НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море

Изпращат се военновъздушни, сухопътни и военноморски сили
16 апр 2014 14:45, Елка Василева
396
НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море
Снимка: Reuters

НАТО прие решение за изпращане на допълнителни военновъздушни, сухопътни и военноморски сили в районите на Балтийско и Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен.

Той поясни, че това решение представлява предприемане на по-нататъшни мерки за укрепване на общата отбрана на държавите от НАТО. Приехме допълнителни мерки в отговор на кризата в Украйна. За нас политическото решение е единственият път напред.

Още по темата
Изцяло подкрепяме разговорите в Женева, посочи Расмусен. По неговите думи е необходимо постигането на политическо решение, което да отразява суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и демократичните желания на всички украинци.

Призоваваме Русия да бъде част от решението, да прекрати дестабилизацията на Украйна, да оттегли войските си от границата и ясно да покаже, че не подкрепя насилствените действия на добре въоръжените милиции на проруските отцепници, заяви Расмусен.

Основната задача на НАТО е защитата на съюзниците, отбеляза той. Вече предприехме сериозни стъпки в района на Балтийско море, над Полша и Румъния летят наши разузнавателни самолети, поясни генералният секретар. Той добави, че допълнителните военни мерки са насочени към укрепването на общата отбрана и са израз на солидарността между държавите от пакта. В следващите дни и седмици ще видите повече самолети във въздуха, повече кораби в морето и повече подготвеност на земята, заяви Расмусен.

Той добави, че предстои разполагането на допълнителни военни кораби в Балтийско и Средиземно море, "и другаде, където е необходимо". Отбранителните ни планове ще бъдат преразгледани и подсилени, посочи Расмусен. Предприемаме тези мерки незабавно и ще има още, ако е необходимо, в следващите седмици и месеци.

Усилията ни са насочени към успокояване на обстановката и са изцяло съобразени с международните ни задължения, отбеляза генералният секретар на Алианса.

Расмусен посочи в отговор на въпрос, че мерките ще бъдат предприети до дни и са препоръчани от военното командване на пакта. Той добави, че НАТО разполага с необходимите способности в тази посока. Ще разположим достатъчно сили и сме готови за повече, ако има нужда, добави той. Расмусен изрази очакването насрочените за утре четиристранни преговори в Женева да доведат до мирно решение на кризата в Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До Анонимен 364В дълбока заблуда си! Су-24 е щурмовак. Това, по дефиниция, значи чи е много сериозно защитен - пилотът е в много усилена кабина, двигателите. Су 25 е по-добър, но и двата ще бъдат сменени от Су-34. Американските щайги А-10 са добри машини, но са по-зле от руските. А янките пищят, защото не са свикнали на демонстрации, все си мислят, че само на тях им е позволено да се правят на ковбои. Тези филми свършиха. Руснаците по принцип пилотират нагло и американците ги втриса от това.
325
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е възпитаник на СССР и явно защитава и милее за комунистическите си идеали. Но това са глупости и отживелици. Никога ама никога повече комунизъм няма да има натози свят и дай Боже да е така. Това е болна идеология и отживелица. Дано час по-скоро Западът да закара в Хага този болен психопат Путин. Ако питате мен, всички които го защитават дори и с думи би трябвало да отговарят пред Закона
324
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 години
МАЙ ТИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИШ......АКО НЕ СИ ВЪВ ВЕЧЕН СЪН ПРИ ДЯДА ГОСПОД
323
7
 
1
 
! Отговори
до 369 преди 10 години
Ей ***, вземи се събуди. Как може изобщо да ти хрумне да сравняваш Западна с руска техника. Всички сте карали лади и москвичи, но сега карате бмв и ауди и добре осъзнавате разликата, нали?! Ти живял ли си някога на Запад? Тук всичко е перфектно. Има съвършен ред, който никой и нищо не е в състояние да наруши. Путин се опитва да наруши световният ред и това ще го погуби. Путин е бита карта и знае, че краят му е дошъл, а политиката му е отчаян опит да се задържи на повърхността. Той си отива..
322
1
 
