Белият дом осъди изборите в Донецк и Луганск

Русия да не продължава с дестабилизиращите действия
4 ное 2014 07:53,
87
Белият дом осъди изборите в Донецк и Луганск
Снимка: Reuters

Белият дом осъди незаконните избори в така наречените Донецка и Луганска народни републики, състояли се в неделя и предупреди Русия да не продължава с дестабилизиращите действия в Украйна, предадоха световните агенции, цитирайки говорителката на Съвета за национална сигурност на Белия дом Бернадет Мийхан.

Говорителката разкритикува изявленията на представители на Москва, целящи да дадат легитимност на тези избори и изрази безпокойството си относно информациите, според които, руснаците отново са преместили военни и военна техника към границата на Русия с Украйна.

"В по-общ план неспазването от Москва на нейните задължения в рамките на споразуменията от Минск поставя под въпрос ангажимента й да подкрепя намирането на мирно решение на конфликта в Източна Украйна", посочи говорителката.

"Както ние казахме на няколко пъти Русия има избор. Ако Москва продължи да игнорира ангажиментите, поети в Минск и да продължава опасните и дестабилизиращи действия, то цената, която тя ще плати за това, ще се увеличи", предупреди Мийхан. 

Русия заяви, че уважава избора на народа на вота в неделя и призова вчера Киев да се откаже от военните операции в Източна Украйна, смятайки че бунтовническите лидери, избрани на организираните там на 2 ноември избори, имат вече необходимата легитимност, за да водят диалог с украинските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
12
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
До от ЮАР - 8 Май не си чул изказването на Путин във Валдай, когато коментираше, че САЩ си разрешават неща, които на другите не са разрешени. Цитирам по памет : "Това което ,е разрешено на Юпитер , не е разрешено на бика. Ние не се съгласяваме с такава формулировка.Може и на бика да не е разрешено, но мечокът от никого няма да иска разрешение. Ние го считаме за стопанин на тайгата. Той не ходи в други климатични зони, неуютно му е. Но своята тайга на никого няма да даде. Това няма да стане ."
54
3
 
11
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
До Svet - 67 Путин драги не е алчно *еле , той е един истински ръководител и стопанин на държавата си. Той е още и един много концентриран, последователен и подготвен политик - боец в истинския смисъл на думата, но това са качества придобити в процес на дълго обучение и работа . Не забравяйте , че има черен колан по джудо, това бойно изкуство възпитава много търпение и дисциплина.Путин работи под напрежение,без да се огъне ...представяте ли си Макако Обамини в такава ситуация..ха ха ха.
53
2
 
12
 
! Отговори
oo преди 9 години
Ей, това, САЩ, ще ни дишат праха... Пак ги изпреварихме... Че ние още преди да се проведат изборите, не ги признахме... Нашия папагал се страхуваше някой да не го изпревари...Смех, смех!!!!
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA KOI MU PUKA ZA BELIQ DOM??????????????
51
10
 
1
 
! Отговори
Svet преди 9 години
Putin e al4no k*ele i e zloben.pravi se na hristiqnin samo za da mu se vdiga reitinga,no skoro shte go poeme 4erniq na Obama v hulkata.4uh che gajeto na Putin e izbqgala v USA i ima negur za priqtel...ili mai nqkolko 4erni langi lapa navednuj.
50
5
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
По мой данни (независим източник) тези агенти са между 7 и 8 милиона. Като ги изловят, къде питам аз ще ги затворят? Или ще ги ловят, ще им слагат червени звезди и ще ги пускат или нещо друго, мм?Или ще ги превербоват, като нашите ли? Та те освен да крадат, друго не могат! А ние ще им плащаме газта в опитите им да легитимират олигархофашизма като демокрация, пфу! Янките пак забъркаха една кървава каша от която няма излизане, като в Афганистан, Ирак и Сирия. Те са военопрестъпници и създатели на тероризма!
49
6
 
11
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До Анонимен Айде сега подновяване на войната, не ви ли обясниха в НПО-то войната на пролет, ако урките оцелеят на студено, а за сега щели да купуват въглища от Новорусия, щото за газ пари нема.
48
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То хубаво Белия дом осъжда незаконните избори, ама кремълското шимпанзе с гранатата в ръцете едва ли ще проумее какво му казват. Вчера Порошенко отмени законите приети като ангажимент от Украйна по мирното споразумение от Минск, заради провеждането на инат на тези избори от страна на Русия. На практика това означава край на договора от Минск и подновяване на войната. Шимпанзето ще унищожи Русия, помнете ми думата, просто се видя че той няма умствени възможности да стори нещо друго.
47
2
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
до ккБулава лети до 11000 километра!
46
2
 
