Радиация 1150 пъти над нормите в морето край Фукушима

Трус от 6,5 по Рихтер разтърси префектура Мияги
Обновена: 28 мар 2011 07:22 | 28 мар 2011 07:11,
10
Радиация 1150 пъти над нормите в морето край Фукушима
Снимка: Reuters

Нивото на радиоактивен йод в морската вода край АЕЦ "Фукушима-1" надвишава 1150 пъти допустимите норми. Tова съобщи Франс прес, като се позова на японската Агенция за ядрена  безопасност.

Според експерти на агенцията повишеното съдържание на  радиоактивен йод 131 се дължи на продължаващите емисии на  радиоактивни частици от 4 от общо 6-е реактора в  електроцентралата.

Междувременно земетресение с магнитуд 6,5 бе регистрирано тази нощ в  префектура Мияги в северната част на Япония, предадоха Ройтерс и ДПА. По данни на американския Национален геофизически институт епицентърът на земетресението се е намирал на дълбочина 5,9 километра.

Засега няма съобщения за щети и жертви. Очаква се  земетресението да предизвика приливни вълни с височина до  половин метър.

Още по темата

Същият район бе ударен от земетресение с магнитуд 9 на 11  март. Допълнителни щети и разрушения бяха предизвикани от  последвалите вълни цунами. Официално регистрираните жертви на  природното бедствие от 11 март са 10,668, още 16,574 души се  смятат за изчезнали, тъй като телата им не са намерени.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
10
 
! Отговори
м преди 13 години
Кво става с Япония брееее! Направо ги разтресе ама здравата. Жалко за тоз народ. Толкова дисциплиниран народ, а какво имали да преживеят.
9
5
 
5
 
! Отговори
кукувизъм преди 13 години
*** народ сме и тфа е! Какво сте ми заревали за радиация бе? А за Чернобил никой нищо не казва - тогава беше информацонно затъмнение и сте яли радиацонни марули и сте разхождали децата си, а ся ревете като ущипани госпожици!!!! Блъскайте йод после се чудете що имате проблеми с щитовидната жлеза!!!
8
2
 
7
 
! Отговори
хххх преди 13 години
Имало дупка на последния защитен корпус във втори реактор и открит ядрен процес.Това е било положението и в Чернобил , само че всичко е изтекло наведнъж , а тука полека лека. За сметка на това повредените и заплашени реактори са 4.
7
2
 
5
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 13 години
КОГО НОЙ СЕТНЕ ЩЕ Я ПОГРЕБЪТ ТАЗИ ЦЕНТРАЛА-ТА ЦЯЛ СВЯТ ЗАРАЗИ. КАКВО ЧАКАТ. НО РАДИАЦИЯТА НЕ ПОДБИРА БЕДНИ И БОГАТИ- УБИВА ВСИЧКИ.
6
2
 
4
 
! Отговори
KYODO NEWS преди 13 години
В ЯПОНСКИ САЙТ ПИШЕ, ЧЕ РАДИАЦИЯТА Е 100 000 НАД НОРМАТА.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не сме взели да опадваме като круши, сигурно е в нормата тук. Иначе сме далечко от Фукушима.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
У нас съобщават, че има радиация, но е в нормата. Мисля, че за успокоение на хората трябва много по-често да има информация и никой да не се съмнява в истинността й. Не трябва да се допуска недоверие и съмнения, трябва гражданите да са подготвени за по-лошия вариант. Само тогава няма да има паника- всеки ще знае какво да прави.
3
4
 
9
 
! Отговори
niia преди 13 години
Някой знае ли какво е равнището на радиация у нас? Според мен информацията за състоянието на радиационния фон у нас не е в нормите. Господ да помага на всички хора по земята....
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля, че отдавна не вървят на добре.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещата не вървят на добре.