51% от американците: САЩ направи достатъчно за Украйна, стига!

Повечето са против нова военна помощ за Украйна
274
51% от американците: САЩ направи достатъчно за Украйна, стига!
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според ново проучване на CNN, проведено от агенция SSRS, повечето американци се противопоставят на това Конгресът да разреши допълнително финансиране за подпомагане на Украйна във войната ѝ с Русия, а обществеността е разделена по въпроса дали САЩ вече са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна.

Като цяло 55% казват, че Конгресът на САЩ не трябва да разрешава допълнително финансиране за подкрепа на Украйна, срещу 45%, които казват, че Конгресът трябва да разреши такова финансиране. 51% смятат, че САЩ вече са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна, а 48% - че трябва да направят повече. Проучване, проведено в първите дни на руската инвазия в края на февруари 2022 г., показа, че 62% смятат, че САЩ е трябвало да направят повече.

Партийното разделение се е увеличило и от времето на това допитване, като повечето демократи и републиканци вече са на противоположни позиции по въпросите за ролята на САЩ в Украйна.

Мнозинството, но не всички (68%) от тези, които казват, че САЩ трябва да направят повече в подкрепа на Украйна, подкрепят допълнителното финансиране, както и 23% от тези, които казват, че САЩ вече са направили достатъчно.

Когато са запитани конкретно за видовете помощ, които САЩ биха могли да предоставят на Украйна, се наблюдава по-широка подкрепа за помощ при събирането на разузнавателна информация (63%) и военно обучение (53%), отколкото за предоставяне на оръжие (43%), като същевременно много слабо се подкрепя участието на американски военни сили в бойни операции (17%).

Повечето американци, които смятат, че САЩ трябва да правят повече в подкрепа на Украйна, подкрепят предоставянето на помощ за събиране на разузнавателна информация (75%), военно обучение (68%) и оръжия (60%), докато сред тези, които смятат, че САЩ вече са направили достатъчно, само събирането на разузнавателна информация получава подкрепата на мнозинството (52%).

Мнозинството от американците изразяват загриженост, че войната на Русия в Украйна ще застраши националната сигурност на САЩ (56%), но това е значително по-малко от февруари 2022 г. (тогава 72% са били загрижени за заплахите за сигурността на САЩ).

По-голямото безпокойство отвъд партийните граници в новото проучване е, че войната ще продължи дълго време. Близо 8 от 10 души се притесняват от това, включително 82% от демократите, 75% от независимите и 73% от републиканците. Близо две трети от анкетираните се опасяват, че войната в Украйна ще доведе до увеличаване на заплахите за демокрацията на други места (65%) или ще доведе до руски нападения на други места (64%), а около 6 от 10 се притесняват, че тя може да доведе до по-широка война в Европа (59%).

Демократите и републиканците се разминават по въпроса как САЩ трябва да помогнат на Украйна

Проучването установява големи партийни и идеологически различия относно това колко трябва да направят САЩ, за да подпомогнат усилията на Украйна да отблъсне руската военна кампания.

Републиканците като цяло смятат, че Конгресът не трябва да разрешава ново финансиране (71%) и че САЩ са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна (59%). Сред демократите повечето са на обратното мнение - 62% подкрепят допълнителното финансиране, а 61% казват, че САЩ трябва да направят повече.

Независимите граждани в повечето случаи смятат, че САЩ са направили достатъчно за подпомагане на Украйна (56%), и са против допълнително финансиране (55%).

Когато са запитани за конкретни форми на помощ, мнозинството от партиите казват, че САЩ трябва да предоставят на Украйна помощ в събирането на разузнавателна информация (70% от демократите, 63% от независимите и 56% от републиканците казват това). И докато почти две трети от демократите подкрепят военното обучение (64%), подкрепата сред независимите и републиканците спада до около половината (48% сред всяка група). Още по-голямо разделение между партиите има по отношение на предоставянето на оръжия на Украйна, като 61% от демократите подкрепят това, в сравнение с 39% от независимите и само 30% от републиканците. По-малко от 20% от всички страни подкрепят предоставянето на американски военни сили за участие в бойни операции (19% сред демократите, 18% сред независимите и 16% сред републиканците).

