Ердоган се закани: Холандия ще си плати!

Холандия пък с опит да деескалира конфликта с Турция
12 мар 2017 15:15, Александър Попов
128
Ердоган се закани: Холандия ще си плати!
Марк Рюте. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Холандия ще си плати за това, че жертва отношенията със съюзник в НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Ердоган каза, че Турция ще предприеме ответни мерки след изгонването от Холандия на турската министърка на семейството и социалната политика. Турският президент определи като "безсрамно" отношението на холандските власти към министърката Фатма Бетюл Саян Кая.

"Със сигурност те ще си платят и ще разберат какво значи дипломация. Ние ще ги научим на международна дипломация", заяви Ердоган в реч на церемония по връчване на награди в Истанбул, съобщава Ройтерс.

Турският президент посочи, че уместно е обвинил холандското правителство в "нацизъм" и "фашизъм", защото "само този тип режими биха забранили на чуждестранни министри да пътуват в страните им", отбелязва АП.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Мислех, че с нацизма е свършено, но не съм бил прав. Нацизмът е жив в Запада", заяви Ердоган.

Той благодари на Франция, която позволи на турския външен министър да говори днес пред турски граждани в град Мец.

След безпрецедентната дипломатическа свада между Холандия и Турция, холандският премиер Марк Рюте каза днес, че ще положи всички усилия за "деескалация" на конфликта с Анкара, който той нарече най-лошият, който страната му е изпитала от много години, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Никога досега не съм се сблъсквал с нещо подобно, но ние искаме да да бъдем по-разумната страна. Ако те продължат да ескалират конфронтацията, ние ще трябва да отговорим, но ще направим всичко, което е по силите ни, да свалим напрежението", каза Рюте.

Анкара заплаши Холандия, че ще отговори по "най-твърд начин", след като на двама турски министри не бе позволено да говорят в Ротердам пред местни турски емигранти и да правят политическа агитация сред тях.

"Турция е горда страна, Холандия е горда страна. Ние никога не можем да поддържаме отношения при заплахи и изнудване от този род", каза Рюте, който е в тежка надпревара с антиислямския политик Герт Вилдерс за парламентарните избори, които трябва да се състоят в Холандия в сряда.

Премиерът каза, че неговата страна е в правото си да блокира турски митинги на своя територия, тъй като те представляват заплаха за обществения ред. В Холандия живеят около 500 000 турски имигранти и техните деца. Повече от тях имат двойно гражданство и имат право да гласуват и в двете страни, припомня Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ТурцияХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
0
 
! Отговори
fesss преди 7 години
poletıkata na evropa edna golama laja den ot den potıvat v kalta
22
13
 
24
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
Ще видиме кaк ще се пеняви шебекa тaип ердоaн, кaто нa 26- ти ЗAТВОРИМЕ НAШAТA ГРAНИЦA зa турко- aнaлнaлните " грaждaни! Дa живей Бългaрия и Европa нa Християните!Долу турскaтa пуйкa!
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знчи Холандия непуска министри от Турция но без проблемно приема ислямски терористи .
20
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябв веднага да влезе във военен съюз с Гърция! Само това мога да кажа. Както виждаме на Путин не може да се разчита по простата причина че половината руски ген е тюркски както и половината им религия е сунитски ислям. Путин може един ден да предпочете България да влезе в Евразийския съюз като турски вилает.
19
5
 
28
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Единица мярка за наглост 1 ердотюрк!!!!!
18
8
 
36
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Факти:Холандия има 41 Хил лв км площ и 16 млн население.Турция има 780 Хил лв км площ - близо 20 пъти повече, и 80 млн населние- около 5 пъти повече.Въпрос:Коя страна има по голям БВП?Отговор:ХоландияТема за размисъл:На какво отгоре Ердоган е тръгнал да си мери достойнството с Холандия?
17
13
 
