Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро

Русия отново призова за спиране на насилието
Обновена: 22 мар 2011 15:18 | 22 мар 2011 15:18, Елка Василева
114
Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро
Анатолий Сердюков и Робърт Гейтс. Снимка: Reuters

Коалиционните сили в скоро време ще прекратят активната фаза на военната операция в Либия, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс пред журналисти след срещата си с руския си колега Анатолий Сердюков в Москва.

„Военните операции, които се водят активно в момента в Либия, ще бъдат рязко намалени след няколко дни“, каза Гейтс.

Той заяви, че бъдещето на Либия изцяло зависи от либийския народ. „Бъдещето на Либия е дело на самия либийски народ, той самият ще решава“, каза министърът на отбраната на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че войските от коалицията ще направят всичко възможно да бъдат избегнати жертви сред мирното население. Според него всички цели, по които се нанасят удари, се намират далеч от мирни граждани.

От своя страна Анатолий Сердюков заяви, че най-краткият път към надеждната безопасност за мирното население и дългосрочната стабилизация в Либия е незабавното прекратяване на огъня и започване на диалог.

„Ние отново призоваваме както всички либийски страни в конфликта, така и участниците във военната операция да направят всичко възможно за спиране на насилието“, каза руският министър.

Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
eet преди 13 години
свободата Санчо или салама ?....свободата...саламът...саламът определено хах
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук се шере едно много елементарна мислене-всички които не одобряват намесата на "Коалицията" в една суверенна държава били "***.Факт е ,че суверенна държава е блокирана по море и суша,както и че операцията е грубо вмешателство на сувренна територия.Очевадно е ,че е и чисто икономически конфликт.Да помислим трезво,какво би станало ако пиринският край "реши " да възстане и да се отцепи,или "родопите"-и "големите" се изкажат против потушаване на бунта,или ни подкрепят само с думи
102
2
 
4
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Скончит немедлено!Понятна, американски ***?!
101
13
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
вие всичките тук надолу на партийно събрание ли сте се събрали?изкопаеми,излезли от гроба на комунизма, да се видят и чуят,защото червените им дядовци вече не могат да ходят посъбранията от старческа немощ.но са се погрижили тяхното семе да си остане все така безмозъчно, с мислене отпреди сто години,с аморалността на безродника-комунист, с наглостта на недоучените простаци и азиатска чалга в кръвта.плачете за кадафи-така ви отива,просто ви се кефя,това сте вие,хаха,КОМУНИСТИТЕ.
100
2
 
10
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 94 - *** --- До колкото си спомням, Кадафи възпираше бунтовете тогава, не допусна и линчуването на нашите --- Извинете ме, че така се обръщам към Вас, но така сте се кръстили
99
1
 
9
 
! Отговори
тъп преди 13 години
102 те така де.След "установяване на демокрацията" Ирак плаща репарации почти 5 г.(петрол 70/30 в полза на САЩ).След това е 50/50.От тази година приходите са само за Ирак(за новоизлюпени олигарси).А като няма от там що да не вземат либийския.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЦЕНАРИЯТ ЗА РАЗГРАБВАНЕ НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА В ПОСЛЕДНИТЕ 22 ГОДИНИ Е ОТНОВО В ХОД-ПУСКА СЕ МУХАТА ЧРЕЗ МАСОВИТЕ МЕДИИ,ЧЕ НЯКЪДЕ НЯКОГО ЗА НЕЩО ИЗМЪЧВАНТ.А ТОВА,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ДИСИДЕНТ Е ЕДИН ГОТОВАНЕЦ-МЪРЗЕЛИВЕЦ,ПРАЗНОДУМЕЦ ЛЕНТЯЙ,КРАДЕЦ И ТАКА НАТАТЪК-ТОВА СЕ РАЗБИРА В СЛЕДВАЩИТЕ 22 ГОДИНИ-ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИ СЕ ОКАЗАХА ЯВНИ АГЕНТИ НА ПОЛИЦИЯТА-САМОТО СЕГАШНО РЪКОВОДСТВО ИЗОБЩО НЕ Е ИЗЛИЗАЛО ОТ СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ-ДЪРЖАВНИ И ПОДЗЕМНИ.И ТАКА,СМЕНЯТ ИЗБРАНАТА ВЛАСТ,ПОЛУЧАВАТ 30 ГРОША.
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛЕСНО ИЗТЕГЛЕНИЯТ ПЕТРОЛЕН РЕЗЕРВ НА ИРАК Е ОТНЕСЕН В САЩ НА СКЛАД И ДРУГА ЧАСТ Е ПРОДАДЕН КАТО ПОСТЪПЛЕНИЕ ЗА НАПРАВЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ РАЗХОДИ ПО ВОЙНАТА В ИРАК!!!СЕГА ЛЕСНО ДОСТЪПЕН-ИЗВАДЕН ПЕТРОЛЕН РЕЗЕРВ ЗА УСВОЯВАНЕ ИМА В ЛИБИЯ-ПОД МОТОТО ЧЕ УЖ НАРОДЪТ НА ЛИБИЯ-РАЗБИРАЙ КРИМИНАЛБНИ ТИПОВЕ И АГЕНТИ НА САЩ,ЕВРОСИЛИТЕ ОТНОВО ВОДЯТ БОМБАРДИРОВКИ ЗА ДА СЪЗДАДДАТ ХАОС-ВЪВ ХАОСА И ВЪВ МЪТНАТА ВОДА-КОЙ КАКВОТО ДОКОПА-НЕГОВО Е,ГЛАСИ ДРЕВНА АНГЛИЙСКА ПОГОВОРКА СЛЕД РАЗПАДА НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ!!!
96
1
 
