Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия

Общият със Сеул промишлен комплекс Кесон работи нормално
1 апр 2013 16:22, Елка Василева
131
Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия
Северна Корея заплаши с ядрен удар. Снимка: БТА

Ако на Корейския полуостров започнат военни действия, "революционните въоръжени сили на КНДР, решени да унищожат всички агресори и провокатори, ще връхлетят с ядрен удар противника, където и да се намира". Това предупреждение публикува днес в. "Нодон синмун" - орган на Корейската трудова партия, предаде ИТАР-ТАСС.

При това положение петте южнокорейски острова в Жълто море, районите край военната демаркационна линия и други зони, където "САЩ предприемат военни приготовления заедно с марионетния режим, неизбежно ще се озоват в огнището не на локална, а на тотална ядрена война", изтъква изданието.

Още по темата
Миналия петък севернокорейският лидер и главнокомандващ Ким Чен Ун подписа "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея в случай на провокации от страна на противника", напомня "Нодон синмун". "КНДР няма намерение пасивно да следи как САЩ подготвят агресия" и въоръжените й сили "ще отвърнат на ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", подчерта Ким Чен Ун.

Държавният ръководител фактически заяви, че смята "да сложи край на дългогодишната конфронтация със САЩ в една окончателна решителна битка", се казва в материала.

Независимо от заплахите на Пхенян да затвори промишления комплекс Кесон, разработван съвместно с Южна Корея, тази единствена обща икономическа зона продължава да работи нормално.

Това съобщи днес южнокорейското министерство на националното обединение, натоварено с двустранните връзки. В комплекса действат 123 южнокорейски производства; там работят към 800 южнокорейци и над 53 000 севернокорейски граждани, произвеждащи стоки за широко потребление.

Междувременно Сеул изтъкна, че днешното напрежение между Севера и Юга е твърде сериозно и призова Пхенян да промени отношенията помежду им, да ги направи "ясни и устремени в бъдещето", добавя агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Малка поправка преди 11 години
До Анонимен 25Другарю, само че цифрата е с няколко нули отзад. За $ става дума. Всички американски самолетоносачи са поставени на мушката. За всеки има поне по две подводници с КР и торпеди с кавитация, позволяваща им да развият чудовищна скорост. Както и тежки бомбардировачи Ту-95 и Ту-160.И много повече свръхзвукови лики бомбардировачи. Руснаците отдавна нарекоха "кериърите" "плаващи гробници", и поддържат един, за да имат все пак къде да тренират пилотите. Другите продадоха на Индия и Китай.
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ким + генерали и други 'революционери' стават за шоу, но жалко за нормалният кореец роден в КНДР. По начало корейците са доста интелигентни и схватливи. Как ги изпуснаха с това ядрено оръжие?
112
0
 
2
 
! Отговори
До 116 преди 11 години
Много стратегически игри играеш. Прочети малко, разгледай - МИСЛИ!
111
5
 
4
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Тия само се пенят и не могат нищо да направят
110
1
 
10
 
! Отговори
Маргарита преди 11 години
Изглежда някои хора си мислят, че живеят на някаква друга планета или под специален похлупак поне, смятайки, че евентуална ядрена война ще засегне само определени територии. Един Чернобил случаен засегна цяла Европа, а след Фукушима има заразена риба в Северно море чак. Хич не се радвайте на глупости, а помислете - за цялата планета е пагубно това.
109
3
 
4
 
! Отговори
бай Манго преди 11 години
Дааа, хАмериката, яко шЪ да е закъсала, след като не може да отдели малко оризец за за бат Ким и младата му булка... Мъ кво да сЪ прай, след като 50 милиона хамериканци са на купонна система/ шЪ рече на талони за храна/.Мъка, мъкааа шЪ си мерят май ракетите..., а бе, размера си е от значение, та да видим, кой шЪ го изводи по... ъъъъ... голям!?
108
2
 
6
 
! Отговори
Българин до РАД преди 11 години
Ами ела да поживееш една година у нас с финансов министър Шимон Дянков-Фройнд и с основен "ориентир" на външната политика САЩ, и много добре ще разбереш защо българите се радват даже на най-чалнатия и тоталитарен режим, който показва среден пръст на САЩ. Това не мога да ти го обясня в един коментар, обаче е очевиден факт, нали!
107
3
 
