САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Путин да дръпне кое?
33
2
 
21
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Единствената война, в която американците са победители (самостоятелно) е тази срещу индианците, които населяваха тоя континент хиляди години преди тях.. избиха ги почти до крак, а останалите натикаха в резервати.
32
1
 
17
 
! Отговори
ДО 44 преди 10 години
След като военния парад е само шоу,защо нашета армия на 6 май не показа шоу. Впрочем ония от представителната рота въртяха пушките като в цирка, и това беше шоуто.Човек показва това което има.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че Путин не им се лови на болните мозъци на тия *** и да дръпне шалтера.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янките издивяват, че този път не им мина номера с измислената демокрация, както в Либия, Ирак, Афганистан и къде ли не по света, където запалиха неизгасими пожари. Ако се захванат с Русия, Виетнам може да им се стори една сладка приказка, откъдето позорно избягаха.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грешка,до 46 беше въпроса.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 46Концерта на кой?
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новото за САЩ при една война с Русия ще са сраженията на американска територия, това едва ли ще им хареса толкова. Пък и ако Холивуд пострада как ще направят филм за войната после?
26
30
 
3
 
! Отговори
вай вай преди 10 години
Ханибал загуби, Александър Македонски също, Атила също, Чингиз хан също, Наполеон също, Хитлер също. И с Путин ще е същото. Самоцелните империи не просъществуват дълго. Истинските империи служат на гражданите си, спазват закона и зачитат обичаите на народите.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, пробваха краварите с Украйна и Крим, ако мине номерът...Има със свещ да търсят нов Горбачов, но такъв късмет на хилядолетие по веднъж, на три - втори път.
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, бе, много било интересно в тоя форум!Едни повтарят някакви мантри от преди векове: "руският мечок", "ядрена пепел"...Други, ни в клин, ни в ръкав, Анибал намесиха...Трети говорят за парада в Москва все едно е най- важното събити е, по- важно дори от концерта на Massive Attack.Представяте ли си само!
23
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Война с Русия е невъзможна, защото ще доведе до взаимно унищожение-дори и тъповатите американски крайнодесни знаят това. Единствено могат да се опитат да заграждат и изолират, но Светът вече не е само САЩ и Европа. Страни като Китай, Индия и Бразилия заедно с Русия са повече от половината свят и тепърва набират икономическа сила, за ралика от фалирала и застаряла, разединена Европа и САЩ с над 40 трилиона долара дълг.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Изглежда че военния парад на червения площад е подействал отрезвително на USA и неговите протежета от запада. "Военния парад е само шоу, всяка държава може да направи. Но медиите нищо не показваха от военните учения и изпитания на 8ми май live - в които участваше и Путин в командния център където симулираха масиран авио удар срещи Русия и ответен ядрен удар. Изстреляха ядрена ракета Булава от подводница от балтийско море, прелетя половината земно кълбно и достигна целта.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ама Русия е във война с вас отдавна.Война,която никога не е свършвала за тях и само скърцат със зъби,жадни за реванш!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДокторе,има доста ФАШИСТИ другарю в Русия.С тях почни хаха долен манипулатор.
19
21
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Русофоби от всички страни обединявайте се. Заедно ще разрушим империята на злото русия. Ще избесим всички подръжници на комунизма в русия, а фашизма ще властва завинаги над целия свят.
18
1
 
22
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Абсурдно е да се говори за война, особено между Русия и САЩ. Америка се е захванала с твърде много войни, докато Русия няма такъв проблем. В същото време сякаш никой не се замисля какво ще направи Китай при една такава ситуация..
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя чичка е много симпатичен, много ме кефи с тоя костюм спретнат, сресан, имно гледа. Аме не мога да разбереМ какво иска да каже - сега във война ли сте не сте ли във война, противници сте значи сте във война, ама иначе не сте във война. Тия американците много умно говорят значи, не е за нас това да го разберемЕ...
16
3
 
17
 
! Отговори
калвач преди 10 години
Изглежда че военния парад на червения площад е подействал отрезвително на USA и неговите протежета от запада. Друго е да видиш близо 12 хилядна войска и над сто бойни единици техника а за останалото се не знае, защото кораби и подводници не могат да минат по паветата на червения площад.
15
3
 
1
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Марш с ТАНКОВЕТЕ към Лисабон и РВСН да не се готви за ответен, а за превантивен удар