Русия ще реагира на струпване на сили на НАТО до границите й

Москва смята това за демонстрация на враждебни намерения
9 юни 2014 21:04, Елка Василева
72
Русия ще реагира на струпване на сили на НАТО до границите й
Снимка: архив, Reuters

Русия ще разглежда всякакво по-нататъшно увеличаване на силите на НАТО близо до границите й като "демонстрация на враждебни намерения" и ще предприеме военни и политически мерки, за да гарантира своята сигурност. Това заяви високопоставен руски дипломат, цитиран от Ройтерс.

Това предупреждение беше отправено на фона на задълбочаваща се криза между Русия и Запада във връзка с Украйна и дни след като президентът на САЩ Барак Обама предложи засилена военна подкрепа за източните членки на НАТО, за да успокои тревогите им, свързани с Москва, отбелязва агенцията.

Още по темата
"Не можем да разглеждаме струпването на военната мощ на Алианса близо до границата с Русия като нищо друго освен демонстрация на враждебни намерения", каза заместник-външният министър на Русия Владимир Титов в интервю за Интерфакс.

Миналата седмица президентът Обама оповести в Полша планове да се похарчат до 1 милиард долара в подкрепа и обучение на въоръжените сили на държавите от Алианса, граничещи с Русия.

Белият дом също така каза, че ще преразгледа постоянните разполагания на сили в Европа в светлината на кризата в Украйна, но не пое твърд ангажимент да изпрати войски на място, както искаше Полша като гаранция за сигурност, отбелязва Ройтерс.

По думите на Титов "ще бъде трудно допълнително разполагане на значителни военни сили на НАТО в Централна и Източна Европа, дори и на ротационна основа, да се приеме като нещо друго освен директно нарушение на положенията в Основополагащия договор от 1997 г. за отношенията между Русия и НАТО".

"Ще бъдем принудени да предприемем всички необходими политически и военни мерки, за да гарантираме сигурността си по надежден начин", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: УкрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите винаги се подлъгват по конюнктурата и затова винаги са на губещата страна. Така е и сега. Ако не вярвате вижте заплатите и демографската ситуация. Тази държавица е един обикновен гниещ труп.
22
2
 
16
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Одисей 1 ООО появи ли се? Кво стана,да не ти сецнаха НПО паричките В Украйна събитията няма да утихнат,не само в Донецка и Луганска области а и на самия Майдан Крим ,вече Запада го забрави ,никакви преговори няма да има. А още не е настъпила зимата,която ще е страшен глад в Украйна. Сега им натопорчват заерски увеличения ,а зимата ще берат плодовете А майдана отсега са станали просяци,някой да им даде пари или филиика хляб . А зимата ?????
21
20
 
0
 
! Отговори
Какво следва преди 9 години
Украйна прибира Крим, Черноморският флот на Русия е отрязан от базата в Сирия. САЩ размазват Башар Асад за 2 дни. Строят американски бази. Иран е обграден. Израел го размазва за седмица, ако се съпротивлява пуска атомна бомба и изравняват Техеран. Светът ликува. Русия е в ъгъла. Или се предава, или започва 3-та световна и тогава жална ни майна - Ванга ще се окаже права. Най-лошото е, че победителите не ги съдят.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ е ***. Бъдещ щат на Мексико. А долара е обикновена хартия. Нещо като диплома от ЮЗУ. Късно се сетихте да ставате американофили. Свърши тая.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ успяха да накарат почти целия свят да ги намрази. На хартия имат много съюзници и все още имат влияние над тях и ги притискат, но в действителност мараклиите да се бият на тяхна страна все повече намаляват. Много жалко, защото имаше момент преди години когато много хора все още вярваха, че Америка носи демокрация.
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25Аз хич не се притеснявам, България този път е на правилната страна, а и глупостите които прави Путин се отразяват очен харошо на нас:))) виждаш увеличение на туристите, скок на цените на зърнените култури, спестяваме си 3,8 млрд за ЮП, арбитражното дело за Белене ще е в наша полза, щото никой съд при сегашната ситуация нема да присъди в полза на Русия, и най-накрая ще ни увре акъла да си добиваме природните богатства
17
1
 
