Украинци убили руски войници с отровни пайове?

28 души са в тежко състояние
4 апр 2022 21:36, Нели Христова
427
Украинци убили руски войници с отровни пайове?
Снимка: БГНЕС

Двама руски войници са починали, а 28 са в тежко състояние, след като украински селяни са ги нахранили с отровни пайове, твърди украинското военно разузнаване.

"Украинците оказват съпротива на окупаторите с всички налични средства", казаха от министерството на отбраната. "Според наличната информация местните жители на квартал Изюм (в източната част на страната) са нахранили руснаци от 3-та мотострелкова дивизия на Руската федерация с отровени пити.

"В резултат на това двама окупатори са загинали, а други 28 са откарани в интензивно отделение. Сегашното им състояние се изяснява."

Министерството също така твърди, че 500 военнослужещи от същата дивизия са били приети в болница заради алкохолно отравяне. Твърденията не могат да бъдат проверени независимо и Русия не е коментирала. Има широко разпространени съобщения за руски войници, които грабят храна от магазини и домове след нахлуването в Украйна.

Военните анализатори предполагат, че лошата логистика е оставила руските части с много малко провизии. Киев също така твърди, че са откраднати редица други стоки.

Украинското разузнаване публикува това, което според тях е засечено телефонно обаждане на руски войник, дислоциран в Украйна, който казва на жена, че е откраднал гримове за нея и витамини за себе си, но не е взел лаптоп, защото не е имал чанта със себе си."

Открити са изоставени или развалени руски превозни средства с перални машини, компютри, детски играчки и килими.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че в Нарулия в Южен Беларус е създаден пазар за продажба на стоки, разграбени в Украйна.

Добавя се, че Мазир, също в Беларус, се е превърнал в "пункт за събиране на руски военни камиони с плячка от Украйна, която след това се изпраща в Русия чрез експресна служба за доставка".

Видео, разпространено в социалните мрежи вчера, изглежда показва, че мъже с военно облекло изпращат пакети с ограбени стоки обратно в Русия от офиса на куриерската служба в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
4
 
23
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 2 години
До ВъзражданеТака се брани Земя и Родина. Кой с каквото може. Добре са нахранили окупаторите. Не всичко е ракети и бомби. А убитите от агресора украински хора, умират като герои. Ковчезите, които пътуват за Русия, ще тежът на касапина Путин.
269
16
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Вижте ги колко струват укрите? Обаче ако войниците им бяха направили нещо щеше да има вой до небето !!!
268
2
 
8
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Кефи ме как бавно и мъчително ги изкъртват та да не остане нищо.
267
14
 
31
 
! Отговори
Руски провал преди 2 години
Какво да се очаква от руския башибозук събран по републиките - граби, убива и изнасилва. А на фронта яде бой.
266
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейската пропаганда тече с пълна сила
265
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа... Това е една добра идея. Да изпратим достатъчни количества метилов алкохол към фронтовите линни около Украйна, пакетиран като водка.
264
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб Мелсън И си прав и не си. Руснаците пък бяха измислили, че можеш да напълниш банкомата с газ от спрей и да го запалиш. Взрив и парите сами излизат. Само трябва да ги събереш от улицата. Та целта и на българи и на руснаци е една - да се гепят парите от банкомата. Само подхода е различен - едните с фалшиви карти, другите директно с взрив.
263
15
 
13
 
! Отговори
Гордост българска преди 2 години
Българския доброволец Серезлийски е джевелинизирал руски танк Т-90 .Успех за Украйна и трагедия за Четери руски семейства.
262
7
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Всеки народ се специализира в дадена престъпна дейност. Българите сме известни с измами и кражби. Измами с кредитни карти. Лично аз съм помагал на полицията в една чужда държава да заловят една банда, която се занимаваше с покупки с крадени карти. Ходих и на дело да разпознавам заловения българин.Осъдиха го на пет години за пазаруване с чужда кредитна карта. Не ми пука че го вкарах в затвора. Руснаците се занимават с бой и рекет,албанците с наркотици, българи, поляци и украинци с измами и кражби
261
22
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Украинската и американската пропаганда искат да изкарат руснаците примитивнии хора, с нисък интелект и ограничено мислене. Другари русофоби, не искам да ви разочаровам, но съм работил в чужбина и с руснаци и украинци. украинците категорично изпреварват руснаците по примитивност и лошо възпитание. По принцип руснаците не се занимават с дребни кокошарски престъпления като нас българите и украинците.Те са по боя и рекета. Руснаците не са по кражбите и измамите. Това е специфично за нас и украинците
260
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости, украинците ги тровели! Сигурно са пили препарати за миене на загорели съдини, нали се знае що за стока са руснаците. Пият и денатуриран спирт за горене, одеколони и каквото им падне пред погледа!
259
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А няма ли щастливи свободни кокошчици по улицити?
258
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много шум за двама войници! Ми те войниците затова са войници - - за трепане! А на тея дет са краднали всякви стоки, от гримчета до буркани и перални, да бъде одрязана дясната ръка и наложена глоба!
257
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който копае гроб другиму сам пада в него. Накрая Украйнците ще си направят чаша от черепа на Путин Никифоров.
256
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С пайове не ми се вярва. Виж с някой лосион за вана е по-вероятно.
255
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Е? 503та украинска бригада се предаде! 267 човека наведнъж! Имаш ли си предства колко човека е една бригада. 267 човека - как ви намират такива експерти. Или така си е мислел и *** при атаката над Украйна. Ех, путинисти - мъкйййй.
254
13
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Каквито бащите, такива и синовете - крадливи престъпници, все едно не ги вършиха същите след 9 ти септември и в БГ тия същите екс червеноармейци - бедни и прости ей тва са рашките дето са решили да стават войници - униформата сами я купуват, не ги хранят, в казармите им не става за живот , само най бедните се ловят за контрактори. Баси паплачта
253
13
 
5
 
! Отговори
До 361 преди 2 години
Дупарите, близането и прочие други нестандартни удоволствия са запазена марка на англо-сакските либерални почитатели като теб... Аре оттичай се
252
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 358 Не,руските варвари и тяхнта отровна политика са проблем на 90% от населението на тази планета,но ти си мисли,че са мои проблеми.Нали знаеш,че когато цъфнат *** тук,ако не се наредиш да им ближеш ботушите,да им дадеш цветя и не си дадеш дупарата,ще станеш същият какъвто съм и аз?Никой в Русия не знае за теб,но ти си пиши *** коментари за 10 рубли на брой.
251
2
 
9
 
! Отговори
Референдум преди 2 години
Промяна на името на улица Козяк на улица капитан Димитър Списаревски.