Путин отлага посещение – вероятно поради болест

Прессекретарят му потвърди, че няма да замине за Казахстан
Обновена: 11 мар 2015 14:15 | 11 мар 2015 14:06, Елка Василева
215
Путин отлага посещение – вероятно поради болест
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Казахстан - близък съюзник на Москва, вероятно поради болест, съобщи Ройтерс, цитирайки казахстански правителствен служител, пожелал анонимност.

ТАСС съобщи, че информацията за отлагането на посещението е потвърдена и от прессекретаря на руския държавен глава – Дмитрий Песков, който обаче не посочил причина.

Путин трябваше да бъде в казахстанската столица Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

Според Песков срещата е отложена с няколко дни, но той не посочил нова дата.

Според предишно съобщение от пресслужбата на Кремъл тримата лидери "имат намерение да обсъдят състоянието и перспективите на търговско-икономическото сътрудничество на трите страни, евразийските интеграционни процеси - с оглед на влиянието на съвременните тенденции в световната икономика", както и "да обменят мнения по актуални международни въпроси, преди всичко за положението в Украйна".

Според Ройтерс не е ясно дали при това положение Лукашенко ще замине за Астана. Негов говорител е отказал да коментира въпроса.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор за изрязване!