6
 
! Отговори
NOI преди 10 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО НА МАЙКА СИ .....ШОРТИТЕ ТЪРСЯТ НАГЛИТЕ ЯНКИ ТУК ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА....АБЕ КАКВА ТОЛКОВА ГИ БОЛИ ЗА УКРАЙНА - НЕ МОГАТ ДА НАЛАПАТ РЕСУРСИТЕ МАЙКА ИМ ***...ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ ОКРАДОХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧУДЯТ СЕ КЪДЕ ДА СЪЗДАДАТ ВЕННИ КОНФЛИКТИ И ДА ИЗБИВАТ ХОРА ......ЕЙ БОГУ - ТОВА СА НАШИТЕ НОВИ "ПРИЯТЕЛИ".....Е...Б..НА НИ Е МАМАТА...
321
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не напишете,как след полет на руски изстребител-Су24,американците са се паникьосали и няколко човека са поискали да се пенсионират,представете си ,че бе новия супер модерен самолет-СУ35С,........тогава не ми се мисли колко щяха да са.....апропо имаше една реплика преди години когато в сърбия свалиха *невидимия СТЕЛТ*,тогава ме изкефи една реплика на рускиИзвините, мы не знали, что он невидимы -поздрав за американците!!!!
320
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО са лицемери със двоен стандарт.
319
1
 
9
 
! Отговори
rg преди 10 години
НАТО НЯМАТ работа около Украйна !Безочието им няма граници, а нашите дупетати им пригласят !
318
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
видях в нета су-24, не мога да повярвам че са се уплашили от тая тенекия дето с обикновен автомат ще е долу, най- вероятно пропаганда без отличителни знаци. рашата ще го яде много голям и бг-то покрай тях. а бе да сме живи и здрави пък ще видим догодина...
317
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много хилеж тука, ама ше видиме кой ще се смее последен. да няма след време - изпонапосрахме се насред атакуваната пустиня и да остане да стърчи само Белене.
316
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Предполагам, че този път Америка начело с Обама заради Украйна влиза в капан за собственото си унищожение за което няма да им простят а ще ги унищожат а това са Русия, Китай, Иран и целия арабски свят ненавиждащи и мразещи Америка !
315
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Гадни натовци, в Сирия наричат законното правителство престъпно а бунтовниците герой а за Украйна обратно, незаконното правителство герой а бунтовниците престъпници ДА ДА АМА НЕ, този път няма да се настаните в Украйна като в други държави !
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КОНИАМИН
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДОБРЕ 4Е НЕ СИ МИ ПОДРЪКА
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХАЗ НЕ ГИ ОБИ4АМ
311
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДЕ ВОЙНA ТИ МАИ СИ МЕ4ТАЕШ ДА ТИ ЗАВРАТ КАЛАШНИКОВ ВЪВ *** А?
310
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ако над всички тия прелети по едно СУ-24 с новата система за електронно подавяне,май ще се напълнят всички самолети за в къщи!Какво да се прави-слаб боен дух,не щат да умират хората за Америка и това си е!Що така бе?Не помните ли Аламо?Толкова радост на стари години не съм очаквал-мислех,че няма да дочакам моралния крах на САЩ,физическия не им желая,не е човечно.
309
0
 
7
 
! Отговори
КОНИ преди 10 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА НА ЗАПАДА И НАЙ ВЕЧЕ АМЕРИКА ДА НАПУСКАТ ТЕРИТОРИЙТЕ СИ И ДА ВИЛНЕЯТ ПО СВЕТА, ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГИОЛА, АКО ИМА 3- ТА СВЕТОВНА, СЛЕД НЕЯ НЯМА ДА СЪЩЕСТВЪУВАТ ЗАПАДНЯЦИ И АМЕРИКАНЦИ!!!
308
3
 
9
 
! Отговори
Минев преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
307
4
 
14
 
! Отговори
Световният тероризъм преди 10 години
се активизира.Лицемерните "демократи" мълчаха като *ани, когато на Майдана платените западни убийци избиваха мирни граждани.Но сега, виждайки, че ламтежите им за природните богатства на региона изчезват, се надигат.Готови да избиват отново и отново, само и само да грабят-грабят-грабят.Българи, ще позволим ли западните убийци да избиват братята славяни?На оръжие да изритаме НАТО-ските *** от дома ни.Нищо, че БСП/БКП го докара в България.