Русия готова за отговор на заплахата от ПРО

Медведев откри радар за предупреждение за ракетно нападение
Обновена: 29 ное 2011 21:51 | 29 ное 2011 21:47, Елка Василева
232
Русия готова за отговор на заплахата от ПРО
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Дмитрий Медведев откри днес в Калининградската област нова военна радарна станция за ранно предупреждение, като заяви, че тя е сигнал за готовността на Русия да даде "адекватен отговор" на заплахата от страна на американската система за противоракетна отбрана (ПРО) в Европа, предаде АП.

Същевременно Медведев посочи, че станцията може да се използва като елемент от съвместна система за ПРО. "За съжаление засега не чувстваме готовност у американските и европейските партньори" за сътрудничество в тази област, цитира ИТАР-ТАСС държавния глава на Русия.

Още по темата

Радиолокационната станция "Воронеж-ДМ" се намира в село Пионерское в руската Калининградска област (разположена между Полша, Литва и Балтийско море), съобщава Лента.ру.

Станцията работи в дециметровия вълнов обхват и е в състояние при необходимост бързо да променя местоположението си. Благодарение на модулната си конструкция "Воронеж" може да бъде предислоцирана в срок от една и половина до две години, докато за радиолокационните станции от типа "Волга" или "Дарял" този срок е от 5 до 9 години.

Радиусът на действие на "Воронеж-ДМ" е 6000 километра. Тя може да открива балистични, космически и аеродинамични обекти, включително балистични и крилати ракети, да проследява и класифицира целите, като предава получената информация в центровете за управление.

Освен калининградската станция в състава на руската Система за предупреждение за ракетно нападение има още две инсталации от типа "Воронеж" - в село Лехтуси, Ленинградска област и в Армавир, Краснодарския край (Южна Русия), посочва Лента.ру.

АП припомня, че Москва възприема плановете на САЩ да изгради система за ПРО в Европа като предизвикателство за сигурността на Русия. Миналата седмица Медведев заплаши, че ще разположи в Калининградската област и на други места в Русия ракети, насочени към обектите на ПРО в Европа, ако САЩ и НАТО не се съгласят на компромис, който да разсее руските опасения.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икономика нямаме отдавна. Ние сме бананова република, колония на САЩ.----------------- България в момента има два пъти повече икономика, отколкото през социализма. При това диверсифицирана, а не вързана към един клиент.
222
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са глупости. Великобритания не купува никакви бинокли от Русия. Някой английски капитан може да си го е купил за сувенир, защото е евтин.
221
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Патилан прав си много брат ние сме роби на големите твае унищожаватни бавно
220
8
 
35
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Гледам на снимката бинокъла на Медведев. Братовчед ми имаше такъв, а той разбираше много от оръжия и аксесоари. Правят ги в Русия и са перфектни. Щом UK ги купува за офицерите от HM Marine.
219
8
 
37
 
! Отговори
До 198 "Питанко преди 12 години
Драги "Питанко"! Защо не кажеш и за поп Мартин? Цели 40 катъра едва кретали, подгъвайки крака под смазващия товар на златото! ! Турците само се кръстели, пардон, увлякох се! Не са се кръстели, нали са турци, само викали:"Аферим! Машалла!", като гледали колко злато заминава за московските ***, за да водят мурабе с империята на Н.В.Султана. Само се чудя, защо до ден днешен търсят това злато иманярите от Връшка *** до Велека! И защо не сме направили досега един паметник на Вълчан Освободител?
218
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей някой *** нямат усмирение ,сън не ги хваща ха ха ха какво пък , кой ги знае тез малки пискливи мишки ...нека си пищят тръгнали приказки тъпотии да расправят , ей бягай при лекаря чче работата е много зле
217
20
 