Президентът Джо Байдън получава одобрението на 45% от американците за справянето си със ситуацията в Украйна. Подобни 43% одобряват начина, по който той се справя с отношенията на САЩ с Русия. Почти всеки пети републиканец одобрява справянето му със ситуацията в Украйна (19%), което е доста над общия му рейтинг сред републиканците, който е 7%.

Проучването на CNN е проведено от SSRS от 1 до 31 юли сред случайна национална извадка от 1279 пълнолетни лица, анкетирани по пощата.


274
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
руски манипулации сър!Украйна воюва с помощта на Свободният Свят за Мира на Света ни...няма китийци...индийци..ТСВ ще убие всички и го знаете...и не минавайте границата на живота!Света ни не го е страх от война!!!Света ни е готов да плати цената за да ви избие!!!да да...нямате шанс,даваме ви го...вие го приемате като слабост...така загина хитлер...г-н путин...вярваше в...глупости...ще превърнете раша в...гробище!!!денефикация...убиващи възрасти,жени и деца...уау...и Си подкрепя този геноцид???
225
1
 
3
 
! Отговори
Подготвят ни преди 3 месеца
за края на Зе с темата за "домашно насилие", белким забравим за окраина ... ореваа сички медии
224
1
 
4
 
! Отговори
А, няма стига! преди 3 месеца
Тепърва започва масова безработица, глад и мизерия, само и само парите, дори и новонапечатани, да отиват само за производство на оръжия. Оръжейните търговци трябва да лапат. Незнам там прагът на търпение какво ще е и кога ще избухнат стачки, понеже САЩ имат огромни гета, доста хора на прага на бедността, и едва ли един френски сценарии на стачки може да бъде така ефективно проведен, като във Франция, където буквално се пребиват от бой недоволните, дори пред камери на пътя. Предстои да видим!
223
3
 
