Украински бронетранспортьори са навлезли на руска територия

Русия: Подобни провокации "затрудняват едва започналия диалог"
13 юни 2014 22:35, Анисия Иванова
186
Украински бронетранспортьори са навлезли на руска територия
Снимка БТА

Два украински бронетранспортьора са пресекли един след друг границата с Русия и са преминали на руска територия, където са били блокирани от граничната охрана, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.

Брониран автомобил на украинските сили е навлязъл на 150 метра навътре в руската територия, екипажът е успял да избяга, но автомобилът е бил задържан, заяви говорителят на граничната служба на Ростовска област Василий Малаев. "Малко след това бе направен втори опит (за навлизане) от страна на украинските  въоръжени сили, за да си приберат бронетранспортьора", но и той се провалил, допълни Малаев.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин "нареди на министерството на външните работи да се обърне към украинската страна по въпроса с нарушаването на границата от украински военни", каза Песков.

Руското външно министерство изпрати официален протест, като заяви, че подобни провокации "затрудняват едва започналия процес по възстановяване на двустранния руско-украински диалог", предаде ИТАР-ТАСС.

Украинските власти заявиха, че ще проверят случая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
26
 
8
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До АнонименБОЖЕ ПАЗИ АМЕРИКА И БЪЛГАРИЯ !!!
131
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в източна украйна руските фиотски кланове воюват за контрол на контрабанднез одеса.това е най големия разпределителен пункт за наркотици оръжие китайско карго,бяла и черна техник захар кафе.касае се за милиарди.на никой не му пука за рускоезичното население,то си щивееше мирно.сега мафиотите освен срещу украйнските власти ,воюват и по между си.използват се местни криминали и наемници
130
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не харесвам САЩ, обаче стане ли война.. много лошо за всички ни.
129
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЖЕ, ПАЗИ РУСИЯ!
128
2
 
27
 
! Отговори
тито преди 9 години
До Всичко се променя--Това което си написал е вярно и за съжаление войната е неизбежна--има няколко варянта,но те не са изгодни на САЩ.
127
10
 
5
 
! Отговори
шопето до 157 преди 9 години
Да, промяната трябва да започне от мисленето на такива като тебе.
126
7
 
64
 
! Отговори
Всичко се променя преди 9 години
Адаме, кога най-после ще разбереш, че светът отново се пренарежда. Малко болезнено, но картата се променя. С трите си стъпки, Русия постави Щатите в трудно положение, най-вече Федералния резерв. Газовият договор с Китай, Създаване на Евразийския съюз и Плащането на газовите доставки в евро и национални валути, но не и в долари. Това са атчитани загуби за резерва. Щатите имат само един изход - голяма война за доминация.
125
5
 
25
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До Adam1966--Правилно мислиш и пишеш.Ако имаш време и желание мога да ти отговоря на много въпроси свързани с този бранш.Просто махнах цигарите и не мога да спя--ама "ще се инатим".Сега сериозно-Точно поради тази причина за която си писал-САЩ--такива държави като Венецуела,Иран,Сирия,Еквадор,Чили,Перу и т.н. се обръщат към Русия--тя може да добива нефт и газ-където си поиска-без да се съобразява със САЩ--тук е грешката на САЩ-место да правят революции в тези държави,можеха спокойно да работят
124
6
 
10
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Даммм> В света има много държави които имат залежи , но тези които притежават тенологии са много малко и всички са от запад . Иран и Венецуела изнемогват и нямат рафинерии като хората , защото янките особенно на Иран не им дават възможност да поддържат инсталациите си/дори френската банка ще си изпати с глоба от около10 млрд$ за помощ към иранците.
123
3
 
16
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До Adam1966--За технологиите си прав,но пропускаш една много важна подробност-технологиите са нищо-бял лист хартия--ако няма залежи.Ткак че не Шеврон са нужни на руснаците,а руснаците на Шеврон.Даже и без нови технологии Р.Ф. ще добива енерго носители,може би по-бавно,но няма закъде да бързат-те нямат конкуренция.Имам предвид сериозни произвотства и залежи-а не като тази "партенка" за находището на газ в България.
122
12
 