10
 
! Отговори
Смях преди 13 години
До 86 РАЗБИРАЧА !!Тъй като си от най умните и разбиращи световната политика ще си позволя да те поправя леко ;) През 1982 потреблението на петрол е било далеч от днешните нива, запасите тогава са изглеждали като безкрайни...Но днес ситуацията е различна Саудитска Арабия най големия производител на петрол е стигнала пик на производството от тук нататък добивите ще намаляват !!! И точно във този момент някой се сеща за Либия която е сред 9-те държави със най големи запаси и почти неразвити кладенци вследствие на ембаргото !!Случващото се във момента е вследствие на тези запаси !!!Печалбите ще са огромни а дела на Американските компании разработващи полетата ще е малък...Американците щяха да бъдат изместени от Китай който определят Северна Африка като приоритет на външната си политика !!!
95
0
 
10
 
! Отговори
тъп преди 13 години
А спомняте ли си изявлението на един от старейшините на племе в Бенгази след помилването на сестрите, че ще дойде в България и ще ги избие.Що си мисля,че тоя сега е от първите бунтовници.
94
3
 
17
 
! Отговори
Саркози лъжец преди 13 години
СКаркози е лъже героят за освобождението.ЦЯЛАТА МИСИЯ БЕ ХРУМВАНЕ НА ФРЕНСКАТА ФЕМИНИСТКА И БИВША ВТОРА СЪПРУГА НА сАРКОЗИ-ТЯ ПРЕКАРА 1 СЕДМИЦА В ШАТРАТА НА КАДАФИ И ГО НАВИВАШЕ ДА ПОГАЗИ РЕШЕНИЕТО НА ЛИБИЙСКИЯ СЪД ЗА ДА ПОМИЛВА НАШИТЕ МЕДИЧКИ!ВНИМАНИЕ-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СЪДА И ДРУГИ НЕГОВИ БЛИЗКИ СА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА СЕГАШНИЯ БУНТ!!!МЪЧИТЕЛИТЕ ОТ ЗАТВОРА И ОСВОБОДЕНИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СА СРЕД БЛИЗКИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА БУНТОВЕТЕ.РОЛЯТА НА СЕСИЛ САРКОЗИ ДОНЕСЕ СВОБОДАТА НА НАШИТЕ
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Току що съобщиха по БНР, че САЩ са готови да финансират военните действия в Либия "ако се наложи и НЯКОЛКО ГОДИНИ".Искам господа войнолюбците и *** на заокеански непредни части да коментират това."Свободата" на либийския народ или ПЕТРОЛА, все пак ?
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моля всички, които защитават арабите видят това интервю, телевизията е арабска, така че може да и вярвате.. И си помислят после за дъщерите си, за сестрите си, ако не за българките изкарали 8 години в арабски затвор.
91
2
 
11
 
! Отговори
Той припомни, че Рус преди 13 години
Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази война не е официално открита! Трябваше да изчакат да дойде наш човек там да среже лентата и тогава да започват военни действия!
89
1
 
10
 
! Отговори
тъп преди 13 години
84 с едно уточнение-сищите,които сега наричат бунтовници са сред свидетелите,мъчителите и обвинителите на сестрите.Май някои забравиха демонстрациите и Бенгази и заканите за линч.
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Автомобилите вървят с петрол, не с човешки права...
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не зная дали е време да честитим демокрацията на либийците. Едно е сигурно, че от тук нататък няма да сме сами в мизерията.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако и Русия реши да се намеси, тогава наистина 2012-та ще дойде твърде бързо
85
3
 
16
 
! Отговори
@ преди 13 години
ЛИБИЙЦИТЕ ЩЕ ТЪРСЯТ КАДАФИ ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА ...А НЯКАКЪВ ЛИБИЕЦ КОЙТО ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ .ВЧЕРА СЕ ИЗКАЗА ПО Б,Г РАДИО ЧЕ БЛАГОДАРИ НА ПАДАТЕЛИТЕ ДЕТО СА БОМБАРДИРАЛИ ЛИБИЯ ...ТОЯ ЩОМ ОБИЧА ЛИБИЯ ЗАЩО СЕ РАДВА НА БОМБИТЕ КОИТО УБИВАТ НЕВИНИ ХОРА