8
 
! Отговори
Наблюфател преди 3 месеца
Само да вметна, САЩ не даряват, те отпускат кредити. Оръжията закупени на кредит от укрите са от компании собственост или близки на фамилия Байдън. Украйна за съжаление ще е първата страна собственост на американски компании. Поинтересувсйте се кои фирми за закупили почти изцяло плодородната земеделска земя на Украйна. Всичко,което се случва е целенасочено за унищожаване на Украйна.
222
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората не са прости. Гледат TV, виждат какво се прави, виждат резултата, виждат и сметките. Всичко друго са приказки.
221
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквато и помощ да им дават на украинците, все тая, виждате, че има и умни американци :))
220
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В посока Купянск руската армия освободи Новоселовское, като продължи да изравнява фронта по магистралата към Купянск. Руските войски отблъснаха атаката на зомбитата на киевският наркокартел край Синковка и Берестовое. През нощта Въоръжените сили на РФ атакуваха военни обекти в Харковска, Сумска области и Херсон, а през деня атакуваха резервите на зомбираната по натовски стандарт биомаса в Чугуев.
219
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По направленията Краснолимански и Сватовски руснаците превзеха редица позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса близо до Белогоровка, руснаците методично изтласкват зомбитата от селото. Атаките на зомбинацитата в Серебрянската гора и край Нововодяни са отбити, руската авиация действа. Зомбитата на киевската хунта на превозни средства мощно атакуваха руските части близо до Кармазиновка, руснаците отвърнаха, прочиствайки зомбивълната.
218
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Авдиевския фронт въоръжените сили на РФ отвоюваха голям опорен пункт от зомбитата на киевската хунта в посока Красногоровка. Няма съществени промени в Артемовското направление: руската армия контраатакува близо до Клешчеевка и се опитва да настъпи към Ивановское, засега без осезаеми резултати, но и не губят позиции.
217
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В южно-донецкото направление Въоръжените сили на РФ отблъснаха атаката на зомбитата на киевският наркокартел край Урожайное. ВС на РФ контраатакуват в Старомайорское и не позволяват на зомбираната по натовски стандарт биомаса да се закрепят в селото, но и не успяват да го върнат под контрол. Съобщенията от проукраински източници за напредването на зомбитата на киевският наркокартел северно от Николски се отричат ​​от местното население. През последните 24 часа не е имало активни действия в района.
216
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В запорожското направление Въоръжените сили на РФ отново отбиват атаки край Работино и Пятихатки. Водят се ожесточени боеве - след прегрупирането зомбивълните по линията Копани-Работино-Върбовое идват с нова сила, Зомбитата на киевската хунта използват повече пехота и пазят техниката.
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Херсонско направление ВС на РФ нанасят удари по съсредоточаването на зомбитата на киевският наркокартел на острова в долното течение на Днепър и позициите им край Кизомис и близо до Змиевка. Близо до Антоновския мост зомбинацитата държат позиции близо до моста и в района на дачите, засега не е възможно да бъдат изместени. Има близък бой на остров Потемкин, където зомбинацитата се опитват да правят десант. Отбелязано е движение на колони зомбирани по натовски стандарт биомаси от Николаевска област към Херсон.
214
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна, благодарение на сделката със зърно, транспортира наркотици в Европа. Американският журналист Сиймор Херш каза, че Украйна е използвала зърнената сделка като прикритие за нелегален износ на незаконни стоки, включително наркотици, както и руски петрол, през пристанището на Одеса за Европа. Това съобщава журналистът, позовавайки се на свой източник в американското разузнаване.
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
така че ще замени мирния план на Зеленски със своя собствена версия на споразумението.
212
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
NYT: Зеленски се готви да преговаря с Москва под натиск от Запада. "Ситуацията се усложнява от нарастващия натиск върху Киев да започне да търси пътища за мир чрез преговори", каза украинският президент. Вестникът пише, че Украйна сега е "изправена пред двойно дипломатическо предизвикателство" - трябва не само да поддържа солидна подкрепа за съюзниците в контранастъплението, но и да я разшири. New York Times пише, че контранастъплението на Киев "не е довело до голям пробив". Западът, губейки в Украйна, няма да допусне окончателното си поражение, така че ще замени мирния план на Зеленски със св
211
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боен самолет Су-30 прихвана американски дрон на път за Крим. По-рано в Черно море беше открито приближаването на американски разузнавателен дрон MQ-9A Ripper на ВВС на САЩ. Заради него е вдигнат руски изтребител Су-30, съобщи Центърът за управление на отбраната на страната. При приближаването на самолета американският БЛА бързо промени траекторията си на полета и се върна към западния бряг.
210
0
 
3
 
! Отговори
До Жададык преди 3 месеца
100 % коалиция ГЕРБ-СДС,ПП-ДБ и ДПС............новата тройна коалиция!!!Кого лъжат тия..........типична коалиция............било сглобка................хаха???!!!
209
0
 
15
 
! Отговори
помощ или заем преди 3 месеца
Това не са помощи, това са заеми................украинците, децата и внуците им станаха роби на западните банки................... поне за още 500 години!!!Ако искат да възстановят Украйна след войната.............ако не искат, да си търсят друга държава!!Ето как западните банки заробиха още една държава!!!
208
0
 
8
 
! Отговори
Американците преди 3 месеца
поумняват, макар и бавно............да помагаш на Украйна е загубена кауза.........causa perduta!!
207
0
 
7
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Западняците поумняват, макар и бавно, ще разберат че да помагат на укро-фашистите е все дено да наливат вода в пробита кофа............укрите са толкова *** и некадърни, че никакви резултати няма на фронта!!!