18
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Поредният бял конвой на МЧС на РФ с хуманитарна помощ за жителите на Донбас пристигна на граничния пункт Донецк-Изварино и митническите служители и представители на ОССЕ пристъпиха към проверка на камазите.
45
3
 
16
 
! Отговори
Василев преди 9 години
За нас от централата в Ленгли е неписан закон да не отговаряме на нелицеприятни въпроси и да мълчиме като статуи.агент Статуята на свободата
44
3
 
26
 
! Отговори
кк преди 9 години
Извинете! Аз като по-просто момче, нещо май не съм подразбрал : Абе, какво стана с онзи сваления малайзийски самолет над територията на Украйна? Хванаха ли свалячите?Ако знаят нещо тези от Белия дом знаят нешо, моля да отговорят. За да бъдем информирани, де!А тези от Белия дом знаят и за разстоянията, примерно за разстоянието между Донецк и Вашингтон, или за разстоянието между Донецк и Москва. Ама ще кажат, че в политиката разстоянията нямат значение. Така е, особено ако си на 8000 км далеч
43
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Ние от централата в Ленгли не можем да не се мешаме. Мешаме се от любов към демокрацията, а не заради пари. Има ли демокрация има и пари, е вярно, че не стигат за всички, но за нас винаги има достатъчно. Ако намалеят, една бомба е достатъчна...агент Дефендър Хел
42
5
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Какъв Бял дом е тоя зверилник бе, това е един маймунарник, една зоологическа градина! Да си налягат пиргите там през океана и да не се мешат де не им ври гърнето, пфу!
41
7
 
22
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Русия е пратила 6 хуманитарен конвой към Донецк и Луганск Тоя път нито е питала Украйна нито нищо Сами си правете сметките А САЩ да лапат и да се потапят
40
4
 
34
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
НАЙ-МРАЗЕНАТА ДЪРЖАВА-САЩ!НАЙ-ПОДЛО ДЕЙСТВАЩА ПОЛИТИКА ЦЕЛЯЩА ЗАГРАБВАНЕ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ-САЩ!МАСОВО СЪЗДАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ КОНФЛИКТИ-САЩ!СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ ОРЪЖИЯ С ЦЕЛ МАСОВО ИЗТРЕВЛЕНИЕ-САЩ!НАРКОТИЦИ,ПРОСТИТУЦИЯ,БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ-САЩ!ЕКСПЛОАТИРАНЕ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ-САЩ!КОЕ НЕ Е ИСТИНА???
39
4
 
29
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Белият дом осъди изборите в Донецк и Луганск"В същият дух :" Кремъл осъди изборите в Пуерто Рико".Май им мина времето на г-дата от Билия дом ,когато казваха кое как трябва да стане ,за да им е удобно ,за да го харесат.Светът вече не ги е..ва
38
5
 
25
 
! Отговори
noi преди 9 години
ЕЕЕ....НЕКА ОСЪДИМ И НИЕ ЕДИН ПЪТ ПЪК БЕЛИЯ ДОМ ЧЕ СИ ВРЕ ГАГАТА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ОТ ТОВА НИКОЙ НИЩО ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛ.....
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, аз не мога да разбера какви избори биха приели в Белия дом за легитимни? Може би задължително трябва да спечелят украинските фашисти, за да се признаят изборите? Уникална простотия.
36
26
 
6
 
! Отговори
Джон Ленин преди 9 години
До импичмънт 44 ТОВАРИЩ , ТОЗИ , КОЙТО ТРЯБВА ДА ОСВОБОДИ СВЕТА ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ Е ДРЕБНОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОТ МОСКВА , ЗАЕДНО С ДРУГОТО ДРЕБНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ , КОЙТО МУ Е СОЛ - Т***К... ТЕЗИ ПИКЛЬОВЦИ ЯВНО ИСКАТ ДА РАЗПАЛЯТ НОВО РАЗДЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ , ЗАЩОТО НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАЯТ ...