Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си

Предложението му за референдум може да обрече преговорите
22 мар 2022 09:20, Александър Попов
273
Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си
Снимка: GettyImages

Президентът на Украйна Владимир Зеленски поднови късно снощи предложението си за преки мирни преговори с руския държавен глава Владимир Путин, като заяви, че статутът на спорните територии може да бъде обсъден и евентуално да се проведе референдум.

Той не скри, че статутът на спорните територии - окупирания от Русия Крим и подкрепяните от Русия области в Донбас, може да бъде обсъден.

"Готов съм да повдигна тези въпроси на първата среща с президента на Русия. Няма да има призиви или исторически речи. Ще обсъдя с него всички въпроси с големи подробности", заяви Зеленски.

Русия обяви Крим за част от Русия и призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република в Източна Украйна.

Още по темата
След разпадането на Съветския съюз и трите области са част от Украйна и са в центъра на продължаваща вече десетилетие криза, която на 24 февруари прерасна в инвазия и пълномащабна война.

"Ако имам тази възможност и Русия има желание, бихме обсъдили всички въпроси", каза той пред украински журналисти в интервю, публикувано от "Суспилне".

"Дали ще решим всички тях? Не. Но има шанс, че отчасти бихме могли - поне да спрем войната", добави той.

Въпреки че Зеленски даде знак, че е готов да разговаря за статута на трите области, той многократно е настоявал, че и трите са част от Украйна и че страната му няма да се предаде.

Украинският президент предупреди също, че всяко мирно споразумение, включващо "исторически" промени, ще бъде подложено на национален референдум.

Соня Микак, експерт по Украйна в Австралийския национален университет, заяви, че обещанието за общонародно допитване вероятно обрича на неуспех всяко предложение на Киев за отстъпване на територия.

Огромното мнозинство - около 80% от украинците, заявяват, че не искат да се откажат от тези територии", каза Микак, цитирайки две скорошни проучвания на общественото мнение.

"Мисля, че това ще бъде отхвърлено от населението, наистина. Много голям брой украинци казват "не трябва да спираме да се бием. Украинците виждат, че са подложени на екзистенциална заплаха. Не става въпрос само за загубата на територия, а за това, че ще трябва да живеят като руснаци, ще има силна русификация, ще има автократичен контрол", добави тя.

Месец на разговори между украински и руски официални лица досега не са успели да спрат или дори да забавят войната, която принуди 3,5 милиона украинци да напуснат страната.

"Невъзможно е да не се стигне до решение. Като ни унищожава, той определено унищожава себе си", каза Зеленски за Путин.

"Не искам да влезем в историята като герои и като нация, която не съществува... А ако унищожи себе си, няма да му остане никакъв героизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски който не чува трябва да чувства, нали се правеше на тежкар пред байдън, ядрени оръжия, нацистки батальони, сега се криеш в полша. бъди благодарен че не ви изравняват със земята
216
1
 
7
 
! Отговори
скрий се бе, преди 2 години
кукла на конци
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Для более продуктивной дискуссии с бандеровцем надо для начала пнуть его в рыло"
214
0
 
6
 
! Отговори
туз преди 2 години
Зеленски във соф ...... цирк има място за клоун ха ха ха
213
0
 
4
 
! Отговори
и ти преди 2 години
Направи нещо полезно-отвори границата за мъжете от Украйна, не ги спирай на границата. Тогава ще видим дали ще остане някой мъж в Украйна с теб. Ще останете само върхушката.Тогава не ще можеш да казваш че " ни унищожава". Пробвай!
212
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко сравнение на Путин с Хитлер е обида за Хитлер.
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО.ТОВА Е ГОЛАМА ЛОША КАРМА ЗА НЕГО КОЯТО ЩЕ СЕ ПЛАЩА ХИЛЯДИ ГОДИНИ ПРЕРАЖДАНИЯ.
210
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сети се Зеления да дава нишани за отстъпки, ама късно.Трябваше преди да го нападнат да пита жyжeтo - "какво да да направим за да не ни EПM"? Путин като превземе половин Украйна,за какво му е да преговаря.Зеления или е руски агент или е фейк юдеин- иначе няма как да занули Украйна така геройски.Накрая Путин ще му даде медал за принос към Русия!?
209
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С времето все повече започвам да си мисля, че Зеленски се опитва да се откопчи от хватката на американските си господари и техните нео-нацистки пионки. Много е вероятно обаче също така да си дава сметка, че простоняма избор. Реши ли на своя глава да заповяда край на украинската съпротива ( не че някой го бръсне за слива де), много е вероятно същите му американски господари, да го "убият от руски снайперист".
208
2
 
19
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ БЕЖАНЦИТЕ преди 2 години
Войната е ужасно нещо. Но в тази война има много странни неща. Вчера гледах видеа от разговори с украински бежанци в Несебър. Всички говореха за стрелби, мародери, взривове и никой не ги попита кои са нападателите. Между редовете се прокрадваше усещането, че не са руснаците, но бежанците се страхуваха като че ли да го кажат. Гледайте тези видеа - ключови думи - украински бежанци в несебър- А това ми се струва важно. България и цяла Европа се обрича в момента на глад и студ. Знаем ли всичко?
207
1
 
16
 
! Отговори
Зелето Сляп и Глух преди 2 години
Ако наистина се допитат до обикновените украинци Зелето ще бъда свален, почти никой нормален украинец не иска да се бие, умира с насилствената мобилизация и постоянните призиви на Зеленски за смърт и саможертва - това е болен зеленясъл мозък.
206
2
 
10
 
! Отговори
Бако преди 2 години
Огромната част са мигранти, които използват ситуацията за да избягат от най-бедната страна в Европа, каквато стана при Зеленски.
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 220 222Първите комунисти, са били немци, евреи, люксембургци, англичани, а са участвали и една-две банки. Русия е буквално окрадена и ограбена от комунистите.
204
2
 
8
 
! Отговори
Украинизацията е чуж преди 2 години
До do 220 222да политика. Всъщност, австро-немците асимилират маса славяни, огромно количество славяни, първо западните славяни и чехите, след това в края на 18 век - българите,руснаците,унгарците в територията на днешна Румъния, те създават във Виена и измисления "румънски език" и го налагат над славянското население, същия номер се опитват да направят и като откъснат част от Русия - Украйна, "украинския" език е създаден от австро-немски шпиони и руските им марионетки.Украинизацията е вредна
203
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски - марионетка на руския евреин Коломойски, който изгори хората в профсъюзния дом и уби маса хора, само престъпници и кръвожадни олигарси сте се събрали да управлявате Украйна и дори не сте украинци по произход!
202
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ми.... НЕ. Като ви унищожава просто ви унищожава
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 225 - Абе, говорим за днешният ден, бе главундер, а не за 1930 г.
200
7
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Вас няма да успее, но себе си - да !
199
2
 
5
 
! Отговори
do 220 222 преди 2 години
Шматко, болшевиките въвеждат латиницата в тюркските републики, романизират 70% от писмените езици в СССР и разработват латинизация на руския. Сталин спира проекта в последния момент през 1930-а. Чети повече история и по-малко се прави на умен.
198
3
 
10
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
Ха, тия най-сетне си признаха, че са руснаци. Истината рано или късно излиза наяве.