Украинци убили руски войници с отровни пайове?

28 души са в тежко състояние
4 апр 2022 21:36, Нели Христова
427
Украинци убили руски войници с отровни пайове?
Снимка: БГНЕС

Двама руски войници са починали, а 28 са в тежко състояние, след като украински селяни са ги нахранили с отровни пайове, твърди украинското военно разузнаване.

"Украинците оказват съпротива на окупаторите с всички налични средства", казаха от министерството на отбраната. "Според наличната информация местните жители на квартал Изюм (в източната част на страната) са нахранили руснаци от 3-та мотострелкова дивизия на Руската федерация с отровени пити.

"В резултат на това двама окупатори са загинали, а други 28 са откарани в интензивно отделение. Сегашното им състояние се изяснява."

Министерството също така твърди, че 500 военнослужещи от същата дивизия са били приети в болница заради алкохолно отравяне. Твърденията не могат да бъдат проверени независимо и Русия не е коментирала. Има широко разпространени съобщения за руски войници, които грабят храна от магазини и домове след нахлуването в Украйна.

Военните анализатори предполагат, че лошата логистика е оставила руските части с много малко провизии. Киев също така твърди, че са откраднати редица други стоки.

Украинското разузнаване публикува това, което според тях е засечено телефонно обаждане на руски войник, дислоциран в Украйна, който казва на жена, че е откраднал гримове за нея и витамини за себе си, но не е взел лаптоп, защото не е имал чанта със себе си."

Открити са изоставени или развалени руски превозни средства с перални машини, компютри, детски играчки и килими.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че в Нарулия в Южен Беларус е създаден пазар за продажба на стоки, разграбени в Украйна.

Добавя се, че Мазир, също в Беларус, се е превърнал в "пункт за събиране на руски военни камиони с плячка от Украйна, която след това се изпраща в Русия чрез експресна служба за доставка".

Видео, разпространено в социалните мрежи вчера, изглежда показва, че мъже с военно облекло изпращат пакети с ограбени стоки обратно в Русия от офиса на куриерската служба в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
1
 
! Отговори
358 преди 2 години
358 освен можеш ли да напишеш нещо смисленно??? Некакъв депресиран индивид излага емоциите си .... Това са твои лични проблеми - доктор, психиятриа и изолация да не навредиш на себе си а и на околните.
249
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Do 354 Нищожество,аз не се продавам за пари,пък било за рубли или долари.Аз не съм *** и жена ти!В България все още има хора с чест,а не само безгръбначни русофили,какъвто си и ти.
248
1
 
1
 
! Отговори
психо дгд преди 2 години
ходи на лекар... по точно психиатер. Опасност си не само за себе си но и за околните
247
13
 
7
 
! Отговори
Do 354 преди 2 години
Платени американск ку...рви,които пишете в този сайт,искам да ви припомня няколко неща.Първо,всички имате имена и адреси.Второ,имате семейства да храните и да защитавате.Погрижете се най вече за второто,защото покрай вас може и те да пострадат! И за теб се отнася 354
246
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платени руски ку...рви,които пишете в този сайт,искам да ви припомня няколко неща.Първо,всички имате имена и адреси.Второ,имате семейства да храните и да защитавате.Погрижете се най вече за второто,защото покрай вас може и те да пострадат!
245
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда,а пък те милите са в Украйна да денацификират и демилитаризират.Ония ден демилитазираха и денацификираха едни изоставени домове и магазини,а после няколко десетки мирни граждани в Буча.Аз преди си мислех,че хората в Русия не се радват на тази глупава война и не одобряват жужето пудингхи,но сега вече виждам,че не съм бил прав.Сега съм на мнение,че трябва да се избие целият руски народ,заедно с децата и жените,щом поддържат този изпразнен ка...*** путин.Бавна смърт,чрез глад и мизерия.
244
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До когато ние плюем по едните , или другите , Киро лъжата си реди картите и *** вече милиони , от Евросъюза. Сега, като ни набият и еврото, пак ще плюем срещу него този път, но ще е късно. Уж сме свободна страна, а някой да е питал народа, дали иска да се приемем еврото ?
243
9
 
14
 
! Отговори
Ива преди 2 години
И къде украйнците убиха руските войници , в Русия ли?!Какво правят руснаците в Украйна?!
242
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече го вярвам , дори да е руска партенка. Украинците са единствените, които имат имунитета и психиката да се справят с руското зло. Много тъпо от страна на Путин да се нахвърли върху тях. За пайвете де, иначе с алкохол руснаците винаги намират начин сами да се отровят.
241
21
 
11
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Мачкай украинските фашисти. До часове Мариупол и Одеса ще са само пепел ! СЛАВА НА ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ ! ПЪЛНА ПОДКРЕПА !
240
15
 
9
 
! Отговори
Христина преди 2 години
Никаква милост за украинските нацисти и техните семейства ! Дано Великата Руска Армия почисти качествено ! ПОБЕДА!
239
18
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
238
7
 
12
 
! Отговори
Зган голяма преди 2 години
Руски Зганчоци, какво искате те само това знаят бедняците. Вие русофиочета сте същите, бедни ***!
237
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
334, ти какво искаш от БГ слугинаж? БГ слугинаж изчезва от лицето на земята и това е добра новина. Хайде стига с тази агония! Децата българчета до 18г са малцинство, турчета и ромчета взети заедно са повече от българчета. Това е за добро.
236
5
 
13
 
! Отговори
До 334 преди 2 години
Толкова много завоалирани приказки, докато кажеш, че си путинофил. И една дума стигаше.
235
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това е вярно е нарушение на международните договори за водене на война и отговора към това мирно население би бил като към военизирано, отровните вещества са забранени във войните. Обаче антитръмпистите не виждат тука военно престъпление от Зеленски и военопрестъпник в негово лице...
234
7
 
18
 
! Отговори
Азовец преди 2 години
Ей русофили , внимавайте какво плямпате , че Путин е далеко а вие сте насреща.Просто съвет
233
5
 
18
 
! Отговори
Най хубавото е преди 2 години
Че русофилите останаха съвсем малко.
232
7
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Малко им е !
231
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яли са пайове, защото това са поискали Рамзановските дубайци. В Дубай така им викат. Или са искали чай с чеченски диалект, пък хората са чули пай. Защо мислите, че украинците не са чували за пай? Това да е е нашето Горно нанадолнище.