Бащата: Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива

Цяла Норвегия почете паметта на загиналите при двата атентата
Обновена: 25 юли 2011 21:48 | 25 юли 2011 21:48, Елка Василева
34
Бащата: Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива
Снимка: Reuters

Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива други хора, заяви неговият баща Йенс Брейвик в интервю за норвежката телевизия Те Фе 2, предаде Франс прес.

Йенс Брейвик, който е бивш дипломат, живее в село Курнанел във Франция и твърди, че от десетина години не се е виждал със сина си. Къщата му се охранява от френската жандармерия.

Андерс Брейвик, който бе обвинен в извършването на два терористични акта с общо 76 загинали, ще бъде подложен на психиатрична експертиза, съобщи ДПА. По-рано днес съдът постанови Брейвик да остане в предварителния арест при пълна изолация още осем седмици.

Още по темата

По-рано днес цяла Норвегия почете паметта на загиналите при двата атентата в петък. Такситата, влаковете и общественият транспорт замряха точно по обед. Прекъсната бе работата в предприятията и фирмите и занятията в училищата и университетите. Търговията на борсите в Осло и Стокхолм също бе спряна точно на обяд местно време за една минута.

Тази вечер в района на пристанището на Осло отново се събраха хиляди хора, много от които носеха в ръце червени рози, съобщи Франс прес. Улиците около пристанището бяха затворени за движение. Траурни "маршове на цветята" бяха организирани тази вечер и в много други градове на страната.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 31Циганино-ЗАПОМНИ !!!!! Колкото и да ви се ще-българите НИКОГА няма да изчезнат от България !!!! Справка-историята.Дори и да намалеем-няма да изчезнем!!!Не си мислете,че ще спите спокойно!!!Запомни го ако може кухата ти неграмотна първобитна кратуна!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
зоро до 15 преди 12 години
и не си много в ред май, а ?
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако тоя беше останал да си гледа детето можеше и да не порасне в *** психопат убиец
27
3
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Ха,като замениш "араби и индийци" с "турци и ***" все едно говориш за България!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Норвежците сами си го създадоха. Те са изчезващ народ, По-малко от 5 милиона, като 8-10 процента от тях са имигранти. Арабите и индийците там се множат като ***, докато коренното население намалява. Когато един народ е на път да изчезне, неминуемо се появяват такива като Андерш, които се опитват да спрат този процес.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя от няколко години се подготвял за това и даже публикувал схеми за бомби. Тайните служби като следят Facebook, как не са го видели този години се е подготвял за терорист? Или им е по-лесно да следят непълнолетните ученички какво постват там, вместо да предотвратят такава трагедия.
24
5
 
14
 
! Отговори
фбр преди 12 години
и да го оплювате или не той си свърши работата
23
5
 
5
 
! Отговори
яро преди 12 години
според Библията и убийството и самоубийството е грях,защото човешкия живот е дар от Бога , и никой човек няма право да отнема живота на друг човек, или пък собствения си живот...а убиеца е всичко друго но не и християнин.Христос ни е казал да обичаме всички хора , и да говорим благата вест че могат да спасят душите си само ако се покаят и изповядат Исус Христос за Господ и Спасител..ако те не искат или изберат да не повярват, ги оставяме и само можем да се молим за тях.Бог ще си ги съди един ден
22
4
 
2
 
! Отговори
TRAGEDIA преди 12 години
I V NASI DNI SOCIALISTI SAZDAVAT DECA TOVA SA BADESTITE IGNORENTI NA OBSTESTVOTO----KAMIKADZETA
21
6
 
5
 
! Отговори
да преди 12 години
Да верно е , винаги се пръква някой нарцисист-атеист дето за всичко обвинява Христос.Такива винаги има и само чакат някой да убие някой, че да обвинят Исус.
20
7
 
5
 
! Отговори
до TheMadHatter преди 12 години
Много си глупав човече!! Какво ти е веновен Исус за такива изродщини, ти знаеш ли какво говори той изобщо??? Някъде да призовава за убийства? Вземи чети и после приказвай, понеже приказваш ужасни неща..
19
2
 
7
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
АБЕ ТОМАС ТИ ОТ ДЕКА СЕ ПРЪКНА ОТ НЯКОЛКО ДЕНА САМО МОЗЪК ЛЕЕш
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я,ЗАМЪЛЧЕТЕ ЗА МАЛКО!ТРАУР!
17
13
 
11
 
! Отговори
TheMadHatter преди 12 години
Така става при всеки един вид екстремизъм, бил той крайно десен или крайно ляв. Когато набожна *** започне да раздава справедливост по свое усмотрение. Мястото на такива хора е в конц лагери. Вземете си Ватикана, Мека, Исус, Мохамед и всички останали *** и си ги заврете отзад. КОГА АТЕИСТ ЩЕ НАПРАВИ ПОДОБНО НЕЩО??? Никога, за да си атеист се иска сиво вещество.
16
5
 
6
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 12 години
Ти си пълен ***.Ние като изпратихме тая консерва в Либия-купи си снайпер и се зареди пред някое училище.Най добре си купи воден пистолет и си цръцни в слепоочието.Не си ми на нивото ***-Изчеей да хейтваш гнидоТеб не те разбирам-хем "Анди"(е велик) че трепе щото не иска гадни арабляци в страната си,хем не било хубаво,че норвежците трепели арански ***?*** то и ти не се разбира-,какво ли се чудя с този твой плитък мозък!Изчени *** да си хейтваш всичко-***
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И въобще не ме интересува какво е написал някой норвежки *** на някакъв си плакат. Сигурно МНОГО норвежци показват любов в момента в Либия??
14
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На баба ти - фърчилото.Анди е велик! Дано да има повече последователи.
13
22
 
4
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Пада им се на простите норвежци.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ви казах, че не му е читав личния живот. Когато едно дете не е получавало обич, ства животно. Няма никакви политики и гени.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига публикувахте глупости