Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви Лавров
Обновена: 14 май 2014 19:57 | 14 май 2014 16:10, Елка Василева
362
Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украйна е по-близо до гражданска война от всякога, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Блумбърг, предаде Франс прес.

Според мен, когато украинци убиват украинци, положението е по-близо до гражданска война от всякога, каза Лавров, подчертавайки, че в Югоизточна Украйна вече се води истинска война.

Още по темата
Президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба, отбеляза руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че в Москва гледат с уважение на референдумите в Югоизточна Украйна. "Всички региони трябва да бъдат представени на масата за преговори - и източните, и западните. Онези, чиито ръце са изцапани с кръв, не може да участват в преговори. Как мислите, кои са те?", запита той.

Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. Ние можем да работим с всяко ръководство, каза Лавров в интервюто. Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане, допълни той.

Решението на кризата трябва да се намери по начин, отчитащ интересите на всички региони в Украйна. За успеха на националния диалог е необходимо равно участие в този процес на всички украински области, каза той, коментирайки информацията за започналата в Киев кръгла маса в търсене на изход от кризата.

Не знам какъв точно е съставът на широко анонсираната кръгла маса в Киев. Убедени сме, че за да бъде националният диалог успешен, е абсолютно необходимо всички региони в Украйна – не само югоизтокът, а и западът - да участват равноправно, каза първият руски дипломат.

Искаме да се изясни как вертолети с логото на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна, каза Лавров и добави: Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ.

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви министърът. Опитите за това ще имат отрицателен ефект върху цялата система за европейска сигурност и ние сме категорично против. Въпросът засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия, изтъкна Лавров.

Русия не възнамерява да праща войска в Украйна, заяви още Лавров. "Руският език, Руската православна църква са възникнали на територията на днешна Украйна, ние не се приемаме едни други като чужденци", отбеляза той.

Икономическите санкции на Запада няма да променят позицията на Русия по отношение на Украйна, заяви Лавров. Той изрази съмнение, че западните страни гледат сериозно на възможността за налагане на икономически санкции на Русия предвид отговорността на Запада пред световната икономика. Ако западните страни продължат непрофесионалната си и истерична политика на санкции, Русия ще бъде принудена да помисли как да отвърне, отбеляза министърът.

Ако системите за разплащане "Виза" и "Мастъркард" откажат да работят в Русия, Москва ще намери начин да ги замени, каза още той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
15
 
! Отговори
Една от многото преди 9 години
Аз съм русофил, но преди това съм човек който е готов да умре за майка България. С Русия ме свързва много повече отколкото с Англия, Франция и още по-малко с САЩ. Англия и техните протежета САЩ винаги са били срещу нас, исторически тези хора са искали да ни оставят под Османско робство, плащали са на наемници за да изгонят българите от Беломорието, а сега направиха отвратителна анти-българска кампания. Забравихте ли? Русия поне са православни и пишат на кирелица, а и са ни помагали точно срещу г
237
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е една много симпатична държава. Абе, на Русия кво не и стига?
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западной и Центральной Украины)- 120 украинских наемников (спецбатальоны Коломойского "Днепр" и "Азов"). В Мариуполе убиты руководители наемников Коломойского Демиденко и Береза.- 90 сотрудников СБУ Украины (Сумская "Альфа" полностью уничтожена, Киевская, Полтавская, Тернопольская, Ивано-Франковская, Львовская, Ровенская, Винницкая, Житомирская "Альфа" понесли большие потери и т.д.)- 70 иностранных наемников: польская ЧВК ASBS Othago потеряла 6 человек, американская ЧВК Грейстоун - 14 чел., американская ЧВК Асаdemi (до 2009 года известна как Blackwater) - 50 чел.- 65 военнослужащ
235
21
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 9 години
Войната в Украйна се предизвиква умишлено от цар Путин, Лаврата и престъпната върхушка, която управлява в момента братска Русия. Вместо да живеят в мирно съжителство със съседите, управляващите феодали в Русия въвличат страната в братоубийствена война -против волята на народа.
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общие потери карателей в Донбассе за 2-13 мая 2014 года[цифры увеличены но не значительно]700 убитых и раненых, пленных: из них- 310 экстремистов "Правого сектора", в основном вошедших в состав национальной гвардии (по некоторым данным, по приказу Хунты около 200 из них захоронено тайно в специально вырытых экскаваторами ямах в окрестностях Славянска, для сокрытия потерь от населения Западной и Центральной Украины)- 120 украинских наемников (спецбатальоны Коломойского "Днепр" и "Азов"). В Мариуполе убиты руководители наемников Коломойского Демиденко и Береза.- 90 сотрудников СБУ Ук
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VASILEV TI ROB LI SI?STOI V BG I BYDI ROB ZAVINAGI.
232
1
 
5
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
До льжатаБлагодаря Ви много! Аз честно Ви казвам, че не искам политика - искам МИР!
231
11
 
