Двете издирвани момичета от "Pussy Riot" са избягали от Русия

Те набират чужди феминистки за нови протести
26 авг 2012 15:18, Елка Василева
152
Двете издирвани момичета от "Pussy Riot" са избягали от Русия
Протест в подкрепа на Pussy Riot във Варшава. Снимка: Reuters

Двете момичета от "Pussy Riot", които са издирвани от руската полиция, са напуснали страната, предаде Асошиейтед прес,като се позова на съобщение на руската пънк група.

Тя информира днес в Twitter, че двете активистки са избягали от Русия и "набират чуждестранни феминистки в подготовката за нови протестни прояви".

Още по темата

През февруари пет членки на феминистката група взеха участие в провокативно изпълнение в най-големия московски катедрален храм "Христос Спасител", за да протестират срещу управлението на Владимир Путин и близките му отношения с Руската православна църква, припомня АП.

Момичетата носеха емблематичните балаклави (шапки с дупки за очите и устата) и само три бяха идентифицирани и арестувани. След оспорван съдебен процес на 17 август те бяха осъдени на по две години затвор в трудова колония.

Дни по-късно московската полиция обяви, че издирва останалите, което бе възприето като предупреждение към групата да спре протестите си срещу Путин, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
патриота, минусите няма да ти помогнат да прикриеш интелектуалната си безпомощност, така характерна за всички русофили.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното да има Occupy ***... много ***!
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
патриота, чакаме отговор ?!
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦРУ ги е извело за да ги използва за пропаганда срещу Русия, и на децата е ясно.Карбовски в едно предаване показваше оня ненормален дядка дето го хванаха в САЩ че рабивал къщи и живеел в гората, та този ненормалник избягал навремето пак така и си разказваше как на Запад го водели от Тв в Тв с други такива и им давали и пари...за да преживяват..А той си е чист престъпник убиец. Не от комунизма е бягал, а от наказание за извършеното убийство...Но лукавите знаят как да използват такива луди.
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуси Райът са проект на КГБ, сега ФСБ, само балъците вярват, че в Русия нещо става без знанието на службите.
72
2
 
8
 
! Отговори
do Патриот преди 11 години
"патриота", нека се опитам да позная какъв ще е идеалния сценарии за развитие спорд теб:Русия да стане СССР, ние да станем част от СССР, и заедно да се борим срещу световния империялизъм и за окончателна победа на комунизма ?
71
6
 
8
 
! Отговори
до "Патриот&quo преди 11 години
Другарю Патриот, че Западът е лицемерен и с двойни стандарти знаем. Но не разбирам защо никой не търси живот и препитание на Изток, а от време оно и до ден днешен все към "лицемерието" търчат?
70
3
 
8
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Пуситата каквото направили - направили. Обаче големите защитници на православието у нас и в Русия какво ще предприемат срещу осквернителите на религията със скъпи лимузини, часовници и агентурни досиета? А защо не коментират безпрецедентния скандал с Руската църква в София, където един самозабравил се "божи" човек гони миряните от български етнос?
69
5
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
браво нека няма съмнения че цялата тази пропагандна кампания е режесирана от чужди сили ,това освен да Укрепи позицията на Путин и да отврати все повече хора от запада и неговото лицемерие и двойни стандарти друго не виждам .
68
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
Странно! Защо са избягали от рая? На другите девойчета - безплатен маникюр и прическа, а тези - в чужбина? Не разбирам.
67
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу Путин!!!
66
1
 
3
 
! Отговори
ДО 71 преди 11 години
Сравняваш жената с кучето? Да плача ли,да се смея ли. Тук личи селскя и примитивен мантелитет на българина. Ей шмингел,жената не ти е домашен любимец,разбра ли?
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чуждите разработки - пуси райот освен, че харчат пари на американските служби друго не правят.. и какви са тези феминистки - да си е*ават ***, ако искат да се правят на мъже да ходят да се сражават с Талибаните, не да си веят циците и да плюят колко са ***!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAM DNES.BG MOJE LI DA POBLIKUVATE STATIA ZA NAPADENIETO NAD MERKEL PREZ IZMINALATA SRIADA V MOLDAVIA ZASHO E PROTESTIRAL SRESHU MERKEL
63
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕМ преди 11 години
Ами да сритат *** и на нашия *** Азис та да емигрира един смрад по малко ще остане.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a mi niakoi novina ZA NAPADENIETO NA PREDATELKATA MERKEL V MOLDOVA OT 23 GODISHEN MLADESH O....VEDNAGA GO IZKARAHA PRESTAPNIK,NARKOMAN E DA TOI NE E V POLZA NA DIKTATORITE EU I USA
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквато им държавата, такива им и протестите - пъкна порнография
60
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Tezi dvete da organizirat Feministkite i da vliazat vav edna Katoliceska Carkva i da poiskat Papata da prieme Isliama i da vidim kakvo ste stane
59
2
 
6
 
! Отговори
do 54 преди 11 години
she se razpadne USA i te she si polucat sporet plodovete na delata si
58
5
 
25
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Колко удобно, ако се осереш и си жена търчиш при феминистките и казваш, че те дискриминират, или казваш, че имаш бебе и си много млада като оная пръдла Калина Илиева.