21
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 17 Да не забравяме,че САЩ ,купиха главния ракетен инженер на Хитлер,реабилитираха го,дадоха му гражданство и благодарение на него ,стъпиха на Луната Ако не беше ,Вернер Фон Браун,то САЩ нямаше до никаква Луна да ходят. Е след смъртта му в началото на 70 те,космическата програма на САЩ пропада и пропада,та се стигна до това да ползват над 40 годишния Съюз,че да си качват космонавтите на МКС Дотука с американския гении.
16
5
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Забравих да спомена Пуерто Рико. Това е единствената територия, която САЩ са анексирали. От сто години те желаят да се освободят от тази земя, защото наистина мразят пуерториканците. Това са изключително наркодилъри и престъпници. Три референдума им правят, все не се получава. Жалко!
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21Ще лети ако има денги, ама всичко замина по ония груповите тоалетни в Сочи и в търбата за ЮП :)
14
3
 
15
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Така е! САЩ никога не са заграбвали! Те винаги са купували територии. 23.3% от територията им е закупена от "великият" Наполеон Бонапарт. Същият за да води войни в Европа се е нуждаел от пари . Не знам колко но може би също толкова са закупени от Мексико. И накрая Аляска е платена на Русия. Е ако вие продавате аз купувам Какво точно искате?
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май "Белия лебед" ще лети над пентагона в скоро време.
12
0
 
10
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До Анонимен 18Те Щатите яко се месят в Южна Америка, та ѝ е малко трудничко да се демократизира.
11
0
 
6
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
До 6 по повод, че не се сещал САЩ да са анексирали земя от друга държава последните 2 века А да са подарявали своя земя на друга държава сещаш ли се?
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
участваха във ВСВ само за да ограничат русия и да ограбят германия! става въпрос за ракети, реактивни двигатели, атомно оръжие ....! ако хитлер се беше ограничил само в европа, сащ щеше да са като афганистан!
9
2
 
23
 
! Отговори
^ преди 9 години
Сега,Путин знае,че ако Русия започне война срещу терористите в Украйна,които тероризират етническото руско население,това ще е единствения шанс да се вкара в капан за да се отнеме Крим от Русия,затова сега се играят различни к-венски с извинение номера защото Владимирович не пасе трева,той не е от психопатите ,които се кланят на антихристите и които искат да запалят майката земя за да турят царя си на престола,Путин е миротворец,то отхвърля терористичните методи и лъжи,даже си плащаше милиони и за Крим,хем са руски земи.Само когато психопатите се самозабравиха се наложи без капка кръв и с демо
8
1
 
12
 
! Отговори
Амиго преди 9 години
До Анонимен 6"... аз не се сещам в последните два века САЩ да се анексирали чужда земя от друга държава"Да речем от Мексико.
7
2
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 9 А тебе пък кой те излъга,че е спечелила ПСВ и ВСВ??? И в двете се е намесила предпоследната година,когато Германия е била обезсилена Да ,Студената я спечели,но не без Европа Инак горещтите точки на Студената война ги изгуби Изгуби в залива на Прасетата,изгуби във Виетнам Сега отново виси в Ирак и Афганистан,уж спечелила,ама с едно голямо АМА
6
4
 
26
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
откраднаха и ограбиха с измама земята на индианците и после ги изтрепаха! откраднаха всички изобретения на германия след ВСВ и приютиха нацистки престъпници-инженери! сега ръсят справедливост и демокрация!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6, за твое сведение, Тексас, Флорида и още територии на север от Рио Гранде са бивши мексикански земи, АНЕКСИРАНИ от САЩ в средата на 19-ти век. Чети повече история, преди дрънкаш глупости.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вица е, че държавата с най съвременното военно оборудване няма нито една спечелена война!