Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска

Повече от 213 000 души са влезли в Русия от Украйна
10 мар 2022 09:55, Елка Василева
102
Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната от които детска, заяви кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, цитиран от Асошиейтед прес.

Той уточни, че няма пострадали при въздушния удар.

Още по темата
По-рано украинските власти съобщиха, че вчера е бил бомбардиран родилен дом в югоизточния пристанищен град Мариупол. Ранени били 17 души - болничен персонал и бременни жени.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в геноцид и призова за затягане са санкциите срещу нея.

Ние предупредихме в наше изявление от 7 март, че украински радикали са превърнали тази болница (в Мариупол) във военен обект, реагира руският първи заместник-постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски.

Вчера предградия на столицата Киев и на Харков, втория по големина украински град, бяха подложени на артилерийски обстрел, отбелязва АП.

В Харков най-малко четирима души са загинали, а 15 са били ранени, при разрушаването на полицейски участък, каза представителят на украинската прокуратура Серхий Болвинов. По негови данни от началото на руската инвазия на 24 февруари в града са били убити общо 282 души, сред които шест деца.

Руската военна колона северозападно от Киев е напреднала малко за повече от една седмица и непрекъснато търпи загуби, заяви днес британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

То прогнозира в изявление, че с увеличаването на убитите руски войници в Украйна президентът Владимир Путин ще бъде принуден да прехвърли в съседната страна още руски военни части. Британското министерство на отбраната отчете и значително намаляване на активността на руските военновъздушни сили над Украйна през последните дни.

Над 10 хиляди цивилни са били евакуирани вчера от градове и села в района на украинската столица, съобщи тази сутрин управителят на Киевска област Олексий Кулеба, цитиран от Ройтерс.

Повече от 213 хиляди души са влезли в Русия от Украйна, предаде ТАСС, като се позова на източници от руските силови структури.

Над 185 хиляди от тези хора са жители на провъзгласените от сепаратистите Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), които бяха признати от Русия за независими държави на 21 февруари - три дни преди тя да нахлуе в Украйна.

Евакуирането на хора от ДНР и ЛНР в Русия започна на 18 февруари, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сградите са непокътнати, но всички съкла са избити" Ти къде го видя това? Да не би да пишеш от танка?
71
2
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
Ако бяха ранени от медецинския персноал,то кадрите щяха да са се разлетяли по медиите...те така и така съчиняват ..влезте в някоя соц мрежа да видите какво е там..те лАжат,мажат..и то поголовно ..а тук ... . Нека си зададем въпроса ..Русия не иска да бомбардира градовете ,а ще изстрелва снаряди по родилни домове и болници..значи от там идва огън срещу тях..я честно си отговорете..ако стрелят срещу вас от родилен дом ..вие какво бихте направили ..
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а какво правят воените в болниците,я кажете
69
4
 
3
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Западните разузнавателни централи са установили ,че руснаците вече са се отказали да бомбардират военните обекти и са се съсредоточили вържу болници,родилни домове, почивни станции,магазини и т.н Необяснимо,според техния анализ е,защо пропускат сватби и тържествени процесии!Недопустима грешка!Установено е също така ,че намаляването на личния състав на украинската армия след бомбардирането на тези обекти е чиста случайност!
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Путин закуси обилно с три деца, реши да обстреля две детски болници и едно АГ отделение, оставяйки непокътнати украинските военни обекти. Предаде асошиейтед прес...
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от тези 213000 поне 150 000 са руски срочно-военнослужещи
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая снимка виждам дупка в земята, никакви отломки от тухли и бетон ?????
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мисирките да кажат защо така. Ами защото в болници ,училища и детски градини са се окупирали нацистите от АЗОВ. Изкихайте нещо по въпроса бе?
64
5
 
20
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Има клипове в които се вижда, че в болници и училища няма никакви деца... Отдавна са евакуирани, а там са настанени азовци и айдаровци и стрелят от тези сгради
63
1
 
3
 
! Отговори
Е, преди 2 години
До До 69 Забрави Свин Чен УН!
62
3
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
За *** ако в една болница се лекуват ранени войници, тя е вече военен обект.
61
7
 
7
 
! Отговори
тцтцтц преди 2 години
*** безбожни!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "Обстрела на Болница е Военно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ"--- хахаха сме6ко, ако сградата беше действаща билница, хохлите вече щяха да са писали и замразените в моргата за жертви на обстрела! Я кажи, сграда с надпис болница, но пълна с азовци и българско оръжие прави ли я болница???
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
74 искаме истината, а не лъжи и фейк драми за да се прикрие факта че бяха заловени щамове на смъртоносна чума, изчезнала от земята, но в био лабораториите на Украйна. САЩ призна че са техни. И сега ще се правят всевъзможни циркове за да не дадат обяснение на въпросите, които зададе Китай вчера. Защо не пуснаха медиите изказването на Китай? За да не разберем че има 336 биолаборатории с опасни щамове на САЩ ли, които са разположени в 30 държави? За да не питаме кои са тия държави ли?
58
12
 
5
 
! Отговори
Не останаха преди 2 години
Русия бомбардира само: болници, училища, детски градини, супермаркети и жилищни райони. Докога? Докато не лъсне истината, че това е една и съща плоска лъжа.
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво нещо,да се опитват някои да оправдават обстрела на болници ,само и само да оневинят Русия.Срамно е,това е ужасно престъпление!
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 заставаш ли зад думите си? Защото пич у нас по време на 2рата световна са бомбандирани болници и училища... от Англия и САЩ! Не знам да са осъдени за това. И още нещо, болниците в тия градчета в Украйна са празни. Преди 3 дни даваха как ги изпразват, сега изведнъж били пълни. Може. С отрядите на Азов и някоя женица дето не се е евакуирала за жив щит (дано да е само за това, че като знаем морала на нанцитата и отношението им към славяните...)
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има официална информация за биолабораториите в Украйна. Там съвместно с американците са се разработвали технологии за заразяване на диви птици с патогенн щамове, включително и с корона вирус и прилепи. Спомнете си, че в Китай коронавирусът тръгна от консумацията на прилепи! Нямам думи!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадри? Да почакаме малко, докато украинските айтита ги налепят. А дано тоя път са по-добри от вчерашните.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 - а това да прилагаш геноцид в продължение на години върху малцинство в държавата ти каква ценност е? А това да спреш водата на цял полуостров каква ценност е? А това да имаш държавна политика за "отглеждане" на нацисти? И да, нацистите си заслужават мюсулманите ако ще и най-големите християни да са! А най-добре ще е да се избият взаимно! Само дето явно е от модерните ценности да ползваш жените, децата и старците за жив щит, та после да може да ги пишат и тях на сметката на мюслитата.