Облачността от запад ще се разкъсва и ще намалява в събота

Максималните температури ще са между 1° и 6°
Обновена: 8 дек 2023 17:37 | 8 дек 2023 17:31, Елка Василева
2
Облачността от запад ще се разкъсва и ще намалява в събота
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта облачността от запад ще се разкъса и ще намалее, на места в Южна България до предимно ясно време. В Дунавската равнина и по Черноморието ще се образува ниска облачност или мъгла. В повечето райони ще бъде почти тихо, на изток ще духа до умерен вятър със северна компонента. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще слабо ще се понижи, сочи прогнозата на НИМХ.

В събота в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 5°.

По Черноморието ще е облачно и мъгливо, на места с ръмежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В неделя над страната ще има разкъсана висока и средна облачност. В източните райони ще духа слаб юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 2° и 7°.

В понеделник ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 4 месеца
Ст. Цалова,Н.Трифонова,са неграмотни синоптици,които вземат заплати,за този който клати дърветата.Там в БТВ,няма кой да види,как се справят Н.Василковски и Н.Станкулова в НОВА-ТВ.Срам и позор е за ТВ,която се има за нац. лидер.
1
2
 
2
 
! Отговори
МОРДОР преди 4 месеца
Чери облъци надвиснаха над М О Ч А