Синът на Осама призова саудитците да свалят режима

Хамза бин Ладен бе любимият син на бившия лидер на Ал Каида
10
Синът на Осама призова саудитците да свалят режима
Снимка: Reuters, архив

Синът на покойния Осама бин Ладен - основателят на терористичната мрежа Ал Каида, призова саудитците да свалят режима в Саудитска Арабия и да освободят страната от влиянието на САЩ, предаде Франс прес, цитирайки аудиопослание, препредадено от СИТЕ - американския център за наблюдение на джихадистки сайтове.

В недатираното послание Хамза бин Ладен призовава младите саудитци и "тези, които са способни да се бият", да се влеят в "Ал Каида на Арабския полуостров" - базирана в Йемен джихадистка структура, за "да се сдобият с нужния боен опит".

23-годишният Хамза бин Ладен е син на убития от американски командоси през май 2011 г. в Пакистан Осама бин Ладен, който бе наследен начело на терористичната мрежа от Айман аз Зауахири. Осама бин Ладен - мозъкът зад терористичните атаки на 11 септември 2001 г. в САЩ, бе лишен от саудитско гражданство през 1994 г. заради подкрепата му за ислямистки групировки и фатви (религиозни присъди) срещу режима в Рияд и срещу САЩ.

Хамза бе любимият син на бившия лидер на Ал Каида, който искаше да го направи свой наследник начело на джихадистката групировка, личи от разсекретени документи, иззети при нападението на американските командоси в Пакистан през 2011 г. Сред тях бе и писмо на Хамза до баща му, в което той изразява желанието си да се включи в джихада.

(БТА)

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Браво. Къде да ти изпратя 10 рубли?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12

"Свалете саудитския режим, те финансират злото по света."

А саудския режим ги финансира ФАЩ, на които света дължи 99% от проблемите си. Без ФАЩ саудите днес щяха да си любят камилите както са правили в продължение на хиляди години.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мъжете пир берберите се забулват открай време.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно - с колко ли са му клъцнали саудитите субсидията на този симпатяга, та така рязко обърна говоренето за режима в Риад?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е казал нещо умно
3
1
 
13
 
! Отговори
12 преди 4 години
Свалете саудитския режим, те финансират злото по света.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1
Е па, чеда на пустинята, какво да се прави. Тия фереджета ги предпазват при пясъчни бури, вятър, силно греене. Някъде обаче е станала грешка в системата и са решили, че това е богоугодно облекло и искат да забулят навсякъде, щото видиш ли Аллах го искал. Все едно, ако съществува си няма друга работа, освен да следи кой се е забрадил и кой не.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бре!
И мъжете им взеха да се забулват!
Много срамежливи били тези араби, бе!