Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Лондон прогнозира, че броят им ще продължи да расте
23 май 2022 12:00, Елка Василева
304
Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия вероятно е дала същия брой жертви, колкото СССР по време на 9-годишната война в Афганистан.

Разузнаването смята, че в Русия ще нарасне общественото недоволство с продължаващото покачване на броя на жертвите, предаде БНР.

Още по темата
От министерството на отбраната посочват, че високият брой на руските жертви, особено по време на офанзивата в Донбас, може да се обясни с комбинацията от погрешна тактика и слабо командване, ограничена подкрепа от въздуха и липса на гъвкавост на въоръжените сили.

Британските военни прогнозират, че броят на жертвите ще продължава да расте и запознатото със случващото се руско обществено мнение ще надига все повече глас на недоволство от войната.

Статистиците припомнят, че Съветският съюз е загубил 15 000 войници в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз.

Междувременно бе съобщено, че Нова Зеландия ще изпрати допълнително 30 военни във Великобритания, които ще помагат за обучението на украински войници.Съобщението бе направено  лично от премиера на страната Джасинда Ардърн.

А британският премиер Борис Джонсън написа открито писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като пример за подражание за деца и възрастни по света в трудни времена и декларира, че британците никога няма да ги забравят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и все повече ще стават, хаха
228
1
 
4
 
! Отговори
Хубава новина преди 1 година
До юли да станат 35 000 труповете на монголоидните рушкиФашизоиди.
227
5
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
"Лондон прогнозира ..." -- от там идват предимно фалшивки.
226
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе бройката не знам и не е важна.Важно е ,че отвъждат западните мекерета.Как ли панически търкат татуировки Хероите от айдар и десен сектор , като знаят какво ги чака.
225
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци... Руснаци... Хора разберитесь един пьт. В Руссия живеят над 250. Народности включительно бьргари и булгари. Вашти потомки и те сега с други воюват с укрофашисти, с НАТО с англосакси и много са горди че живеят в Руссия. Те имат свои традиции говорят на свой язьк и Никой не ги трепи. Как в Украина, който говори на русски или на друг язьк. Малко срам имайте...
224
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското министерство!!!! - Ха,ха!Щом са толкова осведомени, защо не казват,че укрите имат над 65 000 убити военни без да се броят цивилните.Защо не казват,че всеки ден в Донбас укрите губят по 300/400 бойци,а останалите ако не се предадат "геройски" като Азовците ще бъдат изтребени до крак.С лъжи и дезинформация война не се печели, "скъпи британци".Едва ли има разумен човек който да вярва вече на западната пропаганда.
223
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха хахааааааа, ама нема начин, между другото днес беше награден генерал-майор Виталий Герасимов дето украинците го бяха убили.
222
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера каква е ползата за бългрите от смъртта на руските войници че слагате плюс на украинските ***. Вие сте неблагодарни предатели родоотстъпници и най лошото е че го правите за пари. Вие ме отвращавате меко казано.
221
10
 
8
 
! Отговори
Споко ще плаща няко преди 1 година
Този който последен се смее.. най добре се смее!!!Колкото загуби и жертви да имат руснаците то укрите ще плащат за тях с лихвите ... щото ПОБЕДИТЕЛЯТ не го съдят... ПОБЕДИТЕЛЯТ взима всичко... той определя условията за мир, той определя и бъдещето и репарациите .... нали някой трябва да плаща загубите, а ще плаща знае се кой!!!
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния за отрицателно време натрака лайкове. Нещо ме съмнява с тея лайковете в последните дни. Драскайте си. !На вас за това ви се плаща ай си.
219
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските загуби са между 22500 и 23800. Това са само убитите. Над 110000 са ранените.
218
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изложихте се като кифладжия, за пореден път. До онзи ден твърдяхте че жертвите на Русия в Украйна са над 20 000, тоест повече отколкото в Афганистан които са 15 000,сега изведнъж намалява с 5 000.Смеех.
217
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** англичаните са били там и са ги броили ли, не разбрах? Иначе тази информация как точно са я събрали?
216
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За някой 25000 yтpeпани руснака може да са много! За мен са малко! ОЩЕ МОЖЕШ ЗЕЛЕН! ДАВАЙ! СЛАВА УКРАИНЕ!
215
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен251а ти, на лелка, кво си направил с живота си през това време? наредили са те да вземаш пари що си добронадежден и? продукт на отрицателния отбор
214
7
 
6
 
! Отговори
от 345 преди 1 година
До Анонимен. Ей как преиначавате фактите. По малко от месец след началото на войната съюзническите сили вече си пътуваха към домовете. Ирак беше бъкан с С 300 и мигове. Много повече от Украйна. Поне прочети нещо за тая война преди да лъжеш, така ще звучиш по достоверно
213
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И най вече - дори и да успяха да превземат Ирак за 45 дена, какво стана? Цъфна и върза ли? Или не направиха нищо освен да продават оръжия, и след себе си дори оставиха ИСИЛ. Ама страхотна американска победа в Ирак. Ако може още!!!
212
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен и тва не е казал, неукий. преведи ако обичаш "Тракторист орал на поле"
211
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от 345 Садам нямаше никакво ПВО, никакви модерни портативни системи, никакво разузнаване в реално време директно от пентагона. Иракчаните не си ползваха населението за прикритие и заложници. И бяха по към 45 дена, далеч не 15.
210
3
 
12
 
! Отговори
654 преди 1 година
До Анонимен247. Ха ха ха Както каза един руски генерал по РТ , "нашите героично отстъпват а врага коварно ги бие в гръб".