МВР в атака – 24-ма души задържани след две спецакции

Разбити са две престъпни групи за разпространение на дрога
7 юли 2010 14:56,
160

Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки”, съобщиха от полицията.

При първата спецакция на различни места в столицата вчера бяха задържани общо 18 души. Сред тях са и четиримата организатори на групата, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са и дилъри и купувачи.

Антимафиотите извършили претърсвания в жилищата и апартаментите, обитавани от задържаните и ползвани като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици – амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.

При обиските били открити и иззети и множество СИМ карти, 60 мобилни телефона, седем от които ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лв. – в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога.

На задържаните при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

При втората акция на антимафиотите от отдел „Наркотици” при ГДБОП са задържани шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се също с разпространение на дрога. Те също са задържани за 24 часа, като петима от тях са известни на полицията.

На столичната ул. „Суходолска”, при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора” е бил открит и иззет найлонов плик с около 600 г бяло прахообразно вещество. Под волана на автомобила били открити други два грама от същото вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Продължава работата за документиране на цялостната престъпна дейност на членовете на двете групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
Потресе преди 13 години
98
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тъпакооо..
97
4
 
16
 
! Отговори
бг преди 13 години
ВЕСКО МАРИНОВ УЧАСТВА ЛИ В АКЦИЯТА
96
4
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
Е,то това е наша черта да гледаме цирка на другите.Вие не искате да гледате показност а тъпите изцепки на полицаите.Разбрахме вече.А децата ви ще се учат на това,че полицаите се мислят за богове.Голяма показност,няма що!
95
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"МВР: Казвай, че много ще боли"Чудя се този *** милиционер за какъв се е взел???Ей такива трбва да търкат затворническите нарове.
94
10
 
11
 
! Отговори
Т преди 13 години
Мен пък ми харесва да е показно. Да треперят другите. А вие като не ви кефи не го гледайте бе...
93
6
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
До 105 Никой не е казал,че полицаите са виновни.Нека си хващат такива престъпници,но няма нужда от показност.Да си ги залавят,да си намират доказателствата и съдът да даде разумна присъда според провинението.Ама да го правят по умен начин а не по толкова смешен и елементарен.Нямаме нужда от цирк а от дела!
92
3
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
До 6 И след като много знаеш би трябвало да си наясно че от стойки на полицаите с изречението "Каккво е това,казвай,че ще боли много" арестуваните вече са в плюс.Ама от толкова показност да ни покажат кои са..допускат супер елементарни грешки и не виждам какъв респект ще имаме,като гледаме елементарните пропуски на полицаи още като арестуват.
91
7
 
11
 
! Отговори
kriminal преди 13 години
Полицаите им виновни. Те продават дрога на децата ви. Шмотороци.
90
5
 
3
 
! Отговори
м преди 13 години
До 6 Ми не гледам бе смешнико :) Ама все ченгетата и медиите ми го натрисат в очите.А ти като искаш цирк,отивай и ставай полицай.Ха-ха.Циркаджии не ти трябват като тебе,мрънкало такаво.Ама кво да ти обясняваме..вероятно нямаш и 20 години.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, който се отчита още на старите другари, а не на подчинените на ББ, ще го арестуват и много ще го боли... Криза е все пак, всяка стотинка от дилърите е нужна на герберите. Местни избори идват, а те не са се издължили още на *** и другите си спонсори за победата на парламентарните...
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
имаше слух и за БОР-ЧВОР или там рибите са големи
87
3
 
7
 
! Отговори
БГ преди 13 години
А за убитото момче в овча купел какво направихте а? Само си правите ПР а сериозните неща ги подминавате.....смешна държава сме. ТОВА Е!!!!
86
1
 
8
 
! Отговори
към 94 преди 13 години
Абсолютно... Всеки, от който и град да е, дори да не взима никакви наркотици знае кой, кога, къде на кой и за колко продава... Само полицаите "нямат никаква представа" и все им липсват доказателства... А всеки ден се споменава, че има проблем и не могат да се справят с разпространението на дрога, ми аз не виждам проблем при тази ситуация... Явно всичко е ок...
85
2
 
5
 
! Отговори
Peko преди 13 години
Мъжът ти те бие или някъв те напада щото си излизал с момиче, което било само за него- вадиш медицинско веднага, заплашва те по телефона- предупреждаваш го че го записваш-ще спре-ако не-предаваш в полицията, момиче, с което си бил те обвинява в изнасилване без да е така-изваждаш всички аудио,видео записи,които имаш, обажданията й в 1 посред нощ,професор иска пари за изпит- на следващата среща го записваш и ако никоя институция не се задейства- пускаш във facеbook,форуми,dnes.bg , пишеш до медиит
84
2
 
5
 
! Отговори
Темида преди 13 години
А наясно ли сте, че според кадрите и специално една реплика `Казвай веднага, защото ще те боли много` , арестуваните вече имат БЕЗУМНО ДОБЪР КОЗ. Цялата тази операция е опорочена от служителя на МВР, който заплашваше. После пак съда ви виновен...
83
2
 
4
 
! Отговори
Peko преди 13 години
Истината е следната:Ние или те, или полицаите ги хващат или те продължават да правят гадости, нека се страхуват, нека знаят, че няма недосегаеми. Който иска да му стане весело има достатъчно законни начини, те поне не убиват бързо
82
3
 
1
 
! Отговори
ха! преди 13 години
Свинските опашки намериха приложение и в спецакциите на МВР....хвала :D
81
2
 
6
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ох, що не изчакаха още малко, че да допълнят тази новина с постановлението на съда за пускане на 99,9% от задържаните поради липса на доказателства. Явно това е компенсацията за повишените несимволично цени на газа и парното.
80
5
 
8
 
! Отговори
Serpico преди 13 години
Поздравления за поредната акция!Особено когато става въпрос за наркотици!!!Мисля, че цялото общество трябва да покаже нетърпимост към подобни групи, към кварталните сополи и хората над тях, които се разкарват с по 1000 лв в джоба си и гледат лошо от коли, заработени за няколко месеца. Иска ми се авторът на тази статия, така както ни информира днес за акцията, да разкаже след време за съответните присъди, за да се знае от всички какво следва...