Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си

По думите му не е имало спасителна мисия
24 май 2022 19:42, Нели Христова
320
Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си
Снимка: БГНЕС

Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил.

Дмитрий Шкребец твърди, че президентът Путин е "предал" младите наборници като сина му, като ке обърна директо към него, призовавайки го "да бъде мъж" и да спре да лъже страната си. "Владимир, няма да ти простя смъртта на сина ми и много други момчета", пише той в руския сайт за социални медии Vkontakte. "Загубата на крайцер "Москва" е ваше лично поражение!"

Шкребец издирва сина си Йегор, 20-годишен наборник, откакто корабът потъна, след като беше ударен от две украински противокорабни ракети Нептун на 13 април. Той призна, че синът му вероятно е мъртъв, но продължава да разследва какво станало

Кремъл настоява, че флагманът му в Черно море не е потопен от украинците, твърдейки, че е попаднал в бурно море, след като случаен пожар, подбален от цигара, е причинил експлозия на боеприпаси.

Шкребец казва, че членовете на екипажа му споделили, че корабът е бил "седяща патица", оставайки в същата позиция два дни без ескорт. След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. "Знам, че преди 13 часа на 14 април крайцерът не е изпратил SOS сигнал, въпреки че събитието се е случило около 15 часа на 13 април", обяснява той. "Искаше да го подминеш с мълчание и да го скриеш, според старата си традиция да лъжеш."

Той добави, че тежко ранените не са евакуирани, а пострадалият кораб не е докаран до пристанището в Севастопол, защото "тогава ще стане ясно за всички какво се е случило".

Той добавя: "Удавиха ги, заедно с крайцера. . . те го изтеглиха на юг от Черно море през нощта от 13.04 срещу 14.04 и го потопиха там."

Шкребец твърди, че не е имало официално съобщение за спасителна мисия, с аргумента, че това е така, защото не е имало такава. "Ти отне най-близкия ми човек", казва бащата към Путин. "Ти го уби".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неговата трагедия е нищо в сравнение с тази на убитите 19 деца в сащ
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 229:Прав си.
213
2
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Имал съм "паспортен случай" при пътуване с кола от Германия. Не взех личната си карта, но бях с Народния БГ Паспорт и щатският - джаст ин кейс. Преминах успешно няколко граници, за да разбера, че гранични копои, искащи "да им кихна", ми казаха че не мога да вляза в държавата без лична карта. Заявих, че ще вляза като Гражданин на САЩ или ще се обадя в щатското посолство. Ония пребледняха и влязах в БГ, държава, която съм напуснал завинаги поради подобни темерути.
212
2
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Бащата не е виновен, че е загубил сина си, но е виновен, че ако е имал шанс да напусне джуджетната губерния не го е направил. Така например родени в СеСеСеРе маладьожи със щатски паспорти ТРЯБВА да служат за Матушката, но .... щатското гражданство ги спасява. Така става и с децата на натурализираните родители в UK, Канада, Австралия, Нова Зеландия и други нормални държави. Поради тази причина и синът ме не отиде във Всенародната казарма. Бащата е виноват.
211
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един коментар освен моя не подкрепя бащата като баща. Вие сорросоидите сте хора без душа. Не знам всъщност дали сте хора. Според коментарите ви според мен вие сте иззверрги. Абсолютна безчовечност.
210
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста интересно 217 пише писмо на 254 е това и путин не може го постигна.
209
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иване, Путин не е комунист. Ако беше комунист щеше да е на полската граница с цената на всичко. Той е либерал и мека мария. По добре това.
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата е съкрушен от загубата на сина си. Не може да бъде съден за това. Трябва да се отнасяме с разбиране и съчувствие. Дано да стане чудо и момчето да се намври. По принцип не стават чудеса но на война може и да е възможно. За сега поднасям моята най искрена подкрепа и съчувствие и надежда. Моля всеки честен човек да се отнесе с разбиране и уважение.
207
6
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
До 218 - АнонименТо сега въобще няма казарма и затова поколението е такова нефело. Нито дисциплина, нито ред, нито отговорност. А и поради липсата на казарма има преяждане с демокрация и свобода, че направо варварска слободия.Нищо, той когато Копейкин спечели изборите и ни направи N-тата республика, ще има ред и дисциплина. Никакви демонстрации, никакви изказвания. А още по-малко "да преценяме" дали ще се ваксинираме. Той бащицата *** казва и под строй за ваксинация със Спутник. Трябва ред
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В украйна има хиляди такива има и клипове на майки и съпруги казват как ги прашат на фронта с маратонки брз каски без медикаменти
205
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. ОТ ТОВА ПО-ГОЛЯМ ВИЦ НЯМА. Че ако не кажат НА МОМЕНТА ги чака военен съд. Бащата е тежко облъчен и кой знае за колко парици се е продал. Извод антираската пропаганда яко го е закъсала.
204
4
 
14
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 1 година
на България
203
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
226-една от десетте версии. избирай и плямпай!
202
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 224 "Пак Путин бил виновен. Американците определиха със самолет разузнавач точното местоположение на крайцера и дадоха данните на укрите, но Путин та Путин..." Е как бе, нали се беше самовзривил от фас ..... искаш да кажеш, че Путин лъже ли?
201
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЙ ПУТИН Е ВИНОВЕН И ЧЕ ВЪВ САЩ СЕ ИЗБИВАТ МАСОВО ДЕЦА.
200
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак Путин бил виновен. Американците определиха със самолет разузнавач точното местоположение на крайцера и дадоха данните на укрите, но Путин та Путин...
199
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН Е ДА ЛИКВИДИРА ПОНЕ ЕДИН РУСОФОБ.
198
3
 
8
 
! Отговори
БАТКО БЪЛГАРСКИ преди 1 година
Имате се за сериозна медия а допускате правописни грешки, Несериозно е!
197
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до коментар 269- те по алфа тв показаха някакви чертежи на танкери които тепърва ще се строят за нашия газ.
196
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ държавата рекордьор по жестоко умъртвени деца.повтарям ДЕЦА а като прибавим и по възрастните ?