Над 10 милиона украинци нямат електричество

Руските удари съвпаднаха с падането на първия сняг
18 ное 2022 09:20, Елка Василева
214
Над 10 милиона украинци нямат електричество
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Още по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали съобщават, че в Украйна проблемът с мародери е станал наистина масов. Вече има случаи на кражба на кабели след спиране на тока. Заради невъзможност за включване на камери за наблюдение зачестиха случаите на грабежи по магистралите и в населените места. Всички отбелязват, че хаосът в страната ще се увеличава, проблемът е масовото обедняване на хората. И ако вземем предвид факта, че цивилното население има оръжия, дадени им в началото на СВО, ситуацията става доста тъжна.
124
11
 
11
 
! Отговори
Владимир Ленин преди 1 година
Комунизмът е съветска власт плюс електрификация. Но тъй като укропиттеците нямат електричество, а съветска власт пък съвсем, то на им сега дивашки пещерен капитализъм.
123
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
във всеки български дом по 2 украинки,няма ли да издадат заповед?Кирчо преведе ли заплатата си за Украйна,или пак излъга,а Ленчето 14 000 лв на месец,колкото взима,тя преведе ли?
122
4
 
4
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
Как Украйна може да победи Русия? Колкото и да им се иска на украинците, не на бойното поле. Между другото, през септември-октомври, след проучване на редица големи канали в Telegram, може да се каже, че много от тях са сигурни, че ще спечелят войната на бойното поле, не само ще си върнат териториите, но и ще превземат част от Русия. Това е следствие от положителни когнитивни удари, които вместо паника предизвикаха нездравословна еуфория.
121
7
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Дрогарки и дрогаре, евроатлантизЪма умре!
120
4
 
4
 
! Отговори
За ЦИПСО преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То че ще трябва да се ходи на дългата маса ще трябва но кой ще се реши не знам някой по навит от Макрон.
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 117Изтребителите на хартия ли имаш предвид? Защо не прочеш нещо за аферта Локхийд?
117
2
 
3
 
! Отговори
За ЦИПСО преди 1 година
Когнитивната война е психологическа война, насочена към подкопаване на общественото доверие в изборните процеси, държавните институции, съюзниците, политиците и длъжностните лица чрез дезинформация и пропаганда. Целта на когнитивната война е да наложи желаното поведение на избрана публика. Основната цел е да подлуди обществото, да го потопи в психологически транс, лека лудост, благодарение на която обществото може да бъде контролирано отвън.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олелей сумати нацисчета.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно писанието на Жоро. То по принцип не е добре да си от ебанama страна защото после обикновено те бият.
114
1
 
7
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Нема а се плашите,Батю ще ви докара танкери с втечнен ток!
113
1
 
14
 
! Отговори
Какво е ЦИПСО преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще правят повече малки нацита..
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моето мнение също е неплатено за информация на русофобите и на този дето заплашва.
110
0
 
10
 
! Отговори
Владимир Путин преди 1 година
Време е да се предават
109
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за това в търговията е казано не купувай от корумпиран продавач неспазващи договор А в случая тока е от продавач - диктатор. Алчен и коварен.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Войната вече е "освободителна"за Руския народ макар че думата е комунистическо клише и затова е вкавички
107
1
 
14
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 1 година
Като нямат ток да впрегнат зеления хашишин да върти педааали и да им произвежда
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минските споразумения предвиждат автономия за Донбас но не са спазени. Гаранти както знаете бяха Германия и Франция но както се казва гаранция Франция. Аналогия с други подобни гаранции няма....