Парите за финансиране на Украйна от САЩ се изчерпват

А в Европа се появяват все повече гласове против
Обновена: 4 окт 2023 15:05 | 4 окт 2023 15:02, Нели Христова
128
Парите за финансиране на Украйна от САЩ се изчерпват
Снимка: БГНЕС

Наскоро Конгресът на САЩ одобри законопроект за краткосрочни бюджетни кредити, в който искането на администрацията на Джо Байдън за допълнителна финансова подкрепа за Украйна не беше одобрено.

Белият дом, Министерството на отбраната и Държавният департамент заявиха, че по-голямата част от финансирането в подкрепата на Украйна е изчерпано и ако ситуацията продължи, това ще навреди на бойната готовност на американската армия. В същото време в Европа и Латинска Америка се появяват все повече гласове против военната подкрепа за Украйна.

На 2 октомври прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви пред медиите, че американската военна помощ за Украйна може да задоволява само спешни бойни нужди. Според данните на САЩ тези средства са около 6 милиарда долара, а голяма част от тях ще се използват за предоставяне на оръжия и друго военно оборудване от съществуващия инвентар на американската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
8
 
! Отговори
Напред, на нож преди 7 месеца
Щом САЩ намалява парите, ЕС ще ги увеличи. Наскоро всички въшни министри от ЕС му отидоха на крака на Зеленски за да обещават подкрепа. И пак на наш гръб.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като цяло подкрепата за тази глупава война се е изчерпала, въпроса е кога точно да се сгъне цирка. Някои държави опипват почвата, използвайки различни причини, други са се запътили натам. Последните останали *** ще сме ние, в това можем да сме сигурни. И през Втората Световна Война сме били такива баламурници.
57
2
 
13
 
! Отговори
aZ-ът преди 7 месеца
либерасти - как сте ?
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ужас абе вдлъбнат ум, Русия не се закача с никой, който не си го проси, тва да не ти е кравария да се вре и да тъпче наред
55
8
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Дано е само блъф. Ако САЩ си бият камшика кой ще помага да победим Русия Ами ако сега зачактат нас. Дали не е по далновидно да влезем в състава на Османската империя отновоКазвах ви че свободата не струва и един кренвирш
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 55 Ти ще напечаташ долари, ама как ще напечаташ украински войнци, пишлеменце Байдън?Щото украинската армия е избита наполовина, а руснаците още не са си вкарали ревовната руска армия. Досега се биха с наемници от Вагнер, затворници и чеченци на Кадиров. А в момента чакат на границата 300 000 руски доброволци за да нахлуят в Украйна. Украйна си заминава! Това е ясно.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щели да дават обесването на Зелята по телевизията , на живо . Някой знае ли по кой канал ?
52
4
 
7
 
! Отговори
Сестри и братя преди 7 месеца
Нека всеки от нас вземе бърз кредит и да дарим парите на ГОРДА украйна. САЩ са най големите вълни опашки. Никога не знаеш кога ще я подвият
51
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дън преди 7 месеца
Нема страшно. Ще напечатаме нови долари, а пък нали и Кирчо обеща да помага!
50
9
 
3
 
! Отговори
Недей ни предава преди 7 месеца
Всички виждаме какво става. Цялото НАТО плащаше е Русия победи. Няма как САЩ да се откажат това е все едно да предадат 10 млн украинци които още са в украйна на милостта на руските убийци. Какво ще им се случи според вас ? Руснаците не си поплюват повярвайте ми ще ги вкарат в лагери всички от руски лагер жив не се излиза
49
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
зеленият и компания ще скочат, че всички, на които им писна да дават подкрепят агресора. укр.реакция няма да закъснее. Но по повод на награждаване на укр. фашист в Канада мълчат, особено словоохотливият зелен.
48
1
 
8
 
! Отговори
Това не е концерт преди 7 месеца
Пожелание. Поели са ангажимент, който трябва да се спазва. Досега ни обясняваха как всичко става винаги според техните планове. Ся нямало пари. Не се приема да пичатат
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А бе що не виждам кравари като Зозо примерно тук? Що се скрихте ве?
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
разказаха играта на ЕС и Германия и сега чао.
45
1
 
20
 
! Отговори
С лихвите преди 7 месеца
Аре сега гейчетата , дето троллеха срещу Русия да връщат парите на Козяк !
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По време на комунизма по-добре платени и превилигировани са били активните борци, а сега по време на либералната демокрация по-добре заплатени и с привилегии са пасивните борци. :)
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално, няма смисъл повече да инвестират. САЩ постигнаха това, което искаха - изчистиха складовете на Европа от военна техника, като същевременно получиха поръчки за много милиарди, което им беше основната цел. Сега Украинци , Руснаци и Европейци да се оправят кой както може!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 44 Чоджуууум, СССР и най-вече Русия в този съюз отделяше след края на ВСВ 80% от бюджета си за военна техника и оръжие. Това са 45 години. Даже и до ден днешен ширината на релсите в Русия не е както в Европа. Застраховаха се отвсякъде от ВСВ братушките. Голям урок им беше ВСВ и никога повече няма да допуснат някой да се гаври с тях.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А Зеленски в последните месеци на войната раздава рози на жените. Оня другия фашист Хитлер раздаваше ордени на малките германчета в последните седмици на войната.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
САЩ докато държат проблемите на света далеч извън граница, ще са си господар на света. Това им е и доктрината. За тях тази война е успешна както ида свърши - Русия пострада трайно, за Украйна да не говорим. Ако руснаците победят ще вложат повече пари в оръжия за да се защитят. Ако Украйна победят ще им е дюшиш и ще я колонизират с капитали. И пак ще се въоръжат, защото ще се страхуват от отмъщение. Но някои империи се срутват отвътре.