Армията на Турция е в повишена бойна готовност

От седмица артилерията всеки ден обстрелва сирийската територия
Обновена: 12 окт 2012 11:46 | 11 окт 2012 21:03, Елка Василева
370
Армията на Турция е в повишена бойна готовност
Турската армия е в повишена бойна готовност. Снимка: архив, Reuters

Армията на Турция от днес е в повишена бойна готовност. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на дипломатически източници от НАТО.

„Събитията в отношенията между Анкара и Дамаск се развиват по най-кризисния сценарий. Ръководството на НАТО провежда практически непрекъснати консултации за анализиране на ситуацията на турско-сирийската граница“, каза европейски източник.

Още по темата

Според данни от Лондон в началото на тази седмица в авиобазата в Диарбекир близо до сирийската граница са били прехвърлени допълнително 25 изтребителя F-16 на турските ВВС.

„Турция води нещата към създаване на зона, забранена за полети на сирийската правителствена авиация, над северните райони в Сирия“, каза източник от Международния институт за стратегически изследвания. „В този смисъл трябва да се разглеждат както прехвърлянето от Анкара на големи авиационни части към границата със Сирия, така и станалият в сряда инцидент със сирийския граждански самолет А320, изпълнявал полет от Москва за Дамаск“, каза източникът.

Според информация от британската столица от миналата седмица турската артилерия практически всеки ден обстрелва сирийската погранична територия. „Не изключваме Турция да си е поставила за задача да създаде на територията на Сирия 10-километров коридор за последващо разполагане там на лагери за сирийските бежанци“, каза експерт от един от лондонските аналитични центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: ТурцияСирияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тя сама Турция се намеси в конфликта с Сирия .ще сърбат това дето политиците им направят Турция мен не ми дреми да се трепят щом искат .и нашите Турци ще мобилизират най вече.войната е лошо нещо на никой не е пожелавам но ми пука само за България и хората който живеят в нея.
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещу паритзани всяка армия воюва трудно,но срещу редовна войска ситуацията коренно се променя.Сирия разполага с над хиляда противотанкови комплекса "Корнет-Е" неведнъж поразявало "Абрамс" и "Меркава" ,считан е за най-добрия ПТУРС в света,реактивна артилерия над 500 установки ,измежду които "Град" над 200 и "Ураган" (калибър 270 мм.)-36 ,опертавино-такически комплекси Точка-36 установки...
208
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на *** и ще я затрият веднъж завинаги тия изверги.5 века зверства само с нас ами Арменци и др. дето са патили от тях.Ванга го е казала Турция ке падне и когато това стане почти всички българи ще пият доволно шампанско без продажниците и тия дето ядат хляба на тая земя пък викат родина на друга.Това е някаква *** е малко да го нарека даже няма такава дума за такива хора.да си вземат ракетите /минаретата/ под мишници и да си ги турят отзад.Даже ако другите нападнат Турция и ние трябва да
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 287.Само да споделя, че никой не взе под внимание простият факт че повечето БЪЛГАРИ не искаха да влизат в Нато, А също така и мн. от българите не искаха и ЕС но и там ни вкараха, че и заслуги си пишат. Колкото до Сирия не че защитавам Асад но ако Родопите решат да се отделят от БГ тогава каква песен ще пеем. И Турция на кои ще помага тогава...
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едуард Стърнс: Няма по-*** народ от българския
205
3
 
9
 
! Отговори
teo преди 11 години
До Анонимен.Ще убиеш турци?Не мога да ви разбера защо,сте толкова объркани.Чета сшетовните медии на френски,английски,руски,турски...такова чудо съм виждал само тук.От 1000 коментари ще намериш свестни само няколко.А другото само тъпизми и псувни.Нима толкова низки ли сте?Кого защищаваш всъщност.Умирахте да сте членки на НАТО.А сега?...пак обърнахте резбата!Защищаваш Асад-диктатора,който уби безпощадно 35000 души.Турция е в правото си да защити своята територия,след като Асадови бомби те нападат
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото по бедни толкова по злобни ставате ейййй ганчовци за какво ви е създал бог сигурно се чуди и той затова ви е з....бал
203
0
 
