Британците ги мързи да работят на полето, а други им били виновни

Няма кой да бере ягодите, ако изгонят българи, румънци, поляци
Обновена: 7 юли 2016 07:01 | 7 юли 2016 07:00, Камелия Цветанова
107
Британците ги мързи да работят на полето, а други им били виновни
Снимка: Reuters, архив

Собственикът на най-известната езикова школа във Велико Търново Колин Уилямс се връща да преподава в Кеймбридж, след като гласува против излизането от Евросъюза.

Още по темата

"Ние със съпругата ми сме прекарали в България повече от 1/4 от живота си. Бизнесът тук е успешен, но няма възможност за особено развитие във Велико Търново, защото този град е малък. Или трябва да реша да правя едно и също цял живот и да останем тук, или да опитам да направя нещо ново. Сега съм на 43 г., когато стана на 50, ще бъде много по-трудно да сменя работата и живота си. Имам нова работа в университета на Кеймбридж, която трябва да започна от 18 юли", казва той пред "24 часа".

Според него решението на британците да напуснат ЕС е голяма грешка.

"Аз и жена ми гласувахме да останем в ЕС. Това си има предимства особено за такива като нас, които са решили, че могат да построят дом и семейство другаде. Здравеопазването, социалните политики са уеднаквени. Мисля, че ще бъде доста трудно сега за обществото в Англия, защото никой не знае какво ще се случва занапред. Много хора съжаляват, че са гласували за напускане. Политиците, които водиха кампанията за излизане от ЕС, подадоха оставки, което е много вредно. Сега ще има нов премиер, в опозиционните партии е голям хаос. Няма лидер в страната и ще бъде трудно", казва Уилямс.

Той смята, че в Шотландия ще има втори референдум за независимост на страната.

"Шотландия има нова причина, за да гласува, обаче икономиката сега е по-зле, отколкото преди. Цената на петрола в Северно море е паднала. Може би икономически ще бъде по-трудно, ако те са независими, дори ако са в ЕС. Но не е въпросът в икономиката, а как се чувстват хората. Ако те се чувстват като част от страната, ще гласуват пак да останат във Великобритания. Мисля, че сега те имат повече различия от другите британци", отбелязва Уилямс.

Според него обаче дори да изгонят хората от други страни, които работят на полето, британците няма да се захванат с тази работа.

"Мисля, че много от тази работа, която българи, румънци или други от Източна Европа вършат, никой не иска да я върши. Във Великобритания си намират извинение с обяснението - нямаме работа, защото ги има имигрантите. Това е глупост. Те нямат желание да работят на полето и да събират плодове. Много е лесно да обвиняват друг за проблемите си", коментира той.

Уилямс признава, че в родината му всеки казвал "благодаря" и "извинете" и когато дошъл в София преди години, се изненадал от грубите сервитьори. После разбрал, че българите са добри хора, проблемът бил в различната култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
5
 
! Отговори
Браво, журналистче! преди 7 години
Този журналист е свестен човек! Така е, на англетата все някой им е виновен!
76
2
 
5
 
! Отговори
Пада им се брекзит! преди 7 години
Така е, истина е. Аз съм живял там, знам какви крадливи мързеливци са. Пада им се brexit!
75
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Сега се проотягам,и ...го премествам...
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
no ne samo englisha e v shok ot nas,ami i az sum vuzmuten i koga razbrah li kato izliazah v chujbina chuvstvah se kat div petel chak me hvana sram
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova za blagodarya i izviniavai ne e kulturata ni takava english,pulno e s drugo razbirane v BG,bii za da te uvajavat.Vijte selskite i gradskite beiove kak se durjat i bg kopirat tyah,chalga dalaveri shemi i koi s kogo spal,tova sa bg interesi chak do parlamenta.Az vlizam v magazin i kazvam Dobur den,nito otgovaryat ami i po losho kazvat TOOZ PUK NA KULTUREN SA PRAI..ZATOVA SAMO V PRENOSEN SKISUL TOYAGA ZDRAVA BOI I POSLE SE GOVORI I KOITO BIE NAREJDA I KOMANDORI....UJAS SME!!L!ENGLISHA E V SHOK
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак сте се включили на самоснимачка.Буржоазно-партийно издание
71
3
 