34
 
! Отговори
Жълтият дракон идва! преди 12 години
Добре гледай през този бинокъл дано видиш че НАТО и САЩ не са истинските врагове на русия Хубаво гледай и дано успееш да видиш че реалния враг на държавата ти е КИТАЙ Опасността идва от изток стига с тези Хрушчовско-Сталински предрасъдаци САЩ си имат нефта на Ирак скоро и на Иран ще бъде в техни ръце Китай се нуждае от ресурсите и пространството на русия 2-та милиарда китайци просто нямат алтернатива!
216
16
 
36
 
! Отговори
До 183 преди 12 години
Аз пък предпочитам да съм с тях въпреки че както викаш че пазели себе си отколкото срещу тях , а къде ще падат ракетите и какво ще става с тях едва ли и ти и аз знаеме.
215
10
 
44
 
! Отговори
До 183 преди 12 години
Щатите влагат милиарди да пазят себе си. Дреме им за нас Ако щатите бъдат атакувани с ракети то тоя ПРЩ се ги сваля и те ще падат в България Румъния Полша и близките до тези щитове страни.
214
8
 
46
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Да за съжаление истината е само една и тя се казва свикване на народен съд и отнемане на функцийте на парламента и на тия ***!Издаване и изпълняване на смъртните присъди чрез публичен разстрел на отрепките които 20 години си сменят лицата и си правят партийки като хамелеони!Няма друго спасение за България...всичко друго е бавна и мъчителна смърт на цялата ни нация...
213
9
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Всичко което казва Патилан е напълно вярно.
212
8
 
35
 
! Отговори
до 217 преди 12 години
Военно-политически. Нашите политици са като ехо на западните.
211
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв е тоя компютърен вирус, наречен ,,Патилан,,, насира целия форум.
210
12
 
54
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Участието на страната ни в щатския противоракетен щит в Европа ще ни струва 8 млн. евро само за първия етап от изграждането му. ?8 млн. вноската ни за ПРО-то над Европа досега само: Сега САЩ разполага ракети против Русия и ние ще им плащаме даже !!! Управляващите ни американски *** плащат от нашите данъци, за война с Русия!!! Ако ще ни пазят трябва да е от турците! Ние от Русия не се боим, те са наши хора, братя славяни. В душевността на славянските народи се крие разковничето, което ще спаси човечеството. Англосаксонската пресметливост и жестокост там е скрито Злото днес. Искат да ни ползват за жив щит, и на всичкото отгоре, ни карат да си плащаме за това!!! Хем мишена, хем си плащаш. Благодаря ви политици за спокойния живот!!! Системата не спира ракетите, не ги унищожва, не ги поврежда, а само ги принуждава да паднат преди да стигнат до целта!!! Това е максимумът на възможностите на ПРО. Дори не поврежда бойните глави! Ракетите и бойните им глави, задължително ще падат ТУК! Tака работи ПРО-то. Целта е да падат ТУК а не в САЩ !!! Докъде ни докараха: Да се чудиш откъде ще ни падат ракети на главите. И си плащаме по ?8 млн. за това удоволствие. Примерно ако Иран изтрелят ядрена бомба и радарите да я засекът от Турция и да я свалят някъде над Народното Събрание в България по време на Заседание.Разтоянието и ситуацията го предполагат - ако изтрелят ядрена бойна глава - все някъде трябва да падне. Ще бъде най-дългоочакваното и бързо освобождение на България !
209
10
 
