150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му

Дмитрий Медведев успя да пребори проблемите с трафика и също присъства
18 апр 2010 20:56,
85
150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Полският президент Лех Качински и съпругата му Мария бяха погребани днес в катедралата Вавел в Краков. Хиляди хора се стекоха за церемонията по изпращането им, но много от световните лидери не успяха да дойдат заради проблемите с въздушния трафик в Европа, съобщи ВВС.

Преди Качински и съпругата му да бъдат погребани заедно в саркофаг в катедралата, в намиращата се наблизо базилика бе отслужена меса.

В речта си по време на службата, архиепископът на Краков заяви, че след смъртта на президента и делегацията му емоциите по цял свят са разкрили „доброто между хората и нациите“.

Още по темата

Около 150 000 души присъстваха на площада и наблюдаваха церемонията на огромни екрани.

Руският президент Дмитрий Медведев успя да пристигне за погребението, а архиепископът специално го спомена в речта си.

„Съчувствието и помощта, която получихме от руските си братя, внесоха нов живот в надеждата за по-близки отношения и сближаване на нашите две славянски нации“, заяви той.

След това процесията с ковчезите на президента и съпругата ми мина през целия град, за да стигне до катедралата Вавел, където погребението започна със салют.

Тълпи от хора се движеха заедно с процесията и скандираха „Лех Качински! Благодарим ти!“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Акъл море преди 14 години
Русия няма никакви имперски амбиции.Тя има всичко-вода ,въздух,енергия,огромен интелектуален потенциал.огромна територия.Единствената и грижа е да я оставят на мира.Обаче не я оставят! Всеки,които се почувства силен,обръща поглед към Русия! Русия е в положение на отбрана.Други имат имперски амбиции и ти с плоския си мозък им помагаш! За съжаление поне 50% от българите мислят като тебе.Тези последните управляват БГ последните 20 год. и затова страната е на това дередже.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
през 45 не е имало кгб бе ***
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е доказателство че при добро желание и истинска съпричасност може да присъства човек на погребението,а не като Първанов самолетите не летяли и затова прорускаме.Ами като няма самолети има коли .Ама нали сме от голямото доброутро та не върви да пътуваме със кола толкова време,ще ни се схванат краката.
74
1
 
1
 
! Отговори
. преди 14 години
Ех, братушки, защо ви трябваше да правите това?... (sad)
73
1
 
5
 
! Отговори
ленка преди 14 години
Когато вие поднесете извинение за убиаство Гео Милев и многодруги видни личности...
72
7
 
1
 
! Отговори
vlado преди 14 години
А, КОГА ЩЕ ПОКАЖЕМ И БЪЛГАРСКИЯ "КАТИН"?КОГАТО ПРЕЗ 1944-45г. БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА БЯХА ИЗБИТИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ-ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ЕЛИТ НА НАЦИЯТА ОТ СЪЩИТЕ ИЗВЕРГИ НА КГБ!!!
71
2
 
3
 
! Отговори
Ленка преди 14 години
Да, били растрели, но нарицателно аречено "клане", поляци много изстрадал народ, по време Втора световна даи наймного жертви като процент от население. Немци унищожили ла Варшава. Поляци простете... П.С. до SAS: Не учудена от ваши "обиди":)) не очаквала нормални писма от хора, живеещи в най-бедна страна в Европа, ограбените и бедни пишат злобно, нормално психично отклонение
70
3
 
0
 
! Отговори
македонски българин преди 14 години
"Царот на Пиринот" Сандански си и бил баш арамия (разбойник). Комунистите у нас го превъзнасяха, защото бил "ляв". А такваи мекерета цървени сами бендисани као вас, ги нема видено светот. Та, що велеше баба ми, ***-млъкнете *** невидени!
69
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 14 години
"Поляците ... по-добре да са по-нормални с Русия.Кога БГ ще осъзнае ,че враждебността е контрапродуктивна." "... Просто ми се иска Русия да се разбира с всички."Цялото стихче е: "Акъл море, глава шамандура, ум бръснач - патки пасе". И аз искам Русия да се разбира с всички. Вместо това, тя "с кем хочет, с тем и граничит". Така че, контрапродуктивни са имперските амбиции на "Русия". Лошото е, че, вкл. и поради такива като тебе, "БГ" много лесно се подава. А поляците - не ги мисли ...
68
0
 
2
 
! Отговори
грамотно преди 14 години
Абе, що не се научиш да пишеш и тогава раздавай акъл! Аман от неграмотници, които са компетентни по всички вАпроси!
67
2
 
4
 
! Отговори
СТРАЖАТА преди 14 години
СТРАНДЖАТА е ***!
66
0
 
4
 
! Отговори
Непрофесионално! преди 14 години
ЖУРНАЛИСТИ, в Катин е имало масов разстрел, а не клане, както непрекъснато повтаряте! Казаха ви, показаха ви във филма на Вайда- изстрел в тила! Ама вие - не! Едно си баба знае, едно си бае!
65
3
 
7
 
! Отговори
Облакът преди 14 години
Който от световните лидери искаше, присъства на церемонията. Нашият президент се уплаши от облака, за разлика от румънския, унгарския, чешкия и др. лидери.
64
0
 
9
 
! Отговори
Акъл море преди 14 години
Поляците са имали много войни с Русия.Започват обаче да разбират , че ако играят само по свирката на САЩ само ще се подложат на руските ракети.Затова постепенно осъзнават(трагедията им помогна),че е по-добре да са по-нормални с Русия.Кога БГ ще осъзнае ,че враждебността е контрапродуктивна.
63
0
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 14 години
Грешно съм те разбрал.Извинявай! Просто ми се иска Русия да се разбира с всички.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще има голям събор на к-у-р-а ми янко.всички македонстващи от омо илинден да се чувстват поканени,да заповядат да се качат отгоре му.
61
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бля-бля бляяяяяяяяяяяяя опппаааааааааааа беляяяяяяяяяяяяяяяяяя!
60
21
 
0
 
! Отговори
оглас преди 14 години
ОГЛАСГодинава се навршуваат 95 години од убиството на големиот македонски револуциoниер, царот на Пиринот ане Сандански. Во врска со тоа ОМО Илинден - ПИРИН организира собор на 25 април 2010 г. во градот Мелник од 10.30 часот (бугарско време). Сите кои сакаат да му дадат почит на големиот македонски херо се поканети и добрододени. Пеачи и групи кои сакаат да земат учество во програмата можат да се наават до 24 април на e-mail ratevski***hotmail и тел. 00359 898 548 098 00359 898
59
2
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
и още нещо Петров адски важно ,ако Аз работех за тебе ..... гарантирам ти че отдавна да си на оня свят - повярвай ми , от такива като тебе ми се надига , повярвай ми
58
2
 
3
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
и още нещо Петров виж това го забравих , радвай се че бяха червените че сега нямаше да имаш тази възможност да пишеш ,сигурно и тук ще отговориш с нещо "умно" така че малко помисли преди това ,меслех че няма вече толкова задръстени хора в Бг които не мислят ,жалко има и ти си един от тях , без понятие за политика ,история, поглед какво става по света ,важното е да драскаш тука нещо,прав си ,една межитурка е способна само на това