5
 
! Отговори
ОтUSA преди 11 години
Отворковци, оставетеСАЩ и Северна Корея на страна! От юли ви увеличават ТОКА отново! Мислете за това!Хайде много здраве!
106
5
 
5
 
! Отговори
за 108 преди 11 години
Кавал, 1 милион българи избягаха от кумунетатат у нас в САЩ. А ти ако идеш в С. Корея ще изкараш точно 2 седмици , но няма да можеш да избягаш понеже ги пазят ......ония *** депардьо беше руснак точно един месец преди да избяга от там :))
105
7
 
10
 
! Отговори
Бананова Бьлгария преди 11 години
И наш буда Бойко иска да е като Ким-Чен само че народа го изрита и ченгетата го нещат и мьнинката армия сьщо. Мутрите само го любят и Йосича! - чекм те пее Лепа!
104
10
 
18
 
! Отговори
ЖЪЛТУР преди 11 години
Аз залагам че при битка СЕВЕРНА КОРЕЯ ще тупа яко яНките, и вьобще няма да се замислят да пратят ядрена ракета на Обама. На янкитE пейтриат нищо не струва - палестинците удариха тел-а-вив успешно с правена ракета в гараж! иран и корея дружно ще изпаряваT янки барабар с корабите. Хамериканците ще си намерят майстора! Залагам на Севера/+/ на хамерика/-/
103
10
 
11
 
! Отговори
РАД преди 11 години
Чета тука разни "смислени" коментари и за пореден път се убеждавам,че трябва да инат мнооого години,за да може цивилизационното мислене да се настани трайно в българското общество.Че САЩ не са стока е ясно,но се питам колко недалновиден и заблуден трябва да си,за да се кефиш на напъните на комунистически "водач" като Ким Чен,който ще "смаже" ционизма !?!?! Ще не питате населението на Северна Корея,дето бачка за 47 долара на месец и е умряло от страх от режима,дали се кефят на ядрена война
102
4
 
10
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
До брабинян..Абе пич , я ми разясни от кога руснакита имат самолети ТУ52. и какъв е този модел че никога не сме чували за тях ,хихихи
101
11
 
8
 
! Отговори
Ким Чен УЙ преди 11 години
Браво не вярвал че у Булгариа има толко много откачалки да подкрепя на нас, браво на ваш Тошо той възпитал истински *** тук.
100
19
 
12
 
! Отговори
ЕТО , ТОВА Е .... преди 11 години
КОМУНИСТА -----ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА АБСОЛЮТНИЯ ***!!!!!ТОЯ ДОРИ НЕ ПРОУМЯВА , ЧЕ САМО НА 5-МИН. СЛЕД ЯДРЕНАТА СИ АТАКА....ЩЕ БЪДЕ ИЗПАРЕН В СТРАТОСФЕРАТА ОТ ЯНКИТЕ!!!ТОВА Е КОМУНИСТА---С МОЗЪК НА "ЧЕРВЕН РОДАЙЛАНД" ОТ ПОРОДНА ЛИНИЯ ЗА МЕСО И ЯЙЦА!!
99
3
 
11
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
До СККП. О Корейо, земльо македоска.
98
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA !! VIVA KIM !! NO IMPERIALIZUM END CIONIZUM !!
97
9
 
8
 
! Отговори
СККП преди 11 години
Ние от СККП търси помост от сичко истимско комунист по света, нека ако тук на Бугариа има таквоз да дои бий са на наш страна, ние после тачи кат активен борец.
96
16
 
33
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не съм възхитен от идеята да се използва ядрено оръжие срещу човешки същества, обаче САЩ причиниха толкова болка и мъка на хората по света, че ако специално тях ги тресне някоя атомна бомба, на никой няма да му дожалее за тая терористична държава.Даже Северна Корея е по-нормална и по-човешка държава от САЩ.
95
8
 
16
 
! Отговори
брабинян преди 11 години
Сащ все пак не им се банкрутира това са номера да отложат малко неизбежният колосален крах те отдавна са във плачевна военна недостатъчност Руските ту 52 прелитат за кеф над военните им бази все още се правят на свръх сила но отдавна са само маргинали