Зеленски: Успехи край Херсон и Харков, но руската армия има предимство

Украинските сили задържат руското настъпление в Запорожка област
1 юни 2022 08:20, Елка Василева
174
Зеленски: Успехи край Херсон и Харков, но руската армия има предимство
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските военни сили са постигнали известни успехи край Херсон и напредват в части на Харковска област, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Той добави, че руската армия все още има значително предимство по отношение на оборудването и личния състав. Украинските войски задържат настъплението на врага в Запорожка област.

По-голямата част от Северодонецк обаче е под контрола на проруските сепаратисти, обяви лидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Руските атаки превръщат града в руини, а операцията по извеждането на цивилни е прекратена заради непрекъснатите бомбардировки, предаде Bulgaria ON AIR.

Блокираните в града близо 15 хиляди цивилни нямат достъп до вода, храна, медицинска помощ и електричество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
11
 
! Отговори
Дилър преди 1 година
Сори Зеления.... объркал съм прахчето
96
6
 
17
 
! Отговори
Както е... преди 1 година
... тръгнало, украинците ще постигнат огромни военни успехи в процеса на унищожението на държавата им от руснаците....
95
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като Украйна печели навсякъде, защо не връщаме незабавно украинските бежанци?
94
29
 
10
 
! Отговори
Манолов преди 1 година
Тук е пълно с "коментари" на русоробски *** и ***. Обаче, украинците, хубави или лоши, НЕ искат да ги командват от Русия, още по-малко пък *** като Путин. Не искат, не от днес, а поне от 300 г- насам. Дават мтого жертви, а Русия - още повече, май в пъти повече. Няма начин Русия да подчини Украйна и само още усилва НАТО. Накрая, след години, Украйна ще се оправи, дори и да загуби територия, а Русия в сегашния вид е обречена. С нея потъвате и русоробите, и ибрикчиите й. Приятно потъване
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама така ли се е изразил лидерът на ПРИЗНАТАТА от половината планета Луганска народна република? Говорил е нещо за проруски сепаратисти?
92
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, успяват да задържат руската армия там където не настъпва. И усърдно "евакуират" Донбас.
91
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, довижданеееее!
90
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е глупава съпротива за интересите на САЩ и освен тях никой няма интерес нито ЕС нито Русия нито Украйна и тя трябва да намери сили да спре войната. Ще има мир и живота ще продължи.
89
8
 
23
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Малко хора си спомнят, че Чехия и Словакия също бяха една държава, но се разделиха.Кротко, интелигентно, за пример на други народи.За съжаление украинците се оказаха много лакоми и до ден днешен нямат договореност за границите с Русия. И това не е случайно, както и сега водените военни действия.А можеше нещата да се уредят по по-интелигентен начин...
88
2
 
22
 
! Отговори
Как беше лафа? преди 1 година
"Каквото можахме - направихме! А каквото трябваше - не можахме!"
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, успехи, успехи :D
86
8
 
31
 
! Отговори
$$$??? провалил преди 1 година
Знаем кой бобандира и се крие в градовете Защо вашите снайперисти се крият по домовете на хората.Вашето безсилие е тактика на страхливци които се прикриват зад населеното.Зелчо те изпълняват твоите заповеди.Ти нямаш доблест защото си човек без морал.Видяхме и вашите бежанци които не уважават това което направи и бедните българи за вас.Недеи да хленчис повече а се убираи за да спре война.
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби имаш исторически и "военни" знания имаш и воля за доказване. Малко политическа подредба на мисълта ти трябва и си ОК.
84
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите милеят за България а Русофобите за САЩ за НАТО и за Украйна.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МММБраво!
82
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата. Вече го писах не подкрепям нито Кремъл нито войната. Просто си харесвам Русия и руския народ. Не пиша за пари по форумите а за мнение.
81
21
 
8
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Боби 96 - чух повече от достатъчно! си. Евтино и качествено? Руско имаш предвид. И ще се изправи срещу Южния фланг на НАТО - Турция? Която сега се гушка с Путин? Това ли ти е "виждането" за България? Покъртително. От всичко дотук разбрах, че искаш тук Руска хегемония на всяка цена. За мен е достатъчно да те причисля към майцепродавците. Не ми трябва повече да коментирам с индивид който милее за руснаците повече отколкото за българите.
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МММ 93_____ Не подкрепям Русия,не подкрепям Украина,не подкрепям САЩ,не подкрепям неолиберализмав ЕС.Подкрепям дипломацията и преговорите,които неолиберализма не подкрепя.НАТО представлява 12%от световното население.Не може да се воюва безкрай ,за да се постигнат икономически и политически зависимости над останалите 88%.Еднополюсният свят си отива.Дано многополюсният да не е негов Аватар.
79
6
 
28
 
! Отговори
чукче преди 1 година
При среща със сибирска мечка винаги се случва едно от двете - или си в короната на някое дърво или свършваш на два метра под земята.
78
11
 
8
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Анонимен 93 - дори и така да е, България тая хегемония я ползва. Защо подкрепяте Русия питам, като Русия харесва и обича само Сърбия на Балканите? И винаги е подкрепяла Сърбия в ущърб на България? Както и в навечерието на Сръбско Българската война, така и днес? Какво ще ни гарантира извън НАТО да попитам и теб?