Ехуд Олмерт бе признат за виновен по обвинение в корупция

Не е ясно дали бившият премиер на Израел ще лежи в затвора
10 юли 2012 13:23, Елка Василева
2
Ехуд Олмерт бе признат за виновен по обвинение в корупция
Ехуд Олмерт. нимка: архив, Reuters

Районният съд в Ерусалим призна бившия израелски премиер Ехуд Олмерт за виновен по едно от трите обвинения в корупция, предаде Франс прес.

Съдът сне обвиненията срещу Олмерт по други два случая за корупция, посочва агенцията.

Олмерт бе признат за виновен в "злоупотреба с доверие", докато е бил министър на търговията и промишлеността (от 2003 до 2006 г.). В този случай, известен като "аферата с Центъра за инвестиции", срещу подкуп с благословията на Олмерт са били пренасочвани държавни средства към компании, ръководени от Ури Месер, бивш съдружник на Олмерт в адвокатска кантора. Според Ройтерс това е най-лекото от трите обвинения срещу бившия премиер.

Още по темата

Засега не е известно дали присъдата за неправомерните действия на Олмерт по "аферата с центъра за инвестиции" ще включва лишаване от свобода.

Олмерт бе обвинен още в незаконно приемане на дарения от американски бизнесмен - т. нар. "афера Талански", и в двойното фактуриране на организирани пътувания в чужбина на еврейски групи - "аферата Ришон турс", отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не,няма да видиме защото всички са в помията.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще дочакаме ли и ние деня да видим наш бивш президент,бивш министър,настоящи съдии и прокурори осъдени и пратени на "почивка" за няколко години?.........