Затопля се, до 9 градуса максимални температури днес

Очаква се сняг над западните и източните райони
18 фев 2021 08:18, Анисия Иванова
2

Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина от страната и на места там ще има слаби превалявания от дъжд и сняг.

Минимални температури за сутринта са от минус 5 до 0 градуса. Преди обед се очаква сняг над западните и източните райони, а следобед ще вали дъжд в източната половина от страната.

Следобед облаците от запад ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорости до 40 км/ч, а по планините - засилен от северозапад. Дневните температури ще достигат 6-9 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и ще превалява дъжд и сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

У нас следващите дни ни очаква все по-топло време. В петък ще се появят облаци от запад. Слабо ще се затопли. В събота нова порция студ от север ще се спусне към България. Следобед и през нощта срещу неделя в западните и в източните райони ще вали сняг.

В неделя валежите ще спират и облачността ще се разкъса. В понеделник и във вторник сутрешните мъгли ще бъдат често явление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиде снежеца...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ми дойди ми,2 седмици топло и после пак някъв средиземноморски циклон..