Анджелина Джоли посети бежански лагер в Турция

Това е криза в световната сигурност и управление, смята актрисата
21 юни 2015 09:15, Анисия Иванова
72
Анджелина Джоли посети бежански лагер в Турция
Анджелина Джоли при посещението си в Турция. Снимка БТА

Американската актриса Анджелина Джоли, специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), призова вчера в Турция международната общност да предприеме действия във връзка с кризата с бежанците, предаде Франс прес.

Заедно с върховния комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш Джоли посети бежански лагер в окръг Мардин (Югоизточна Турция), който дава подслон на хиляди сирийци, избягали от войната. Двамата разговаряха с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който е в град Мардин по случай световния ден на бежанците.

"Тук сме по една проста причина: този район е епицентър на световна криза. Близо 60 милиона души са прокудени от домовете си от различни конфликти по света", заяви холивудската звезда на пресконференция. Не става въпрос само за "криза с бежанците", а за криза в световната сигурност и управление, която се изразява в най-тежката бежанска криза някога и в масово преселение, подчерта тя.

Джоли призова да се осъзнае ценността на бежанците, които трябва да бъдат защитени и в които трябва да се инвестира. "Те не са проблем, те са част от решението на тази световна криза", отбеляза тя.

Актрисата призова международната общност и нейните ръководители по света да признаят значението на безпрецедентното нарастване на броя на хората, напуснали дома си. Тя благодари на Турция и други страни по света, поели грижата за сирийските бежанци, които бягат от гражданската война в страната си. В Турция по официални данни има над 1,7 милиона сирийски бежанци.

При посещението си Джоли се срещна със сирийски бежанци и изслуша разказите за бягството им. По-рано през деня тя се разходи из града заедно с дъщеря си Шайло.

Според най-новия годишен доклад на ВКБООН, разселените и бежанците в резултат на многото конфликти по света през 2014 г. са достигнали рекордните 60 милиона души, главно заради сирийския конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДО 45 а не 44
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 44Аз мога да живея където си искам,а ти мислиш ли че,ще оставя земите на дедите ми ей така...на лудия.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turcia,Garcia,Italia sashto sa saprichastni kam tragediyata na horata byagashti ot smartta na voynite i nishtetata. Religiite i ideologiite da badat onishtozheni bez ostatak,do "obracha" ! Te sa ot lukaviya.
37
1
 
0
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
До 52 надя.Сега ти нещо ли каза? Щом ти се завижда поне се научи как става
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да няма криза, е нужно повечето бежанци в Турция да бъдат заселени в съседни европейски страни в които няма криза. Миналата година Кристалина Георгиева много правилно каза тук да се заселят бежанци. При положение, че около 2-3 милиона българи напуснаха България, има място за 2-3 милиона бежанци. Така ще се реши демографският проблем в България.
35
1
 
2
 
! Отговори
ан преди 8 години
уважавам я затова че гледа деца вместо кучета ,но че всичко използва за пиар няма съмнениедобре че е видяла с очите си мъката на хората но изказването и е двуличнокои са тези докарали хората в изтока до това дереджеами да иде и в украйна да види как курабийките на вики нюланд доведоха страната до разпад а 6 хил загинали,като има и децаами добре подредените държави ирак и либиякой ги набомби
34
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
След като взе един бърз душ за гузната си съвест, Анджи се качи на самолета и се върна в имението си.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще отиде в Сирия за малко... в Палмира да кажем !!! Тогава бих я ОЦЕНИЛ ☆☆☆☆☆
32
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНА преди 8 години
до 46-Наистина ме кефи,защото са умни и можещи хора.Ние къде сме на световната карта?
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много куртуазия лъха...
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те в Турция не могат да разберат кой е бежанец и кой не, щот те всичките едни мургавички...
29
4
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Ами отивай да си живееш в Турция бе бат Сали, братчето ми. Нали много те кефи.
28
3
 
6
 
! Отговори
Kaka преди 8 години
Предлагам ѝ да посети един бежански лагер в България и да си го осинови целия.
27
10
 
10
 
! Отговори
ИСТИНА преди 8 години
Турция не само икономическа развита страна,предимно са хора,ЧОВЕЦИ,
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименнищо не получава Турция за бежанците
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ДА СИ ГИ НАСТАНИ В СВОЯ ДВОРЕЦ. И ТУК ДА ДОЙДЕ -ШЕ ПОГОВОРИ И ЩЕ СИ ЗАМИНЕ "РАЗЧУВСТВЕНА" И ТОВА Е
24
1
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Тя добре прави,но от какво се породи бежанската вълна?Америка е далече,затова ще идват при нас.А защо не се поставим на тяхно място,както е било с бесарабските ни братя.
23
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Посети едно "нормално" Българско семейство ! Под "нормално" имам в предвид само единия родител да работи за 700 лв или и двамата да работят за по 350 лв ......с 1 дете айде от мен да мине . Направи една математическа пресметка и проучи най-подробно какво ядът ежедневно ! Като разбереш че истински кашкавал или сирене не са яли от години освен ако не му изтича срока на годност и го намалят по големите вериги .........като разбереш че месо се взема само по празници и поводи!
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази е крачеща доктрина на гей-сатанистите. Проповядва отказ от майчинство и правото на женската утроба да ражда и демагогски осиновява разноцветни деца като в коминтерновско семейство. Долен театър на либерастията.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви бежанци тук! Да си ходят при своите! Чий го търсят при чужда култура, като нямат намерение да я приемат? Европа няма да се самоубива ритуално в полза на исляма!