Ще залеят ли американските туристи Куба?

10 чартъра на ден тръгват от US летищата за Острова на свободота
16 мар 2015 12:20,
12
Ще залеят ли американските туристи Куба?
Снимка: bgonair.bg

Скорошните облекчения на американските ограничения за пътуване в Куба могат да означават, че ще пристигнат още много американски туристи, коментира Вилъм Маркс от телевизия Bloomberg.

Той разговаря с Майкъл Конърс, който от 15 години развежда американци по улиците на Хавана, който разказва какво привлича посетителите и говори за пречките, които американските туристи срещат, за да пристигнат в Куба.

Най-хубавите плажове на Куба отдавна привличат посетители от Европа, докато пристигането на американците би могло да представлява бизнес възможност, както и истинско предизвикателство за туристическата инфраструктура на острова. Всеки ден повече от 10 чартърни полета тръгват за Куба от американските летища, но големи авиокомпании като United Airlines също обмислят полети до острова.

Три милиона туристи от цял свят са допринесли с два милиарда долара за кубинската икономика миналата година и така са се превърнали във втория най-голям източник на приходи от чужбина. Но докато семейни къщи за гости и кафенета крадат клиентите от държавните хотели и ресторанти, частният сектор печели най-много. И това отчасти се случва благодарение на нова американска политика, която насърчава предприемачеството в тази комунистическа страна.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: кубатуристиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
Ако Щатите присъединят Куба както Русия присъедини Крим с Референдум-ще има 120 % казали "ДА" на Америка и Куба за 2 години ще стане и красива и цветуща.*** сами ще измрат.А крим за две години ще стане *** като Русия.
8
7
 
11
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
С "приятели" като САЩ врагове не ти рябват!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледал съм филми по NG за Куба, уникална природа и фауна. В самите филми казват ,че кубинските еколози полагат специални грижи и че благодарение на това, само в Куба са се запазили. Много ме съмнява ,че сета всичко ще съсипят.
6
3
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Не смятам, че е редно да се слагат всички американци под общ знаменател заедно с политиката на САЩ. До преди година, когато в сила беше ембаргото, на американските граждани по техния закон им беше забранено да пътуват в Куба, както и да купуват кубинкси стоки по света. Въпреки това над 50 000 граждани на САЩ вземаха визи от Мексико и съседните страни и влизаха в Куба. Всеки, който бива хванат, подлежи на солидна глоба от САЩ. Местните и туристите основно се радваха въпреки политиката.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е може кубинците да ги развеждат и до руската база Лурдес, която вижда цяла източна част на САЩ.
4
8
 
27
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Американски туристи? - един няма да дойде!....Ще дойде чифутска ***,да видят какви са възможностите да направят пак от Куба казино и публичен дом и какво могат да купят евтино и....да откраднат!!!
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците са приготвили тигана, ама рибата още в морето! Кастро им го каза на тези ***-махате си базата в Гуантанамо и сядаме за преговори.
2
8
 
18
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Ще залеят ли американските туристи Куба?"Глупости, те са ни приятели, ще дойдат в България!!!!
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
естественно, нали сега врагът е Русия... Трябва да се лиже по възможност и най заклетите ти врагове... хахах няма такова лицемерство като хамериканското...