Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение

Русия готвела мерки, ако няма официално извинение
Обновена: 14 май 2022 07:49 | 13 май 2022 23:00, Александър Попов
140
Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки за "изкореняване на чудовищната идеология" на Русия, предаде Ройтерс.

"Това е квинтесенцията на онази омраза към руснаците, която за жалост, като метастаза, е заразила цялото полско ръководство и в много отношения - полското общество", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник, в своя статия в британския вестник "Телеграф", Моравецки написа, че руският президент Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин заради по-усъвършенстваните оръжия, с които разполага.

"Това шокиращо изявление, за жалост, е истерично и неприемливо", каза Песков.

Отношенията между Полша и Русия, които вече бяха обтегнати, се влошиха още повече, откакто Русия изпрати военни в съседната на Полша Украйна на 24 февруари, припомня Ройтерс. Повече от половината от избягалите от Украйна 6 милиона души прекосиха в Полша. Варшава последователно се застъпва за по-сурови западни санкции срещу Москва и изгони 45 руски дипломати, което предизвика ответен отговор от Москва.

Руският посланик беше залят с червена боя от протестиращи, докато поставяше венец в съветско военно гробище във Варшава. Русия поиска официално извинение и предупреди, че ще предприеме последващи стъпки, ако остане неудовлетворена от отговора на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вече ден без заплахи от Кремъл агресията се насочва към всяка суверена държава която противоречи на Русия Путин е по опасен от Хитлер не само че води кървава война депортира и филтрира населението на Украйна но и заплашва шантажират Света с ядрено оръжие и затова е прав полския примиер
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския мир е новия комунизъм е кой си е имал работа с Русия помни помни и не иска са се повтори Мордор реши да си върне СССР но забрави да попита дали някой иска руски мир това е новия фашизъм омраза кръв насилие войни подчинение и заплахи как да живее Европа с тази агресия естествено че е много опасно и трябва да се вземат мерки не да гадаем коя държава ще е след Украйна
118
0
 
2
 
! Отговори
PLъх преди 1 година
по-опасни от хитлер само PLъх
117
7
 
3
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Поляците да си гледат в паничката,да не има катинската гора-2
116
0
 
2
 
! Отговори
Архангел Уриел АМАН преди 1 година
Заради засечено обемно проникващо обсебване вероятно от масови убиици е имал о няколко пъти указания за отстраняване на Екзалтиращия се Адолф от власт.. НЕ са изпълнени даже и след нагло престъпната военна агресия срещу Полша,Белгия,Холандия и Франция..Последват 70 000 000 зверски убити вкл изгорени в концлагери с ядрени бомби,изядени от акули...Сега по ЗЛЕ..Обсебените да се пратят на пенсия или да с е махат
115
1
 
3
 
! Отговори
xfy преди 1 година
По-опасни сте вие.
114
6
 
4
 
! Отговори
До 126Магелан преди 1 година
А бе овци, през 30те години на 20ти век украинците са били общо 15 милиона. Какви 15 млн. умрели бе тикврник продажен?
113
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И откога Укрите станаха анти-СССР??? До колкото знам Украйна със създаването си през 1917 година е един от учредителите на СССР заедно с още неколко Републики... СССР се ръководи от Хрусчов - украинец, Брежнев - украинец за около 40 години... Та това е почти половината от времето на съществуване на СССР.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червената напаст на октомврииската революция нали знаете че от над 300 комисари 290 не са били руснаци а от нацията на зеленски и Ленин идва с плобиран влак в Русия и с много пари, така че Сталин е спасил Русия каквото и да учеха в началото на 90 г ни, не са ли същите сега в украйна Виктория Нулад корените са и оттам
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото една нация (човек) е по-безизсилна толкова повече омразата към нещо, някой е по-разпространена... Безсилието и Страха пораждата Омразата... Такива са всичките Омразничета независимо от националната им принадлежност. :)Та поляците мразели някой - техен проблем, омразата им само ще им докара неизбежни страдания ...
110
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
междувременно с примирието в 1вата св война с германците Русия им остъпва Украйна и там идват германци , и тяхната първа работа е да минат да събират зърното на селяните. И понеже укрите не са си добре с главите , кой дал дал другите си скриват зърното но една година никой не сее и на следващата няма зърно за сеитба от това идва Гладомора
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заради гладомора но не 2 та световна а 1 вата световна война, но и части от русия е страдала от гладомора към крим и ростов на дон. Болшевиките , които днес вече официално отрича Русия /казват че Октомврииската рев е държавен преврат/изпращат комисари в украйна да събира реколтата , ама в Украйна е една украйнка гл комисар от един определен народ Евгения БОШ /както и др болш комисари/, тя е пиела и не била псих добре направо на майдана е разтревала селяните , които не си дават зърното.
108
4
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
До Анонимния.Втората световна война.Тайния догор подписан преди начало на войната между Германия и Русия за подялна на Полша между двете страни.Избитите няколко хиляди полски офицери в Катинската гора от руска пияндурска червена напаст.Стана ли ти ясно защо полските холери не обичат руските ватенки.Другите са украйнците.През 30гд на 20век Сталин е уморил съзнателно от глад около 15 милиона украйнци като е наредил да се ивземе цялото налично жито от населението.От тука започва голямата омраза .
107
2
 
12
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Ало Анонимния прочети малко История за ВСВ и ще ти стане ясно защо поляци и украйнци мразят Кремълските болшевики и пияните крепосни мужици?
106
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо е тази необяснима омраза към руснаците от поляците и украинците. Същата омраза която има при македонците към нас. Защо?! Никой нищо не им прави. Украинците решиха да се направят на много умни и да приемат американски ракети и го отнесоха. Напълно разбираемо. Иначе щеше да излезе, че Русия е някаква мишка на световната сцена. Следващите са Финките и Суомите.
105
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките да внимават с Полша и Финландия, че да не стане същото. И двете са ги млатили, и двете са ги били в директна война. Даже поляците са стигали до червения площад..
104
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гледна точка Много интересна гледна точка, която съдържа в себе си убедеността, че събития от 1945 г. са част от средновековната история. Поздравления, интелектуалецо! Апропо - Русия няма териториални претенции към Полша, нито средновековни, нито настоящи. Засега. Но и Сувалкският коридор си е на мястото. И.....кой знае, кой знае.....
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До еврейн. В историята няма "ако". То така можеш да пренапишеш всичко. Ако не беше се раждал човек като Хитлер, ако някой беше застрелял Ленин, ако беше паднал голям метеорит върху СССР и т.н.
102
6
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До да напомня. Да ти имам средновековната логика. По нея: поне 70 процента от сегашна русия са били територии на монголи, китайци, тюрки, шведи и т. н. Ха-ха-ха.
101
13
 
4
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама какво ли щеше да е. ако Сталин бе спрял на границата на СССР през 1944-1945? Само яколко години след това от милионите бивши поляци нямаше да има и помен...Щяха да бъдат по план "евакуирани" през комините на крематориумите на стотици концлагери. Нямаше да ги спасят и американските им приятели.Същото е щяло да се случи и в Чехия и Словакия,които в момента също като Полша много се перят и доставят охотно купища оръжие на укро-вермахта, за да може нацисткият режим в Киев да убива руснаци