В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оф таз теме вече омръзна и тя. След 2-3 дни никой няма да се сети даже за Борята...
44
2
 
11
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
До за 39като прочетеш малко повечко книги ще разбереш!!!А това дали той сега щял да стане президент ,,,, хахах по тъпо мислене честно казано не бях чел!!!!Всичко идва от Украйна от неговите приятели те го жертват да разклатят Русия Де стабилизация !!!Но така не се прави срещу силна държава ще видите колко сте заблудени времето ще ви покаже!!!Що се отнася до Сидеров НЕ ИСКАМ НАТО ЕВРОПА И АМЕРИКА ДА СЪМ 51 щат!!!НЕ ИСКАМ АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНАТА НА ТОКА И за това съм НОРМАЛЕН!
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези тълпи някак си ми напомнят на лицемерните тълпи от "Аз съм Шарли" по-рано тази година
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отстреляха го като заек, ся ревът.
41
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин бил русофил?Това някакъв виц ли е?В "Левитан" се показва истинската същност на болшевишкото управление и болшевишката "църква".
40
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже не НИЕ, а безродните превратаджии - комунисти...
39
15
 
4
 
! Отговори
СЛАВА ГЕРОЯМ преди 9 години
Герои не умерают......,,Борис е жив,убит от мъртавци''.
38
8
 
10
 
! Отговори
за интилигенцията преди 9 години
у нас интилигенцията е избивана само от фашистите. Това са хора като Смирненски умрял в мизерия Вапцаров застрелян от фашисти А.Константинов застрелян Гео Милев удушен в полицията от долни фашист и т.н. У нас е имало съд на палачите и доносноците. Да живее България да живее освободителката Русия.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болен раздаваше по 30 лв. и парче пица, когато протестираха хората срещо Ореха, а хората на Юруш бяха за турците от БКП.
36
2
 
8
 
! Отговори
99 преди 9 години
Траурното шествие в Москва в памет на Немцов завърши без произшествия, с което ги поздравявам. Най-много се опасявах от провокации.
35
2
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 9 години
на САЩ тогави НИЕ им обявяваме ВОЙНА! Официално! Ти какво искаш да стане?
34
4
 
8
 
! Отговори
Нали така, другари ? преди 9 години
Другари, ... всички тези на снимките са евреи. Всички до един !Освен че са евреи, всички са и на заплата към ЦРУ !Нали така другари ?
33
7
 
3
 
! Отговори
гост преди 9 години
До АТАКИСТСамо пици и рубли!!!!
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Che toi Putin sam si rushi imperiata! Bez pari,varshi strahotna rabota na USA da e jiv i bolen!!Rusia etakav jalak bardak, spremo kiyato rodniat severozapad e Holivud!
31
4
 
10
 
! Отговори
то преди 9 години
Ако беше за пример и подражание защо не е бил със семейството си а с любовницата !!!Това ако е примерен човек да играеш на двата фронта значи ти щом към семейството си двуличник какво ли остава за всички други
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казах, шнур за *** и Волен! Тлъст!
29
3
 
3
 
! Отговори
до62 преди 9 години
Мястото ти е в анадола. Тук живеем Българи и чакаме трети март. Ти върви при твойте анадъммо.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те навремто убиха цялата българска интелигенция, сега за един човек ли ще се рзмислят.Подла комунистическа работа.Ще дойде ден когато ще ги трепем наред, независимо атаглисти ли са комунисти ли са.На народа му е писнало от ***.
27
5
 
10
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Опитват се да де стабилизират и разрушат една огромна империя отново с манипулация на народа и разделянето му на две!!!Това ако беше политическо убийство извършено от властта ми се струва че би приличало по скоро на трагичен инцидент като с леиди Даяна а не по този простоват начин за което би се хванало 10годишно хлапе!!!Сигурен съм че тези нагли убийци ще бъдат разкрити и хванати и когато разберем поръчителите тогава ще се молим за мир защото войната предстой отново за петрол !!!
26
4
 
9
 
! Отговори
Логос преди 9 години
К,ви (десетки хиляди)..пълен провал на мероприятието имало 7-8 хиляди дущи според евронюз и това на фона на 9 милионна Москва ,след толкова дълга подготовка,яка реклама на този соросоиден спектакъл и за по голям ефект и пускане на кръвчицата на баш главния *** Немцов..Явно в Русия няма да се състои така желания от сащ и ционистите руски майдан.Просто баламите вече свършиха и никой не се върза на ционистките добре режисирани постановки.Москва не вярва ни на сълзи ни на ***