6
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Даммм>> Шеврон са от много години един от Гигантите в енергодобивния бранш без да имат в някои години/ СССР/никакъв бизнес с братушките и могат да продължат да лидират на световния пазар и без РФ.Русия е по заинтересована от контакти с Шеврон заради новите находища в труднодостъпни места в които е необходима технологията с която разполагат янките/Шеврон/ а имат нужда и да обновяват добивната си промишленност и от резервни части и поддръжка на закупените до сега технологии и машини/агрегати
121
0
 
7
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВУспех...и до следващият път...
120
4
 
21
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До Adam1966Глупости пишеш--в този бизнес съм и мога да ти кажа че газ има за още поне 5 газопровода-и към Европа и към Китай и към Япония и Ю.Корея.А що се отнася до Киев--те отдавна са на колене--сами застанаха в стойка "Г".
119
2
 
11
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВВ Сочи,направо ми стана жал за колегите от Шеврон-стояха като мишки.А като почнаха да четът докладите си,за шиистовият газ-повече от половината колеги излезнаха от залата.Дори на вечерята,разговорите с тях бяха доста"сухи".
118
10
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Тервел>>Ако няма Ю.П. Руснаците никога няма да спрат за повече от някой месец газта /защото загубите и за двете страни ЕС и РФ ще са страшни.Заобиколят ли Киев няма да имат да пълнят и двата газопровода на максимален дебит.Сега през Киев го пълнят почти постоянно на макс.Нямаме полза да изоставим 100% наш газопровод заради желанието на РФ да постави Киев на колене.
117
2
 
15
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До Adam1966Въпросът НЕ е само в таксите и парите които ще заработим.Въпросът е в придобиването на геополитически лостове на влияние.Тези "лостове" ще ни дадът много предимства пред останалите държави-както съседните ни,така и останалите.Пример-Украйна--защо мислиш руснаците още се занимават с тях??? А без такива стратегически лостове,НЯМА суверенна политика--нямаш тежест на международната сцена.
116
10
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Тервел>>> А нашите тръби на БУЛГАРГАЗ да ги оставим да ръждясват,когато братушките врътнат кранчето на Киев и пренасочат износа през Ю.П. Все едно да имаш свое собственно изплатено такси , да го изхвърлиш и да си купиш половин такси и тепърва да го изплащаш/ нещо не ми е ясно каква е печалбата..
115
0
 
14
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До Adam1966"Търбите" никога няма да са празни--имайки предвид ръста на потребление на газ--това е невъзможно-гаранция.Лошото е че ПАК взимаме икономически решения,заради политически интриги--а това е недопустимо.Цялата "дандания" в Украйна ще я плаща Европа и най-вече ния-"богатите"донори на Европа.Мислиш ли че на САЩ им пука за демокрацията в Украйна??? Всичко е интрига на силният-а сметките ги плащаме ния..
114
9
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Т.Христов >>> Южен Поток няма да тръгне , защото това означава Украйна да бъде поставена на колене/не забравяй,че там живеят над 500 000 наши сънародници,които може да бъдат гледани с лошо око при положение , че ние допуснем Южния поток през нас/.А ако предположим , че Ю.П. тръгне, това означава нашите тръби , които се захранват през Киев да останат празни и ние да изплащаме Ю.П. нямаме никаква полза 100% наши тръби да стоят праздни .
113
2
 
11
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВНови заводи ще се строят във страни в които се добива нефт-Русия-5-6,Венецуела-4,Иран-6-7,Сирия-5 и т.н.това е което аз знам-и във абсолютно ВСИЧКИ заводи имат участие Русия и Китай-това ти говори много,нали..Сега чакаме за Туркменистан-там руснаците и китайците наливат милярди.Очаква се още в Боливия,Чили,Еквадор,Перу и Колумбия--това беше казано на конфкренцията в Сочи.Изобщо руснаците и китайците са взели "на мерник" американците-свой бизнес под носът им...