Време за матури: Алжир блокира социалните мрежи

Това е мярка срещу преписването на зрелостните изпити
Обновена: 20 юни 2016 08:16 | 20 юни 2016 07:52, Красимир Ангелов
6
Време за матури: Алжир блокира социалните мрежи
Снимка: БТА

Алжирските власти временно блокираха достъпа до Facebook, Twitter и други социални мрежи, за да спрат измамите по време на матурите, предаде Ройтерс.

Десетки хиляди гимназисти повториха вчера част от зрелостните си изпити, след като в социалните мрежи изтекоха тестовете.

По-рано този месец полицията арестува десетки хора, включително служители от националната просвета, в хода на раследване за изтичане на част от училищните тестове в социалните мрежи.

Много от зрелостниците получиха директно в акаунтите си във Фейсбук темите преди изпитите, което предизвика национален скандал. За да не допуснат ново изтичане, властите блокираха достъпа до Фейсбук и Туитър от събота до края на изпитите на 23 юни.

Редица страни в Северна Африка като Мароко и Египет също бяха разтърсени от скандали за измами на матурите. В Мароко бяха задържани 6 души, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: FacebookАлжир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Матури 2225 година преди 7 години
Матури 2225 година:На служителите на националната просвета с оглед да се избегне изтичането на информация бяха отстранени главните мозъци, защото само те знаеха отговорите.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сега? Ще се установи, че старият тип обучение беше по-добър. От една крайност скочихме в друга. Тестовата система не винаги е най-добрата. По различни начини тя може да бъде манипулирана много по-лесно.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Матури 2225 година:На служителите на националната просвета с оглед се избегне изтичането на информация бяха отстранени главните мозъци, защото само те знаеха отговорите.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като блокират социалните мрежи, децата могат да ползват просто обикновен емейл... Освен да им забранят изцяло интернет.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа, ама българска.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европейска България нещата стоят по друг начин.... И настойчиво обясняват как предишния, дето е бил 7-8 месеца на власт бил виновен...