Входът на Македония в ЕС и НАТО – през BG портата?

Скопският "Вечер" коментира посещението на Зоран Заев у нас
55
Входът на Македония в ЕС и НАТО – през BG портата?
Снимка: Reuters, архив

Новият македонски премиер Зоран Заев ще направи двудневно посещение в България, по време на което ще се срещне с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, като така София става втората външнополитическа дестинация за Заев след посещението му в Брюксел, пише скопският вестник "Вечер".

Според изданието, засилената активност на премиера Заев в европейската централа в Брюксел и в съседните държави цели подобряване на сътрудничеството и подкрепа за евроатлантическата интеграция на Македония.

"Вечер" пише, че българският премиер Борисов се надява, че с избора на новото правителство София и Скопие ще успеят да разширят добросъседските отношения и да приближат Македония към НАТО и ЕС.

Изданието цитира Борисов, който е заявил, че е "убедил канцлера Меркел и останалите лидери, че на новото правителство в Македония трябва да се даде шанс".


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
9
 
! Отговори
А Б В Г Д преди 3 години
Списвачите в този посткомунистически сайт няма ли да научат най-накрая, че в България (в България, а не в "BG"!) използваме БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица?!?

Македонец е географско понятие, а не народностно.
Македонците са българи, колкото и русофилите да отричат този факт!
43
6
 
7
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 3 години
Още една жертва в съюз Нато,жаль
42
3
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
преминува се Македония на Западна България и са в ЕС!
41
5
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 3 години
Колкото и да се пенявиш, един македонец или македонски албанец ми е по-близък от който и да е северноазиатски пияница.
А българските русофили изобщо не ги броя за хора.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте им шанс да влизат в Европа на тия неблагодарници и после да ви се качват на главата. То не беше поругаване на паметници, били измислили азбуката ни, цар Самуил бил македонец, танкове им подарявахме, паспорти за ЕС им дадохме. И пак сме лоши. Макето няма наяждане. Накрая ще стане, не че македонците са българско племе, а българите са македонско. Ако има нещо вярно, че Македония е била област между Одрин и Родопите, тия от Скопие могат да ми налапат моркова, че са макета.
39
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
Смешнико - какво според тебе трябваше да се направи 90та? Да не се признава Македония и да се даде на сърбите или да я атакуваме и след 45 години промиване на мозъци, че са отделна нация, да ги подложим ма същия генацид, както комунистите ли?
А 89 България беше 9 млн. Сега е 7 млн. с 6 млн гласоподаветели. Как става това? Просто 3 млн. избягаха от комунистическия концлагер в мига в които оградите паднаха. Тази България расте. И отговаряйки на плоскочел комуноид, като теб се чудя и аз какво правя тук!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Shopp™

Гръмни се ти, ама първо гръмни оная ку*рва майка си, задето е *** такова миризливо гов*но! Ако беше чел история щеше да знаеш че в нея няма нищо окончателно - едно време е имало и Австро - унгарска империя която никой от съвременниците й и през ума му не е минавало че някога няма да е има, но това днес е факт!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43

Хахах, наистина ме развесели много! През есента на 1944г. Италия е капитулирала, англичаните и американците са влезли в Рим, направили са десанта в Нормандия, бомбардират на поразия германски градове, а много милонната Съветската армия гони оределите германци както се гони стадо глигани, дори и немските генерали ясно разбират че войната е безвъзвратно изгубена, ама кои са те да спорят с такъв велик пишман - демократ като тебе!?! Ти си ИДИ-ОТ казвали ли са ти го до сега???
36
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Където е текло
там пак ще тече!
35
3
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 3 години
Националният идеал е бил обединение на българите, а не завоюване на македонците.
Македония и македонците вече са свършен факт, който закономерно беше признат.
Ако не ти изнася този факт - гръмни се.

Македония се явява най-близкият роднина на България, а не северните азиати - путинските фашисти.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имало никаква изгубена война през есента на 1944, за да се изгуби войната сме помогнали ние, под диктовката на предателите комунисти-русофили.

Войната е загубена чак половин година след това и то с наша помощ.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз

И понеже не отговори на нито един от неудобните въпроси, ще ти ги повторя, току - виж до утре са ти измислили някоя нова опорна точка с която да ги обясниш:
Защо пишман - демократите признаха Македония и се отрекоха от НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ, а днес подкрепят откровено антибългарските режими на Белград, Скопие и Анкара за ЕС и НАТО, при това без да получават нищо насреща???
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз

С КРЪГЪЛ ИДИ-ОТ който казва на бялото черно и говори врели некипели нямам намерение да си губя времето за да споря! България била 12 милиона, хах, ТЪ-ПАНАР като тебе може и 70 млн. да я изкара, ако я върне на Османската империя, която е отдавнашна мечта на вас - пишман - демократите
31
5
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Единственият национален предател тук, това си ти. България не губи Пиринска Македония и не става съветска губерния, само благодарение на щастливи обстоятелства.
Българите в момента е над 12 млн., но за съжаление тези 3 млн., напуснали България след 89 никога няма да се върнат. Вероятно и моите деца един ден ще заминат завинаги, далеч от плоскочели ***.
А за 70 години Македония вече е изградила собствено съзнание.
30
4
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 3 години
Аз пък смятам и съм убеден, че македонците са си македонци, а не българи.
Съвсем правилно Жельо Желев ги призна като независима държава.
И благодарение на това сърбите се изтеглиха и се отказаха да правят конфликт там.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери Симеонов - събирателен образ на българските пишман - демократи! Коментарите от там нататък са излишни...
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците са си българи.
Въпреки предателството на пишман - демократите като Желю Же-лев, Филип Димитров, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Петър Стоянов, Сергей Станишев, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Бойко Борисов Македония и македонците вече не са част от България.
27
4
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 3 години
Македонците са си македонци.
Вече.
Вследствие на комунистическото предателство Македония и македонците вече не са част от България.
Въпреки това са ни най-близки от всички останали.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Shopp™

Тъй ли?
А при изгубена война от страна на основния съюзник - Германия, и пред опасността от смазващи бомбардировки от английските самолети в Гърция и нахлуване на Съветската армия в Добруджа, дали нещо е щяло да остане от България, ако споменатите от теб армии не се бяха изтеглили??? Или България е щяла сама да спечели Световната война и да разгроми СССР, САЩ и Англия??? Понякога се чудя вие: пишман - демократите дали сте с всичкия си???
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛЮ, тогава поне е имало държава - добра или лоша, но не е било разграден двор като днес! И никой не е направил България съветска губерния, както и сам можеш да видиш!
Но не бягай от неудобните въпроси: защо пишман - демократите признаха Македония и се отрекоха от НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ, а днес подкрепяът откровено антибългарските режими на Белград, Скопие и Анкара за ЕС и НАТО, при това без да получават нищо насреща???