Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН

Чуркин заплаши с използване на въоръжени сили в Украйна
Обновена: 25 апр 2014 08:10 | 25 апр 2014 08:04, Анисия Иванова
197
Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН
Виталий Чуркин. Снимка Reuters

Ако насилието в Югоизточна Украйна не спре, Русия ще свика  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

"Ако продължи използването на сили против протестното движение в Югоизточна Украйна, ще свикаме извънредно заседание на Съвета за сигурност", каза Чуркин по телевизия "Россия-1".

Още по темата

Според него генералният секретар на ООН Бан Ки-мун трябва открито да осъди "използването на въоръжени сили против политическата опозиция" в Югоизточна Украйна.

Ако ситуацията в Югоизточна Украйна се развие по най-лошия начин, Русия ще си спомни за разрешението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, каза Чуркин.

"В случай че се стигне до най-лошия сценарий, ние, разбира се, все пак ще си спомним за това решение, което прие Съвета на федерацията (за разрешение за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна)", заяви той. Чуркин напомни, че Съветът на федерацията е дал мандат на  президента да използва руските въоръжени сили на територията на Украйна.

"Тази възможност винаги е в нашите ръце. Но разбира се, не бихме искали това", добави той.

"Сега главната задача е намаляване на напрежението в  конфликта", каза Чуркин. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 10 години
До тито Просто е необходимо да се преминат всички дипломатични методи.
85
14
 
5
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До НФБМай не сте наясно какво означава "фашист"Какви фашисти, какви 5 лева ви гонят!Протестите на Майдана нямат нищо общо с "фашизъм" и т.н.Това е удобна пропаганда за изстрадалата про-руска душа, която като й споменеш "фашисти" и тя минава на режим "молчатъ. Не разсуждатъ". Като няма аргументи про-руската пропаганда, започва с обвинения във "фашизъм".Че тия от майдана, ако са "фашисти", какви бяха протестиращите, дето свалиха ГЕРБ а ?
84
5
 
5
 
! Отговори
niki преди 10 години
За какво протестно движение дрънка тоя бе???? Някакви хора с военни униформи, без отличителни значи и въоръжени до зъби ли са протестното движение? Дето убиват всички, които не мислят като тях?
83
3
 
7
 
! Отговори
Диджей Анти-Трол преди 10 години
До Боби 112Боби миличък, не се напъвай да мислиш и да изреждаш, защото фактите ти не струват! 1. Русия е силна откакто Путин заграби властта!2.Тя е монополист на газ и в Германия, Италия и някои други държави от ЕС!3. Това за агентите по телевизията те са си все по телевизията в България!4. Косово ти е по-лошият вариант. Косово беше обречено на изтребление и с референдум те всъщност се освободиха а не преминаха към Албания!5.Няма опозиция в Русия не се заблуждавай!
82
11
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живеят фашистите, смърт на комунистите...
81
3
 
12
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До РАДГолемите - САЩ и ЕС ни се подиграват:- "Европейският парламент смята, че газопроводът "Южен поток" не трябва да се изгражда. Това е записано в резолюция на ЕНП, либералите, зелените и консерваторите - БНР.Защо като са толкова големи:1. Не СПРАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОСТАВКИ НА ГАЗ2. Не спрат да внасят и изнасят руски СУРОВИНИ, СТОКИ?!?!Великият Български Народ е казал:- На чуж гръб и сто тояги са малко - ОСОБЕНО АКО ГЪРБА Е БЪЛГАРСКИНай-лошото е, че у нас има СТОТИНА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ИМ ПРИГЛАСЯТ - БЕДНИТЕ ДА ГОМИСЛЯТ(знаете оригинала).
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 111,Ami oneviniava go zashtoto e na Ruskata granica, I v darjava s tradicionno Rusko naselenie. Amerika vinagi napada darjavi kadeto i kakto so iska.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те си знаят ! Този път не вярват , както при Елцин !
78
4
 
12
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До РАДНе сме чак толкова късопаметни фашистките провокации не минаватКатрин Ащън и външният м-ър на Естония У. Пает обсъждат Украйна:- Пает - "Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти Пает - "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция". - Ащън - "Интересно. Тогава това трябва да се разследва".- Какви избори организират? Фашисткия преврат в Киев е факт, а властта им незаконна!.
77
13
 
