Хавана с нов блясък за папа Франциск

Реновирана катедрала, ремонтирани улици, пребоядисани фасади …
Обновена: 19 сеп 2015 11:36 | 19 сеп 2015 11:36, Камелия Цветанова
5
Хавана с нов блясък за папа Франциск
Снимка: Reuters

Реновирана катедрала, ремонтирани улици, пребоядисани фасади на сградите, огромни пана с лика на папа Франциск: Хавана се разкрасява в очакване на светия отец, който ще пристигне днес в кубинската столица на четиридневно посещение, предаде Франс прес.

На емблематичния площад на Революцията в кубинската столица, където папата ще отслужи утре меса на открито, са издигнати внушителен олтар и църковна ризница в цветовете на Ватикана - бяло и жълто. Издигнати са и три платформи, на които ще се разположат пресата и кубински хор от около 230 души.

Площадът е декориран с големи знамена на Куба и на Ватикана. До гигантския портрет на Че Гевара са издигнати два големи плаката, единият с "милосърдния Христос", а на другия със снимки на папата и на Майка Тереза.

Из цялата кубинска столица по дърветата и сградите са поставени афиши, изобразяващи усмихващия се папа, за чиято визита властите предприеха голяма операция по разкрасяването и освежаването на столицата: подменят се паветата и сигнализацията на улиците, по които ще мине папамобилът, а първи терминал на летище "Хосе Марти" беше реновиран.

Там в 16 часа местно време (22:00 ч. по Гринуич) папата ще бъде посрещнат от кубинския президент Раул Кастро.

Подобна подготовка се извършва и в други градове, които аржентинският папа ще пости, като североизточния град Олгин и град Сантяго де Куба.

В Олгин той ще отслужи меса в понеделник, в катедрала, която е изцяло ремонтирана и пребоядисана.

Близо хиляда кубински и чуждестранни журналисти ще отразяват четиридневното посещение на папата на острова, съобщи международният пресцентър на кубинското външно министерство. Във вторник папата заминава за САЩ./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: КубаХаванапапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"ремонтирани улици, пребоядисани фасади на сградите, огромни пана с лика на папа Франциск - пардон, на Тодор Живков.Това сме го гледали преди всеки пореден конгрес на терористите от БКП.Дори и по магазините "пускаха" портокали и банани.За раята на червените феодали.
2
1
 
1
 
! Отговори
език на нашите деди преди 8 години
Поп Грую, Амин. Това исках и аз да напиша, но си го написал ти,точно така. Вчера пък имаха едни "иновации", нямало "нововъведения" в техния речник, ех...
1
2
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
"Реновирана"??? Що за беден запас от думички? Ками, за думичката "ОБНОВЕНА" не си ли чувала?