Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!

Тя покани лидерите на всички партии да обсъдят ситуацията в Гърция
Обновена: 28 юни 2015 17:53 | 28 юни 2015 17:39,
164
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!
Снимка: Архив Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза. В интервю за таблоида "Билд" Варуфакис посочва, че Меркел държи ключа за уреждането на сегашната криза, информира АФП, цитирана от БТА.

"Правителствените лидери от ЕС трябва да действат. А сред тях (Меркел), като представителка на най-важната страна, държи ключа (...). Надявам се, че тя ще го използва", посочва гръцкият министър.

Още по темата

Той допълва, че неговото правителство е "отворено за нови предложения на институциите" след провала на преговорите в Брюксел в събота.

По-късно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е поканила лидерите на всички големи партии в страната на среща утре, за да обсъдят гръцката криза, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен германски представител.

Служителят посочи, че председателите и лидерите на парламентарните групи на всички партии в германския парламент, включително на опозиционните Зелени и Левите, са поканени на срещата в канцлерството в Берлин в понеделник.

Финансовите министри от еврозоната отказаха да удължат с една седмица сегашната програма за подпомагане на Атина, чийто срок изтича на 30 юни. Гръцкото правителство иска да организира на 5 юли референдум по предложението на кредиторите на страната (Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия), предложение, което налага реформи и орязвания на бюджетните разходи в замяна на продължаване на финансирането. Изпълнителната власт в Атина препоръчва да се гласува с "не" на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Чукча читател преди 8 години
Ключа е в Меркел, обаче някой е напълнил ключалката с каноконлит. К'во правим?!
95
1
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Меркел не може да отиде до тоалетната без да иска разрешение от САЩ първо. А Германия е окупирана от САЩ след втората световна досега. Американските военни в Германия са повече от немската армия, която се държи намален брой. Чакайте Меркел да ви реши проблемите и ЕС да е независим! И докато Германия е само васал на САЩ на който му е позволено само да се развива икономически, задето нападна СССР, то България е хем зависима хем ненавиждана страна!
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 666ТИ СИ *** БЕ НАРЦИС ! МНОГО ИМА ДА *** ПРАХА НА ПУТИН И ДА БЯГАШ С ПАРЦАЛА ДА ЧИСТИШ СЛЕД НЕГО ЩОМ СИ ТОЛКОВА *** !
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИЯ СЕ ДЪРЖИ ТОЧНО КАТО НАШИТЕ.....НЯКОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ХРАНИ ДА ГИ ПОИ А ТЕ ДАА ИГРАЯТ СИРТАКИ....
92
5
 
2
 
! Отговори
666 преди 8 години
Тази *** на щатите държи ключа и за кризата в Украйна.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В голяма грешка са гърците,държат се като деца от детска градина за слабоумни,ако смятат че ще продължават с 13 и 14 пенсия и заплата,а някъде и 15,значи просто си нямат на идея с какво си имат работа!Когато започнат да разпродават страната на парче вече ще е късно!
90
4
 
3
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Тия гърци направиха еврогейцигте шашави...а и баба Меркел много е остаряла, и много угрижена...Въх отидоха май 80 милиарда...какво ще обяснява на своите...
89
5
 
6
 
! Отговори
куро преди 8 години
Незнам къде е ключът обаче световните медии гърмят че Нато увеличава присъствието си неколкократно в България Румъния и Полша а бг журналетата си мълчат.
88
4
 
5
 
! Отговори
nn преди 8 години
Ако това на снимката е РЕШЕНИЕТО, предпочитам проблема!
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ние от 25 години сме в криза Меркел бабето не го ли знае тиквата не е ли и казал
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е ключът към решаването на кризата за България ли става въпрос
85
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда, че ние българите сме най-големите ***, защото си връщаме дълговете.
84
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!Тъпакът Варуфакис гледа на Меркел единствено като на човек който държи ключа за сейфа. Гърците нямат никакво намерение да си плащат дълга и за това се настоява от управляващата партия СИРИЗА да се гласува с "НЕ". Гърция се управлява от завършени ***, които си въобразяват че целият свят е длъжен да им дава пари и да не им иска отчет за какво ги харчат нито да искат да им бъдат върнати. На това му се вика бандитска наглост.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците да им платят дълга и да им дадат още толкова да си харчат. Всеки прави това от което разбира! Немеца бачка, Гърка ясо и на маслините :) (Българина краде)
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирица & Со още не са разбрали, че са обречени.
81
1
 
4
 
! Отговори
доган преди 8 години
до василев.те и от земеделие толкова печелят.значи субсидиите им за декар бяха около 100евро ако не се лъжа
80
3
 
6
 
! Отговори
екс - продължение преди 8 години
С други думи, ако чисто теоретично приемем, че кредиторите на Гърция опростя ВСИЧКИ заеми, Гърция ПАК НЕ МОЖЕ да се самоиздържа! Сега по въпроса защо са давани такива заеми, след като Гърция не може да ги върне - ами много просто - когато са искани кредитите винаги се е правило проверка запитване до Гръцката Централна Банка относно икономическите показатели на страната! Тя обаче е ЛЪГАЛА години наред! Т.е. най-просто казано е лъгала колко пари изкарва Гърция на година! Това е всичко...
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ги ,умоляваха маляките, много мъни им наливаха създадоха им чувство че са велики.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел за мен е най-слабият политик от 25 години, отдаван трябавше да наложи ултиматум на гърците - или-или - или правите реформите или ви бием шута, излизате от Еврозоната и си печатате драхмите.
77
2
 
13
 
! Отговори
екс преди 8 години
Вече няколко пъти съм го писал, но ще го направя пак, щото *** все не могат да схванат! Та с възможно най-прости думи, това което Гърция изкарва за година, не покрива това което харчи! С други думи, Гърция печели толкова, колкото да плаща средна заплата от 600 евро и средна пенсия от 400 евро. Средната заплата и средната пенсия обаче са двойни и тройни на това, а разликата я покриваха ЧРЕЗ ЗАЕМИ!