7
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Време е Русия да бъде наказана! И то жестоко! Стига с тези кадифени ръкавици! Трябва железен юмрук!
76
10
 
6
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До НФБАбе ти май не четеш какво ти пиша!Казах : НЕ ХАРЕСВАМ НИТО ЕДНА ИМПЕРИЯ! НИТО САЩ, НИТО РУСИЯ!Това, че не одобрявам действията на САЩ, например в Ирак, означава ли, че трябва да ръкопляскам на другаря Путин, дето мачка като валяк международните правила и се опитва със сила и нагла хитрост да налага неговия си световен ред ???Спорът е не "против САЩ" или "против Русия",а дали сме "за" или "против" империализъм. Това е!В случая империалисти в Украйна са Русия. В Ирак бяха САЩ.Точка
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA USA V NAVE4ERIATO NA 9 MAI OTVORIXA VTORI FRONT OSVEN V SIRIQ I V UKRAINA URAAA BRAVO NA USA.GADOVE MRYSNI
74
7
 
3
 
! Отговори
Диджей Анти-Трол преди 10 години
До НФБ 102Това което САЩ са направили, оневинява ли Путин? Той използва абсолютно същите манипулативни техники с тази разлика че е още по-нагъл! И като пишеш тук не викай като някой хамалски ***!
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей 98. Е как Германия инвестира в газопровода с Русия.Някъде не ти ли обясниха , че като инвестираш , постъпват пари в Бюджета ?За сега българия е рецесия ( застой на икономиката ) .Като не инвестираш в нищо , е на какво дередже е !Само да товариш населението със такси - не става !
72
8
 
2
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 103Не искам "руснаците мъртви", а искам *** осмирен, а не да ми пали чергата!С такива като мен не можеш да спориш, защото ти куцат аргументите, а и виждам,че имаш проблем с Кирилицата :)
71
2
 
1
 
! Отговори
до 100 преди 10 години
Пич прочети повече за системата в САЩ пък тогава говори глупости. Всяка поправка или прецедент по дело с взето решение ОТ НАРОДА - ЗАСЕДАТЕЛИТЕ става директно като член от закона. От това по-пряко прилагане на законите от народа здраве му кажи.Законите мерките и всичко останало се приема отново, чрез представителите в техния парламент, тъй като те там имат от всички области и щати представители, които пък имат местни структури, където хората си казват болките мненията и т.н.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БобиНеосведомен за Чечня си ти друже !Аз съм учил в университета на една скамейка с един бивш руски снайперист, служил в Чечня!Дали съм неосведомен а?Не споря, че олигарсите около Елцин са се възползвали.Я да видим какво правят олигарсите около *** !Не се ли взъползват?Не опитва ли Русия да монополизира газовите доставки, за да налага своя световен ред?Пак казвам - не харесвам САЩ, ама няма да ръкопляскам и на други империалисти като Путин и т.н.Аз съм българофил!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RAD bezmisleno e da se spori s *** kato teb koito iska rusnacite myrtvi.
68
2
 
3
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До НФБНе харесвам НИТО ЕДНА ИМПЕРИЯ - НИТО САЩ,НИТО РУСИЯ!"Топлата" вода на двойните стандарти много добре се прилага от Русия и про-руските медии.Иначе са много "демократични" и апелират за какво ли не, но си знаят тяхното:Струпват войски по границата с чужда суверена държава!Внедряват добре обучени агенти и надигат сепаратистки бунтове!После сблъсъците се използват като оправдание и руската армия влиза, за да "защитава" про-руското население!Това му се вика агресия приятелю!
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо в Америка в цялата й история НЯМА ПРОВЕДЕН ДО СЕГА ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ след като се мятат за страната на необятната демокрация???Защо в страната им е въведен ДВУПАРТИЕН МОДЕЛ/само/???Защо не се ДОПУСКАТ други партии на техни избори????Защо не се допускат МИРНИ ДЕМОНСТРАЦИИ пред Белият дом,Уолстрийт,Федерален резерв,Данъчна агенция,а с поправки в закона се третират като тероризъм???В крайна сметка ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИМ???Каква демокрация ИЗНАСЯТ???На мен повече ми прилича на затвор!!!!