Украинските сили са преодолели големите руски минни полета

Продължили са контранастъпателните действия на три участъка от фронта
20 авг 2023 08:24, Елка Василева
420
Украинските сили са преодолели големите руски минни полета
Снимка: архив, БГНЕС

Най-новите маневри на украинските сили за отбрана в южната част на страната са от голямо тактическо значение, тъй като им позволяват да действат извън мащабни минни полета, съобщи базираният в САЩ Институт за изследване на войната, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Още по темата
Анализаторите посочват, че през вчерашния ден украинските сили са продължили контранастъпателните действия на най-малко три участъка от фронта, като са напреднали на границата между Авдеевка и Донецк и край село Работино в западната част на Запорожка област.

Освен това геолокационни данни, публикувани още на 16 август, показват, че украинските сили са извършили ограничено настъпление източно от село Невелское, разположено непосредствено до Донецк  в западна посока.

"Неотдавнашните украински офанзиви край малки населени места в близост до административната граница на Донецка и Запорожка област и западно от Запорожие вероятно имат тактическо значение поради структурата на руските отбранителни линии. Тези успехи могат да позволят на украинските сили да започнат да действат в по-слабо минирани участъци от руската отбранителна линия, което вероятно ще улесни по-бързите украински успехи", отбелязва Институтът за изследване на войната.

Украинският генерален щаб съобщи, че вчера руснаците отново са опитали да настъпят на Бахмутското, Мариинското и Шахтьорското направление, отбелязва УНИАН. По-рано Александър Ходаковски, полеви командир на бойците от самопровъзгласената Донецка народна република, която Москва твърди, че е анексирала, призна, че Русия не е способна да спечели военна победа над Украйна и призова за замразяване на войната. Според него такова положение ще е по-вредно за Украйна, отколкото за Русия.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Антон Елизаров,новият лидер на Вагнер.
287
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Последиците от скорошните въздушни атаки по арсенала на въоръжените сили на Украйна в Хмелницка област. Кратерите се виждат ясно от космоса, което говори за силата на детонацията на боеприпасите, които руските военни са нацелили. Добра работа на разузнавачите и руските въздушно-космически сили.
286
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киевският наркокартел хвърлят в бой последните резерви в запорожското направление край Работино. Според турски източници Киев е пуснал за утилизация последните четири бригади от общия резерв на южния фронт. НАТО продължава да оказва натиск върху хунтата в Киев, така че зомбираната по натовски стандарт биомаса да постигне поне някакъв успех на бойното поле. Досега без резултат. Чуждестранни експерти смятат, че опитът за пробив на линията Орехово-Работино може да бъде решаващ в цялата активна фаза на контранастъплението.
285
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече от 50 000 граждани се присъединиха към Народната милиция на Нигер. Това обяви днес бунтовното правителство на страната, което преди ден започна да набира милиции, за да защити държавата от евентуално нападение от страните от ЕКОВАС.
284
2
 
3
 
! Отговори
блицкриг преди 8 месеца
Имам предчуствие, че укрите днес ще пробият.
283
6
 
11
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 8 месеца
Изключителна ,лоялна простотия.Авторът и ще получи почесване между ушите от Господаря в Белия дом.
282
6
 
11
 
! Отговори
гнусни путлеристи преди 8 месеца
За това са нужни касетъчни бомби-да разчистят бързо минните полета!
281
8
 
3
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Тук пишещите ватн...и още не са наясно какво ги чака....това са един милиард западняци-джен...и готови на всичко да спрат руският фашизъм,Турция и тя ще се намеси,нямайте никакво съмнение!
280
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'' Дания ще дари на Украйна F-16 '' ......................................... абе как така тези датчани помагат на украинците и не разбират, че Русия е права в случая, нещо което ние от Възраждане знаем много добре ... глупави датчани !
279
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре бе лелке как са ги преодолели тея големи руски минни полета.
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще пуснат бесарабските българи и те ще разминират цяла Украйна на мига
277
3
 
2
 
! Отговори
Питър преди 8 месеца
До Последовател Първо не е пета, а е шеста и всъщност става дума за РРР - паритетна покупателна способност, която показва какво можеш да си купиш в собствената страна, имайки предвид разликите във валутните курсове и ценовите равнища в страната. Швейцария например е на 35 място в тази класация, а *** могат да си купуват евтини картофи и препарат за миене на вана, който да пият вместо водка с бъчвите
276
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имало едно време. По същото време нямало време когато укерут-бързат пресичл минавайки по заминираното поле с мини защото макара да пишело Мини, те минавали и по това време , мили деца, започнала приказката за Имало едно времеее. Едно време имало мини. По пътищатата минавали кой с квото е дошъл защоотот пишело мини.
275
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
на времето американците се биеха север срещу юг. Рред на руснаците да го разиграят този сценарии. ако не се обединят по добре да ги няма на картата.
274
5
 
6
 
! Отговори
Бивш канадец преди 8 месеца
Потвърждаваш всеобщото мнение,че американците са тъ.пи! Анализът е на МВФ, но е по БВП+РРР! А какво означава това, образовай се сам!
273
12
 
7
 
! Отговори
pipo преди 8 месеца
румен решетников от шипка до илиева нива - да здравствует товариш началник митрофанова
272
16
 
11
 
! Отговори
usa преди 8 месеца
И в най добрите си врмена Русия не е била никога на 5 та позиция по БВП а сега и след войната и 12та позиция ще е непостижим блян Била е и ще си остане едно икономическо джудже
271
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А специалната повенна операция ще влезне в учебниците как не се прави СПВ. Пълен провал, въпреки предимството на по-голямата армия и по-силно ракетно въоръжение. Нищо не можаха да направят сибирските алкохолици в Украйна, освен да се напият до безпаметност и да загинат безпаметно.
270
12
 
17
 
! Отговори
Последовател преди 8 месеца
До проповедникДа не си пропуснал случайно, че Русия е вече 5-та по БВП в света според Световната банка? Преди вийната бе 12-та!!!! Курса на йената спрямо долара какъв е?
269
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
на кой му трябват българи в Украйна. да пуснат бесарабски българи да размнинират.