Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: германияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Не вървят добре нещата, Ердоган ще върне Турция векове назад! Каква е тази агитация за референдум, какви са тия министерски екскурзии из цяла Европа?!? Защо не остави хората на спокойствие да преценят и да гласуват?!? Използва цялата държавна машина да промени мнението на народа си в своя полза, това какво е??? Съчувствам на турците, много има да теглят!!!
148
1
 
0
 
! Отговори
fes*out преди 7 години
До Анонимен 183: A ti susto gledam si mu kleknal na Erdogana, che dori si se i nadupil! Ajde stiga veche s tazi pro-turska propaganda be Sezgine! Ponjakoga napravo suzaljavam, che navremeto T. Zivkov ne vi natiri vsichkite! Te i togava njakoji tvoji "sunarodnici" pri zaminavaneto plasheha, che ste se vurnat ot Turcia s tankovete, samo deto se vurnaha s goli i "obideni" (_!_)-ve! Purvo si minete vsichki istoricheski etapi, kojite ste propusnali v Anadola i posle se puhajte v Evropa!
147
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Дори срещу тази очевидна наглост ЕС няма единна политика! E как няма да се разпадне, кой ще им вярва! До сега трябваше да са ги отвяли.....
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** то в соца и партийните ни активисти от БКП. казваха за запада. МРЪСНИ ФАШИСТИ, мръсни ИМПЕРИАЛИСТИ, БУРЖОА. АБА ГЛЕДАХА ДА ОТСКОЧАТ ЗА НЕЩО ЗАПАДНО.*** какво се чудя нали и аз намазвах
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 184 Добре бе . Как да си стоят в Турция като Ердоган им пречи да се реализират със свободната си дейност за ЕС. Прави инфлация, набеждава ги за превратаджии, спира им фирмите., потъпква им свободата да се информират. То за това западна Европа им стана втората държава. И някой няма и да се върнат в Турция.
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като са имат за турци и скачат много що не си стоят в Турция ми работят и живеят в Европа че и заплашват я марш всички да си отиват в Турция да ги видим тогава колко са ербап
143
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая всички му клякат. Путин му клекна, Меркел, Нетаняху му клекна, ще клекне и холандеца.
142
2
 
11
 
! Отговори
хм преди 7 години
Тук се получи нещо от сорта на Фашиста вика "дръжте фашиста"...
141
1
 
21
 
! Отговори
Жалки джагали преди 7 години
На Ердоган не трябва да му се мълчи ! Така се изхвърляше и на руснаците, а сега се мазни като пръв приятел понеже видя дебелия край. Сигурен съм, че това лято почти няма да има западни туристи в турските курорти, ще запее друга песен като му секне кранчето...
140
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам българите да сме като турците. Да не се навеждаме постоянно на този или онзи господар
139
1
 
30
 
! Отговори
Ами Швейцария? преди 7 години
Ердоган "нахрани" всички, които му отказаха агитация за референдума, но не каза нито дума за швейцарците, въпреки че те реагираха по същия начин. Защо ли? :)Може би има нещо в Швейцария, което му е доста ценно...
138
1
 
25
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Долу има един пост на някакъв Османлия. Заедно с Турски флаг. Освен ако това не е пост на някой от служителите на този сайт, предназначен да събира трафик, не би ли било добре да го разкарате завинаги? Въпреки, че съм дълбоко убеден в това, че самите редактори на сайта си го правят. Все пак, дори и трафика има някаква морална цена. Не се ли обажда някаква съвест, или алчността Ви изяде отдавна главите, господа? Отвращавате, знаете ли?
137
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на турците! Хич не цепят басма и не се навеждат на еврогеювете.
136
13
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Много ме е яд на Меркел че пусна сирийци и афганистанци на воля, Германия беше готова цялата за нас, само трябваше да минат още 30 години, а сега трябва да се разправяме с тия....
135
2
 
27
 
! Отговори
Подкрепете Холандия преди 7 години
страните от ЕУ, трябва ясно, твърдо и недвусмислено да подкрепят Холандия !От какво се притесняват германците? Или още живеят с комплексите от ВТВ ?За кого не е ясно, че управляващите в Турция искат да наложат диктатура ?! И евросъюза ще разреши агитация и пропаганда на своя територия от страна на слугите на Ердоган ?!Кажете ясно и категорично - НЕ !Не ставайте съучастници на Ердоган !
134
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мустакат резак се взе много насериозно и виждам как ще му намерят някъде главата като на Садам Хусеин
133
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Сомалия не се е И3ГАВРИЛА с жаагалска турция
132
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V DE turcite sa 4 mln i si mislyat che sa mnogo,no neka vi kaja che rusnaci,ukrainci i kazaci sa 12 mln!!!Erdogan iznudva reketira obijda ,no mnogo skoro turcite shte se osvobodyat i shte potursyat demokraciyata na Ataturk
131
1
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаОще е рано за лягане бе чоджуум! Пък трябва още един епизод на филма "Козият рог" да го навъртя!----------------Кат никой не ти пуска кво ти остава освен да гледаш?
130
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много обръщате внимание на някакъв самоопределящ се турски *** в нета.Щом дрънка така упорито тук,значи е *** който живее в къщата на мама, а татко му плаща интернета.