33
 
! Отговори
Е преди 7 години
Още веднъж браво на Холандия, че не се огъна пред тези наглеци! Казха им дипломатично, че тези прояви са нежелани на холандска територия. Но явно фесовете не зачитат законите на Холандия, затова марш!
16
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едрите капитали се отеглят от турция, тренда на курса на лирата е като пирон в кисело мляко. Икономиката на турция предстои да навлезе в рецесия. Предстои също замразяване на преговорите за членство в ЕС и преразглеждане на безмитната търговия на турция с ЕС.Ердоган има малко време преди горните неща да се случат, да си изиграе картите. И го прави, но като начинаещ играч. Защото на всички е ясно, че със или без подкрепата на турците зад граница резултата от референдума е предизвестен.
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френски мишкииии :) Не знаете ли какво значи партньори? Пълна излагация сте вие! Както винаги сте били.Мустак от теб чакаме да видим, кви санкции,ще има хахахаха . Ще им спреш турците да бягат в Холандия ли?
14
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Холандия не беше ли една от държавите с имперски традиции в корабоплаването? Що ли си мисля, че турчилята е добре малко да се замислят преди да си мерят п.шките с флота покорил половината Африка. Да бе говорим че технологично от личен опит знам че колкото и да с напушени са на светлинни години пред чалмитр
13
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромна грешка е на Европа след ВСВ да приема камилари-ислямисти и да се прави, че всичко е ОК. Наплодиха се амуджите, станаха много, разбърка им празните тикви исляма, не се приобщиха към Европейската култура, започнаха да си мислят, че са сила. А когато болника Ердоган си направи преврата, като преди това поддържаше И.Д., амуджите си помислиха, че вече могат да превземат Европа.С интелект и познания не могат, нямат.Решиха а бунтове и митинги.Е, поизкъпаха ги, смърдяха, не им се отвори парашута
12
7
 
30
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
А това може, нали?! "Турските власти решиха да лишат учениците на елитно германско училище в Истанбул от Коледа. На учителите в лицея им е забранено да обсъждат коледната тема по време на занятия, съобщава агенция DPA. Освен това, учениците няма да могат да изнесат коледното си представление в генералното консулство в Германия, за което са репетирали няколко месеца."
11
8
 
27
 
! Отговори
Хо преди 7 години
"Той благодари на Франция, която позволи на турския външен министър да говори днес пред турски граждани в град Мец."Както винаги франсетата са най-големите ла****а.............
10
8
 
46
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Европа трябва да върне турците в Турция и да блокира търговията с нея
9
11
 
56
 
! Отговори
England - Essex преди 7 години
Всички мустакати които живеят в Холандия и подкрепят ислямския фанатичен диктатор - Ердо , трябва да бъдат незабавно депортирани в анадолския "рай" , за да му се насладят максимално !
8
4
 
26
 
! Отговори
каква гюрюлтия преди 7 години
семействата избягали от Фатма при холандския социален министър, обаче за стягане на анадолските редици Ердо натирил никаба подире им да каканиже с един плакат "нали разбрахте, бе, "да" ще маркирате, иначе сте предатели и гюленисти!"кметовете обаче не щат да харчат излишни пари за цирка да ги пазят от кюрдите, сирийците и провокаторите, та ги върнали обратно и сега три дена дандания, реплики, дуплики, обиди, заплахи.
7
6
 
23
 
! Отговори
Ein Berliner преди 7 години
Не мога да си представя какво би станало в Берлин, ако и тука стане нещо такова. Само в Берлин живеят повече мюсюлмани отколкото цяла Холандия.
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusКаква война, бре? На Холандия изтребителите са на работно време (9-17 часа), а този Рюте наистина само на нас смее да се дръвчи. Правилно напомня "Турчина" за изказванията му по адрес на България, аз не съм забравил. Освен това холандците казаха, че са сложили турско знаме по тяхна инициатива в Истанбул.
5
2
 
8
 
! Отговори
Elf преди 7 години
двойно гражданство
4
26
 
12
 
! Отговори
EVRODUPEDAVCI, преди 7 години
EVROGEYOVETE NA HOLANDIA NE SA NIKAKAV SPARIG PARTNIOR NA TURCIA ! UVEHVAT IM LALETATA ZA BROENI MINUTI !