Медведев: Русия ще увеличава присъствието си в Афганистан

Русия ще помага и след като НАТО се изтегли от страната
Обновена: 31 яну 2011 17:14 | 21 яну 2011 15:58, Елка Василева
11
Медведев: Русия ще увеличава присъствието си в Афганистан
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Русия е готова да засилва сътрудничеството си с Афганистан в различни сфери, а също да й оказва подкрепа, след като през 2014 г. силите на НАТО се изтеглят оттам, заяви президентът на Русия Дмитрий Медведев.

„Ще видим какво ще стане след 2014 г., когато Афганистан самостоятелно ще обезпечава сигурността си“, каза Медведев в Москва след срещата си с афганистанския президент Хамид Карзай.

„Разчитаме, че в крайна сметка Афганистан ще може сам да обезпечава сигурността си, да обезпечава сигурността на държавата със собствени сили. В това отношение Русия е готова да оказва всестранна подкрепа на Афганистан“, цитира Интерфакс думите на Медведев.

Той заяви също така, че разчита на нарастване на руското присъствие в Афганистан. „Бихме желали по един или друг начин Русия да увеличава присъствието си в Афганистан, още повече, че историческите връзки между Русия, някога Съветския съюз и Афганистан в областта на икономическото сътрудничество бяха много силни“, каза Медведев.

Като една от сферите, в които има голям потенциал за сътрудничество между двете страни, Медведев посочи енергетиката.

От своя страна Карзай каза, че Москва и Кабул си сътрудничат тясно при подготовката на афганистанските войници и обучението на афганистански студенти в руски университети.

Президентите на Русия и на Афганистан смятат за приоритетна задача борбата с наркопрестъпността, предаде ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Niko преди 13 години
Здравейте, това са французи, а системата е FAMAS. Хърватската VHS е по лиценз именно на нея.
7
9
 
8
 
! Отговори
путинка преди 13 години
И рашките искат да контролират опиумния мак. Щото само с износ на газ и банани не се прави икономика.
6
3
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 13 години
Tova e za akul da ne puhat nosovete si navsqkade
5
0
 
8
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Преди 13 години,в Солун,в една малка машиностроителна фабричка ми натресоха за колега един руски грък,служил в съветската армия в Афганистан,казваше се Дмитрий=Димитраки,та той ми каза,че все е виждал гадни ***,но сравнени с афганистанските, никое *** не може да ги настигне по подлост и коварство.През деня си бъбри с теб докато мирно си пасе овцете,но като се мръкне взима калашника и те гърми за хоби.
4
2
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Да има сътрудничество между две страни - да ----- Но една страна да обезпечава сигурността на друга страна, някак си не го приемам ---- Освен ако другата страна не е изявила подобно ЖЕЛАНИЕ - тогава да
3
0
 
8
 
! Отговори
До "някой" преди 13 години
"някой", никъде в текста не пише за руски войници. Има няколко руски булпапа, но този не е от тях. Те бяха вече там, опариха се и повече няма да настъпват мотиката. Сега е ред на други, които също не са чели Ръдиард Киплинг (той има писано за труповете на британските войничета, които се мият от ледените афганистански реки). За снимката - сигурно си прав, че това е хърватският VHS, който, изглежда е много добро пушкало. Не е Tavor. Бъди здрав!
2
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
=
1
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
Това руски войници ли са?Защото ако бяха руски, не трябваше ли да са въоръжени с Калашников?Това повече ми прилича на хърватските автомати VHS или дори на израелските Tavor! Всичко друго, но не и АК-47!