Нападателят от Шарлероа - 33-годишен алжирец

Ислямска държава пое отговорност за атаката срещу двете полицайки
7 авг 2016 21:30,
7
Нападателят от Шарлероа - 33-годишен алжирец
Снимка: БТА

Нападателят с мачетето от град Шарлероа, ранил две полицайки и ликвидиран от полицията, е алжирски гражданин на 33 години.

Още по темата

Той е бил известен на полицията за дребни престъпления, но не и за тероризъм, предадоха световните агенции, като цитираха белгийската федерална прокуратура.

Тя каза, че нападателят е бил идентифициран, но го представи само като лице на име К. Б.

Той е пребивавал в Белгия незаконно от 2012 г. 33-годишният алжирец е получил нареждане да напусне страната, съобщиха от службата на белгийския държавен секретар за миграцията Тео Франкен.

По-рано днес белгийският премиер Шарл Мишел каза, че властите гледат на нападението като на терористичен акт. Сега прокуратурата потвърди думите му, като каза, че има индикации, че атаката може да е била вдъхновена от терористичен мотив.

Междувременно организацията Ислямска държава пое отговорност за нападението, предаде Франс прес, като се позова на агенция Амак, пропагандния орган на терористичната организация.

Нападателят от Шарлероа е един от нашите бойци. Той извърши тази операция в отговор на призивите да се атакува населението на страните от коалицията на кръстоносците, пише Амак.

Италианското издание "Кориере дела сера" съобщава подробности за двете ранени жени. Те се казват Корин Реймон и Хакима Дхамна и са на около 45 години. Втората е мюсюлманка.

И двете са поставени в медикаментозна кома. Раните им не застрашават живота им, но са дълбоки. На практика те са обезобразени и ще се наложи дълъг процес на възстановяване чрез пластични операции.

Раната на Хакима била хоризонтална, на цялото лице, а Корин имала рани и от двете страни на лицето и още една на ухото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депресиран и объркан, с тежко детство! Не е тероризъм, а мултикултурни различия.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... 33-годишният алжирец е получил нареждане да напусне страната..." Както виждате, нареждането не дава резултат. Такива трябва да бъдат депортирани с полицейски ескорт. Той не е отишъл там, за да спазва правила, така че нареждането ви няма никаква стойност за него.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли нападателя е бил в АМОГ или с традиционните психични проблеми на мултикултурното общество? То явно си стана ежедневие. И сега какво? Жени облечени само като пингвини и нинджи ли ще гледаме, защото някой е се е домъкнал от гз на географията.
1
0
 
22
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Горкият човечец, той бягал от войната, а те го убиха. Тези моми полицайки, да си бяха турили по една бурка, та да не го дразнят.