Пиян руснак стреля по детска градина, учителка спасява децата

Тя е леко пострадала, а нападателят е убит от полицията
Обновена: 14 яну 2013 16:11 | 14 яну 2013 16:08, Елка Василева
40
Пиян руснак стреля по детска градина, учителка спасява децата
Руснак стреля с ловна пушка срещу детска градина. Снимка: архив, Reuters

Мъж стреля с пушка тази сутрин срещу детска градина в град Салават в руската република Башкирия. Той е бил ликвидиран при проведената от полицията спецоперация.

По предварителни данни 50-годишният Рамил Муратшин е бил убит, тъй като е оказал  въоръжена съпротива на полицаите, казаха от следствения комитет на Башкирия.

Няма пострадали полицаи при операцията, предаде Интерфакс.

Сигналът за това, че се стреля срещу прозорец на детската градина, е бил подаден в полицията тази сутрин в 8 ч. местно време от директора на градината. Пристигналата на мястото оперативно-следствена група е установила, че е стреляно няколко пъти с ловна пушка от прозореца на близко жилище.

Една от възпитателките е ранена от разпръсналите се парчета стъкло.

Когато първият куршум улучил стъклото, младата жена казала на децата бързо да се наведат и бързо да излязат от спортната зала, пише LifeNews. Изплашените деца плачели, но послушно напуснали помещението и се спасили. Куршумите един след друг чупели стъклата на прозорците, но възпитателката закривала децата с тялото си. След поредния изстрел парче стъкло я улучило в корема.

Децата били изведени през задния вход. „Беше страшно. Децата са малки. Някои плачеха от страх, някои като че бяха изпаднали в ступор. Слава Богу, децата не пострадаха. Възпитателката беше откарана в болница, но се оказа, че няма да се наложи да й бъде оказвана сериозна помощ“, разказаха работещи в детската градина.

Междувременно собственикът на жилището, откъдето е стреляно, се е барикадирал вътре в него.

Полицията отцепила района, хората са били евакуирани. 

Муратшин е бил пиян, съобщиха от МВР на Башкирия. Преговорите с него продължили половин час, но нетрезвият стрелец дори не искал да чуе доводите на полицаите.

Било взето решение жилището да бъде щурмувано, при което мъжът е бил застрелян.

Предстои следователите да установят обстоятелствата около случилото се, причината за смъртта на Рамил Муратшин и дали органите на реда са действали правомерно, пише NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е умрял, преди да разбере какви ги е натворил. Но пък така не се губи време в арести, протоколно писане, обвинения, доказателства, свидетели, съд, адвокати... Явно не си поплюват рашките.
9
0
 
0
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
До Имигрант ---Живея в Щатите 21 год., женен съ тукдецата ми(близнаци) са родени и израснали тук, вече втора година в колеж. Ти и такива като тебе, явно не знаете какво е да живееш в напрежение за сигурноста и безопастноста на децата си!?С подобни инциденти, където и по света да се случат, не бива да се експонира и злорадства.Защото, Слава Богу, мнозина от вас не знаят какъв емоционален стрес преживяват децата и родителите им в подобни ситуоции.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До имигрант къде си имигрирал.....или мозъка ти е ...имигрирал от теб....
7
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Още един пиян българин прави зулуми по света. Евали сме си веко.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пък аз мислих, че тия работи стават само в империята на злото САЩ, но не и в Путинландия. ;))) Най-нелепото, че ще разследват ченгетата, че са пречукали вредния ***. За съжаление толерастията вече навлиза и в Русия
5
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 11 години
мне - трябвало е да го хванат жив и да го дадат на родителите на децата!
4
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
*** хамериканска пропаганда.
3
8
 
0
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До всички русофили:Еми - ето че и във възлюбената ви Русия стават такива патаклами, какво сте замятали храчки само по САЩ!
2
0
 
1
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 11 години
***.бг, защо изтрихте коментарите от нескопосаният си пияр за мРепортер бе, мишки?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОМОН не прощава ...