3
 
! Отговори
Натан Пенисов преди 7 години
До Анонимен 71"Другарите и другарките ни научиха да не поздравяваме и да правим революции, затова сме на днешното ниво."Какво фрау и мистер научиха ви? Преди малко на какво ниво ще бъдеш?! Най-прочути чистачи и ягодаберачи в света нали, На всички англо и сакси говориш "добра среща и дал бог добро ,сэр най-велик господине " извенете моля,аз съм долен роб. моля, дайте няколко паунди, сэр!
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, разбирам, че сравняваш с опита на Унгария,но ще ти кажа че и там нито са цъфнали, нито са вързалиа са ги вързали на градската ясла да пасатА ние защо трябва да гледаме от тях?--Нали Велика България е била велика благодарение на селското производство.Когато беше промишлено производство, не беше велика.Сега нищо не се произвежда, а само се консумира.Дори въздух без пари не остана.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато някой отговори на по-долните запитвания тогава няма да има покачване на цените.Иначе оправданието е - пазарна икономика.Не пазаруваш - умирашПазаруваш - фалираш..........
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето че си дойдохме на думата--Защо София стана жертва на масова емиграция?Предвоенна София не е била 2 000 000 а е била около 300 000 душивсеки си е познавал съседите в квартала.--Дигнаха на софиянци къщите и надойде една маса непознати хора от цялата страназа по-добър живот и започна да командвакъде да се строи, как да ти вземе собствеността, да ти брои залците и да те гони от собственото ти жилище.А техните селски къщи пустеятНе е ли геноцид и що се поддържа?
67
2
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 7 години
Може и така да е, но лицемерието вдига доходите.Нещо което на нас не достига.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старите хора от предвоенна България винаги са поздравявали.Ако се срещнат на улицата - "добра среща и дал бог добро"ако се настигнат -"добра стига и дал бог добро"Сега казваш на някой по улицата това и той си мисли, че ще го застреляш.Само в селата, където се познават един друг това е останало.--Другарите и другарките ни научиха да не поздравяваме и да правим революции, затова сме на днешното ниво.--"Да живее женската еманципация", новсяко чудо за три дена.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
imat pari... i si plashtat. a nie gladnite.. urush... na yagodite
64
4
 
11
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Гърците мързели,англичаните мързеливи,французите най мързеливи,истината е че всеки който се види с пари го хваща мързела.Всеки емигрант като се намести в ''чужбина'' и си стъпи на краката и става тежкоподвижен като местните.За това и трябва постоянен приток на бедняци които да опъват.Факт.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интервю с г-н никой, вместо да се отбележи факта, че днес и паунда поскъпва и ЮК100 продължава да се справя по-добре от другите индекси. Неудобни ли са тези факти?
62
1
 
3
 
! Отговори
66 преди 7 години
И адски много. си завиждат!
61
3
 
16
 
! Отговори
What?! преди 7 години
.Ние не казваме благодаря и извинявай защото не сме висша класа лицемери и подлеци като тях.Те са свикналида получават на готово от всекиго за едно благодаря и до там, а ние дори и да не го кажем се отплащаме с дела за да не оставаме длъжни.-------------------------------------------Ама по-голяма глупост не може да бъде казана : ))Възпитаните хора (като англичаните) казват Благодаря не защото са лицемери, а защото КУЛТУРАТА И ЕТИКАТА го изискват, а те уважават труда на другите. Българите не само не ти казват благодаря.и извинявай , а и злословят зад гърба на познатите си. А, и адски мн
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ягодите се берат от машиниизточните "вропейци" ги сортират във фабриките.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност това е измишльотина на "днес бг" в частност Камилийка.И защо сте се загрижили за мързеливите англичани, като те вече 89% са черни и ще окупират Черноморските курорти като туристи - ЗАЩОТО ИМАТ ПАРИ!А нашите бели хора ще им сервират - алкохооооол.--В задачата се пита:кой е бял и кой черен?
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не могат да накарат вече индийци и пакистанци изобщо да работят нещо.Ония само смучат помощи.Индийците вече са по високо в йерархията. По летища ,Гари ,молове сана управленско ниво а по рано са вършили черанат работа която сега ние вършим.