2
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 9 години
ХAЙДЕ БЕ " НЕПИТAНИЯ" НAЛИ МРAЗИШ ЕС И НAТО, СЪБИРAЙ ПОДПИСИ ЗA РЕФЕРЕНДУМ! ВЪПРОСA Е В ТОВA, ЧЕ ВИЕ РУСОФИЛИТИЦИТЕ СТЕ ЧЕРВЕНИ ЛЕКЕТA, СТРAХЛИВИ И ПОДЛИ ДУШИЧКИ И СЛЕД КAТО ЗAГУБИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗA НAТО ПAК ЩЕ СЪСКAТЕ ОТ РУСКИТЕ СИ ДУПКИ! БЪДЕТЕ МЪЖЕ С ЧЕСТ БЕ МЕКЕРЕТA, ХAЙДЕ ДA ВИДИМ У НAС КОИ СA ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ИЛИ ВИЕ РУСКИТЕ ШПИОНИ! И СТИГA ГОВОРИХТЕ ОТ ИМЕТО НA НAРОДA, НИЕ РУСОФОБИТЕ СМЕ СЪЩО ОТ ТОЯ НAРОД И СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВAС!
230
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VASILEV DA TE DRYPNE KONCHITA TEB
229
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAKVO VI DADE USA ZA 25 GODINI I KAKVO VI VZE ISKAM TOCHEN SPISYK IMAM TAKYV KAKVO NI DADE USSSR
228
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен никой не ме е питал дали искам в НАТО и да ме пазят наемници.
227
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A VASILEV TI LI MEN ME NAPRAVI SVOBODEN E GA TI GLUPAKA XAXAXAXAXA
226
16
 
8
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 9 години
ДО РУСКИТЕ ЛИЗAЧИ- КAТО ТОЛКОВA НЕЩЕТЕ ЕВРОПA И СAЩ, ХAЙДЕ ИНИЦИРAЙТЕ РЕФЕРЕНДУМ БЕ ***, ДA ВИДИМ НAРОДA С РУСКИТЕ AГЕНТИ ЛИ Е, ИЛИ ВИ МРAЗИ И ПСУВA! СЕГA МИНУСИ ЛИ ЩЕ ЦЪКAТЕ БЕЗРAБОТНИ ПЛAТЕНИ РУСКИ ЛЪЖЦИ? ХAЙДЕ ДA НAПРAВИМ РЕФЕРЕНДУМ ЗA ЕС И НAТО ИЛИ ПРОТИВ, ЗAЩО НЕ ВИ СТИСКA???
225
1
 
3
 
! Отговори
льжата преди 9 години
До...Веlousrv.Дерзай.В този свят има и човеци.Нищо че преобладават хора сьтворени от серен дроб на куче.Ти гледай приятелите а не враговете.Следя Вашата изява тук .Претижавате нещо което в тези фьрчащи форумци го няма!Това е голямо и добро сьрце.
224
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИстинатаНашият народ не го питаха дали иска в НАТО.Нито се чувствам приятел с турскаия аскер,нито с ингилизи или френци,А американците считам за врагове.
223
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A BE TYPCHO OSVEN BIVSHETO GDR V KOETO SE VLOJIXA STOTICI MILQRDI NQMA DRUGO DOBRE TI LUD LI SI
222
1
 
3
 
! Отговори
salajadin преди 9 години
До Хtochno taka enie ne im triabvame,balgaria ne ia iskat na zapad,nomera e da ni drapnat ot rusia za da ia otslabiat i izolirat,inak se vizda kolko im puka za nas,obraha i malkoto koeto imahme
221
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зa " бивш соц." отдaвнa не може дa се говори, остaнa сaмо еднa губерния Бг., ВСИЧКИ ОСТAНAЛИ СЕ СПAСИХA И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ, ИДЕТЕ В ПОЛШA ИЛИ ПРИБAЛТИКA, ИЛИ БИВШЕТО ГДР, ИЛИ ДОРИ РУМЪНИЯ ЩЕ СЕ ЗAСРAМИТЕ *** РУСКИ ***!
220
2
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Украинския народ, не е глупавПърви бе Наполеон:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имВтори бе Хитлер:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имДнес в Украйна бандеровските ФАШИСТИ, тренирани от ЦРУ в Полша и Литва и трупали боен опит в Сирия, реват и се оплакват: Народа на Домбас ни бие-е-ее Помо-о-ощ от НАТО и САЩСОБСТВЕНИЯТ НИ НАРОД НИ.. БИЕ-Е-Е-ЕЯвно украинският народ бързо и САМ ще натирите фашистите-превратаджии.
219
2
 
7
 
! Отговори
ППС преди 9 години
Прочетох преден коментар и много ми хареса: Вярно, някой има ли нещо произведено в САЩ? Смешно, обаче пиндосите приеха специален закон за държавни символи кинкалерията им да са местно производство. Дори на гнусния им флаг пише: Произведено в Китай, та затова. Аз имам сувенири още от 1993г. (донесох си ги от там) - на статуята на "свободата" и декоративна чиния с изображение на ниагарския водопад и са пак made in China още от тогава ;)