Моралес към папата: Пийте сок от кока!

Боливийският президент подари на светия отец и книги за растението
16 апр 2016 10:44,
16
Моралес към папата: Пийте сок от кока!
Снимка: Reuters

Боливийският президент Ево Моралес посъветва папа Франциск да пие сок от кока.

Двамата се срещнаха във Ватикана.

Моралес е известен с непримиримата си защита за отглеждането на коката като растение.

"Аз го пия и ми е добре. Препоръчвам го и на вас, той дава сили за цял живот", обяви боливийският президент на срещата, цитиран от ABI.

Моралес не се ограничил до съветите, а дори подарил на папата три книги за отглеждане на кока в Андите. В книгите е доказано, че листата на коката може да помогнат срещу затлъстяването.

Президентът на Боливия е представител на местното племе аймар, припомня "Дарик". Той не завършва средно училище, защото е трябвало да работи, за да подпомогне бедното си семейство. Впоследствие става профсъюзен лидер "кокалерос" на селяните, които отглеждат кока.

Моралес е привърженик на легализирането на коката. Той твърди, че традиционното използване на коката в Боливия е част от начина на живот на населението от планините Анди и тази своя позиция неведнъж е изразявал от най-висши трибуни, включително и от трибуната на ООН. Дори на една конференция на ООН за наркотиците той дъвче листа от кока, за да докаже безвредността им.

Заради това си отношение Моралес обаче влезе в конфликт със САЩ, които водят война да ограничат трафика на кокаин на своя територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съставките на кока-кола са газирана вода, high fructose corn syrup, caramel color, phosphoric acid, caffeine и natural flavors. Всички освен водата са доказано карциногени за човешкия организъм, може би и освен кофеина. Между впрочем, natural flavors няма НИЩО натурално а е 100% синтезирани в лаборатории химикали. Просто законите им дават "право" да ги кръстят natural за да може стадото да си мисли че е healthy.:D
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя па Моралес..на краставичар, краставици ще продава
6
0
 
5
 
! Отговори
въй преди 8 години
Кога тези лечебни растенийца ще стигнат и до нас.До кога ще се тъпчем с гмо кокаин и после да се чудим що имаме проблеми със здравето.Американците като имат проблеми с коката да си затворят границите,ние тук сме готови да подпомогнем икономиката на братска Боливия.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кока часта на Кока-Кола се извлича от листата на растението кока, и кола идва от ядките на кола, които са част от рецептата.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марадона шмърка от 30 години и нищо му няма, хахахаха ... чичо Чарли тоже
3
0
 
2
 
! Отговори
KKK преди 8 години
много добра снимка :)
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мисъл бърза и развита, шмъркай кока до насита!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2! Ти в час ли си или още не си си пил хапандурите?