13
 
! Отговори
*Ястреб* преди 11 години
284 - По време оно, честните и почтени хора нямаха доверие на крадци и лъжци, сега вече е точно обратното - българина няма доверие на турчина! Цъ, цъ ... О времена, о нрави!
202
4
 
4
 
! Отговори
до 282 преди 11 години
НА ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
201
2
 
2
 
! Отговори
до 281 преди 11 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
200
2
 
6
 
! Отговори
Да знаете преди 11 години
Турците са верен съюзник !!
199
1
 
6
 
! Отговори
*Ястреб* преди 11 години
280 - Къртицо, закопай се дълбоко, да не те извися нависоко!
198
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А СЛЕД ГОДИНА ДВЕ НЯМА ДА Я ИМА ТУРЦИЯ А ЩЕ СЕ КАЗВА КЮРДЦИЯ, КАКТО Е ТРЪГНАЛА ДЕМОГРАФСКАТА ИНВАЗИЯ НА КЮРДИТЕ и тъй като турците не стават за никакъв .*** техните жени ги оправят мазните кюрди и отпред и отзад пълна програма.а за това, че сме в НАТО и ще се бием с/у братушките да си търсим белята, че тях никой досега не ги е побеждавал забрави. по-скоро ще стане като във ВСВ като сме били съюзник на германия-нито 1 куршум не е изстрелян с/у Русия.по-скоро ще подпукаме нашите небългари ***.
197
2
 
2
 
! Отговори
Емексиз Пехливан преди 11 години
До Анонимен 275 Ти си долен *** човеко, броя на българите намалява всеки ден, България след 30 години -> Циганистан или ***. Айде продалжавай да ***.
196
0
 
3
 
! Отговори
до 276 преди 11 години
хахаха,аве кокош,та сега изброените от теб там държавички да не са ПРИЯТЕЛИ????хахахаха
195
7
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До Анонимен 275 . ГЛУПОСТТА И ОМРАЗАТА СЪСЕМ СА ВИ ИЗПИЛИ И МАЛКОТО МОЗЪК ,КОЙТО ИМАТЕ !!!! ИСТОРИЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ,НО И САМО С ИСТОРИЯ НЕ СЕ ЖИВЕЕ !!! ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕРИ ОТ ГЕРАНИЯ И ФРАНЦИЯ , ОТ ИСПАНИЯ И ЛАТИНСКА АМЕРИКА ,ТЕ СЪЩО СА БИЛИ ГОЛЕМИ ВРАГОВЕ !
194
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 274! И това ще стане, не се безпокой, ще отмъстим на турците, но няма да сме сами, защото опашката на народите, чакащи възмездие, е доста голяма: арменци, гърци, кюрди, сирийци, руснаци, грузинци, сърби, перси, араби! Българите са най-малкият проблем на турците в момента, но ще мине не много време, когато Българите отново ще са най-страшният противник на Турция в бъдещата коалиция срещу омразните агаряни!
193
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не разбирам защо Българите чакат все някой друг да отмъсти за омразата им към Турция? Русия ако нападне Турция( няма такъв вариант) ние сме в НАТО това означава че ние ще нападнем Русия.. ? ъп като *** си Българино
192
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даа, еврейския *** пак се вихри във форума. Този път е в ново амплоа. Колко е велика Турция и какбългарите сда склоним глава, да се покаем и примирим.Идеята е, българите да скочат срещу великотурчина, а от там и срещу Турция. И готовоо, интригата е готова.Разделяй и владей, се нарича този номер.Ако искат да живнат турци и ислямисти, да се насочат в правилната посока, към източника, който създава проблемите им - ИЗРАЕЛ
191
0
 
4
 
! Отговори
до 260 преди 11 години
Евреин жалък си с плоската имитация на пропаганда.