Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви Лавров
Обновена: 14 май 2014 19:57 | 14 май 2014 16:10, Елка Василева
362
Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украйна е по-близо до гражданска война от всякога, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Блумбърг, предаде Франс прес.

Според мен, когато украинци убиват украинци, положението е по-близо до гражданска война от всякога, каза Лавров, подчертавайки, че в Югоизточна Украйна вече се води истинска война.

Още по темата
Президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба, отбеляза руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че в Москва гледат с уважение на референдумите в Югоизточна Украйна. "Всички региони трябва да бъдат представени на масата за преговори - и източните, и западните. Онези, чиито ръце са изцапани с кръв, не може да участват в преговори. Как мислите, кои са те?", запита той.

Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. Ние можем да работим с всяко ръководство, каза Лавров в интервюто. Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане, допълни той.

Решението на кризата трябва да се намери по начин, отчитащ интересите на всички региони в Украйна. За успеха на националния диалог е необходимо равно участие в този процес на всички украински области, каза той, коментирайки информацията за започналата в Киев кръгла маса в търсене на изход от кризата.

Не знам какъв точно е съставът на широко анонсираната кръгла маса в Киев. Убедени сме, че за да бъде националният диалог успешен, е абсолютно необходимо всички региони в Украйна – не само югоизтокът, а и западът - да участват равноправно, каза първият руски дипломат.

Искаме да се изясни как вертолети с логото на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна, каза Лавров и добави: Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ.

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви министърът. Опитите за това ще имат отрицателен ефект върху цялата система за европейска сигурност и ние сме категорично против. Въпросът засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия, изтъкна Лавров.

Русия не възнамерява да праща войска в Украйна, заяви още Лавров. "Руският език, Руската православна църква са възникнали на територията на днешна Украйна, ние не се приемаме едни други като чужденци", отбеляза той.

Икономическите санкции на Запада няма да променят позицията на Русия по отношение на Украйна, заяви Лавров. Той изрази съмнение, че западните страни гледат сериозно на възможността за налагане на икономически санкции на Русия предвид отговорността на Запада пред световната икономика. Ако западните страни продължат непрофесионалната си и истерична политика на санкции, Русия ще бъде принудена да помисли как да отвърне, отбеляза министърът.

Ако системите за разплащане "Виза" и "Мастъркард" откажат да работят в Русия, Москва ще намери начин да ги замени, каза още той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХПрав си след 20 години ще сме само 5 млн.И то некачествени ***,арабели и ***.
217
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КaрaЛaвров е цигaньор от клaсa, много лъже, но зa рaшaтa стaвa. жaлко зa горкия ви нaродец, ще плaщa с животи нaближaвaщaтa войнa с НAТО!
216
1
 
6
 
! Отговори
salajadin преди 9 години
До Василевti si bolen,preporachitelno e lechenie
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевКато гледам мързеливите пияници от квартала,хайманите ученици ,некадърните чиновници полицаи ,простите студенти и скапаните университети и кучетата и мръсотията навсякъде ,то май природните красоти останаха.Останалото е помия.
214
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 9 години
На НАТО не им трябва Украйна като население,трябва им като територия,както България ,Румъния и други от бившите от социалистическия блок.Ако има начин ще ни унищожат.
213
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров е политик от класа...Абсолютно е прав..
212
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДОКТОРАПравилно за справка -Наполеон и Хитлер.Единият е бил военен гений,а другият е имал най-модерната и ефективна армя в света.Всеки знае каква е историята.
211
1
 
8
 
! Отговори
Виц на деня преди 9 години
ЕС засега не планира да налага санкции срещу "Газпром" Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_05_14/ES-zasega-ne-planira-da-nalaga-sankcii-sreshhu-Gazprom-1181/
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви президентски избори? Те от сега са известни под командите на наемници от ЕС, НАТО И ВОЕННОЛЮБЦИТЕ ОТ САЩ
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?Тази гадна дупка Саудитска Арабия финаснира всички ислямски боклуцу по света,и е време да гушне някой масов мор,ама по сериозен и без това са ненужни в тоя свят тия илсямски ***.Само се плодят като съсели.
208
0
 
3
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 9 години
До ВасилевНай-после ми хареса! Иска се радикалност.
207
3
 
10
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Ти пич дето плюеш по Одесеца.Ти какьв си по националност?Ще ти кажа.Ти си смес от някакви си.Аз който те питам сьм от Ямбол.Родьт ми е от ареди да е имало Бьлгария.Това са359 години по рано.Аз сьм.БЬЛГАРИН и всичко в душа ми Е БЬЛГАРСКО.А ти кой си че плюеш човека който мисли сьс сьрцето си ,а и има толкова приятели в Бьлгария.
206
1
 
9
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До до 180Русия подкрепя Китай в споровете му с Япония, за територии. А, когато му дойде времето--ще му даде два пъти повече територии в замяна на съюз срещу САЩ ? А тогава много страни ще са страшно силни, но те сега не влизат в сметките.Ясно е, че силите в света все повече ще се изменят.
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХа ха тя Естония 40 процента са Руснаци.
204
2
 
8
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
Ето който не разбира, да разбере! Теню е типична националистка от Киевската хента, именно с такъв акъл те дошли в Одесса през 2 май 2014 година! Именно так те виждат нас! Теню, ти си жалко човече, ти нямаш бъдещо... :( Ще потънеш във злоба и кръв... :(
203
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Междусъюзническа войТова е предателството на царя немец-предал е България,и вместо да го изгорите жив на центъра на София,бнесахте внука му Симеончо да ви управлява, и той ви загроби окончателно.
202
2
 
6
 
! Отговори
до 214 преди 9 години
До ТенюАбе бай Теню, марш да чистиш обора! Като си толкова ***, къде си тръгнал да пишеш!
201
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
На целият свят е известно, че българите сме най-тъпия и *** народ, ***, ***, продажници и липса на национални интереси и това е исторически факт. Като чета коментарите всичко се потвърждава и заради подобни ***, нашата страна няма да се оправи тъй като подобни *** попаднаха в управлението на страната и бизнеса-един пример Бойко и Ники *** и така: ТЕЖКО Е ГОРКО НА НАС ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ !
200
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До монархистВън американскиите наемни *** от България.
199
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ТАЗИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА Я ЗАПАЛИ РУСИЯ- " БЪЛГАРСКИЯТ БРАТ"