55
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
B другите страни има мафия, а в България мафията си има държава.Вдигат здравните осигуровки, годините за пенсия, тока колко пъти, водата, вдигат всичко. Само заплатите и пенсиите не вдигат. Иначе всичко вдигат. Тия ще ни довършат за един мандат, а не за години. Това са новите еничари на България!Това е поредния абсурд в нашата жалка държава.Всичко ни е скапано в скапаната ни държава!Срам и позор за тази държава!По-добре с РУСИЯ, отколкото с АМЕРИКА, които ни Унищожиха!!!С руснаците бяхме стигнали до 10 милиона, сега сме само 6 милиона с *** и турците, който се увеличават, а ние намаляваме!Комунизма беше зло, Ционизма е най -голямото "Световно зло".Не ни трябва нито комунизъм нито ционизъм повече!!!Доклад на ООН: Населението на България се топи най-бързо в света. Българите изчезват, а *** се увеличават.Ран-Ът на евреите върви по план! Борисов в играта ли е?Ран-Ът цели българската нация да се стопи до 5 милиона или тотално да бъде заличена чрез политика на глад и мизерия. Според плана единият вариант е с насаждане на етническа нетолерантност и прерастването й в гражданска война с хиляди жертви. Друг вариант е водене на социална политика от правителството, която да поддържа мизерно нисък стандарт. Така хората сами да се изселят от родината си.
208
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как точно сме "откъснати от Русия" бре ? Енегрийно ? Управленски ? Културно ? Социално ? Бетер сме си като дупе и *** с тях ... откъснати били, сякаш бившише партийци дето ни управляват през последните 20 години биха ни "откъснали" .... Неслучайно хората си казаха, че сме руският троянски кон в Европа ... "откъснали" ... пффф.
207
12
 
46
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Имаме си правителство, господин Уорлик! А Вие какъв ни се падате?Като за начало ще попитам: Кой щат на Америка сме?Например, когато премиерът Борисов е зает, на малкия екран в последно време го замества американският посланик, за да запознае гражданството с поредните тезиси за развитие на щата България.Факт е отдавна че България е колония на САЩ. Така че остава да дочакаме ИРАНСКИТЕ ядрени бойни глави над народното събрание.....
206
10
 
45
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Бойко Борисов щом си слага еврейската шапчица на главата, да се приготвя да даде въздушен коридор на САЩ и Израел, защото - другия месец такъв ще му бъде поискан на 100%. !!! *** на българската нация, титлуващ себе си политически елит, от 22 години ни е прикачил към имперската каляска на САЩ. Демократичните режими на целия свят ще се окажат в еврейски ръце. Частната собственост ще бъде ограбена от еврейското племе, което навсякъде ще стопанисва държавните богатства. Така, обещанията на Талмуда, че при идването на Месията евреите ще имат в ръцете си богатствата на народите, може би ще се сбъднат за кратко време, после идва ВЪЗМЕЗДИЕТО !!!Дали, Бойко ще откаже, когато Барак Обама му поиска български войски за войната срещу Русия? Само *** могат да плюят по Русия. Тя е велика братска държава, докато я има Русия ще ни има и нас, ако изчезне и ние сме аут.Извод: гответе се за военна мобилизация. Дай Боже да ни подмине, ама едва ли. При тези извратени и обезумели управници, едва ли. Бойко и политиците днес са се е поставили директно в услуга на самите родители на ционизма. Крайната цел е нашата смърт!
205
10
 
45
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Икономика нямаме отдавна. Ние сме бананова република, колония на САЩ. ТОЧКА.Тероризмът ще продължи да съществува, докато империалистите властват в света. Терористи като САЩ и Израел! Американците винаги са гледали с подозрение на света извън техните граници. Те смятат, че този свят е източник на "зарази" - войни, империализъм, милитаризъм, религиозна нетолерантност, недемократично управление, по-късно тоталитаризъм, геноцид и тероризъм. Войните, кризите, болестите ? Всички те да са създадени от "300-те" господари на света! Те държат почти всички големи банки в света, финансови и стокови борси и още десетки отрасли които са пряко свързани с човешкото развитие. САЩ, НАТО, ЕС и всички онези илюминатски ракови образования, които са създадени с една едничка цел заробването на човечеството, трябва да изчезнат, за да се освободи човечеството от терора един път завинаги.
204
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво искаш да кажеш. Голяма разлика ли виждаш в цифрите, като си такъв математик. Няма какво да ме убеждаваш - сегашната държава не може да стъпи на малкия пръст на НРБ. Вижда се в цяла България, ама трябва да можеш да гледаш.