Колко още ще ни трови горчивият плод на радикализма?

Д-р Тихомир Стойчев пред Bloomberg TV Bulgaria
3 окт 2017 16:15, Екип на Bloomberg
12
Колко още ще ни трови горчивият плод на радикализма?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В своите акции терористичните групировки по цял свят се стремят да насаждат паническо чувство. Във факта, че за атаката в Лас Вегас ИДИЛ пое отговорност, може да има и доза самореклама, но не бива да забравяме, че това, което радикалният ислям индоктринира в своите последователи, е една патология на обществото, която ще продължи да дава своите горчиви плодове още много дълги години. Това каза експертът по сигурността д-р Тихомир Стойчев, преподавател в Нов български университет, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Стойчев гостува в студиото по повод поредната терористична атака, която шокира света, тази в Лас Вегас.

"Като имаме предвид, че организации, като ИДИЛ, са силно притиснати на Изток, те започват да губят онези територии, които смятаха, че вече са овладяли, че там може да се състои техният лелеян Халифат, те се пренясят към цял свят", каза отй.

Сега сме обърнали поглед към САЩ, защото този суициден акт възбуди световното обществено мнение и се поставят остро въпросите за прекомерната свобода за възможността за носене на оръжие в САЩ, каза гостът.

Каква е връзката между терористичните актове, които наблюдаваме в света, и сигурността на туристическите обекти в България? Ще се постави ли на карта и възможността България да печели от туризъм на фона на страха от тероризъм?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Ликвидират ли сащ Всичко ще си дойде на мястото. Няма място на земята за тази Сатанинска държава. Преди Ирак мюсюлманите си бяха напълно нормални.СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!! НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА !!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TIHOMIR STANOICEV E COVEK NEGRAMOTEN S KUPENA DIPLOMA--KAKAV ESPERT,TA CAK I DOFTOR--AMAN OT DOFTORI.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се избият всичквсички МЮСУЛМАНИ и проблема ще се реши!
8
2
 
17
 
! Отговори
АЛАХ МОХАМЕДОВ преди 6 години
Ислямът е ретроградно учение за назадничави, нискоинтелигентни и неосъзнати хора с примитивно битие и нулеви духовни потребности.
7
0
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Искахте глобализация и получихте глобализация;))) Сега ревете;))) Нема. Късно е либе за китка. Глобализацията, обслужва само определени фамилии в света, останалите са просто жертви.
6
3
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Радикализирането тук, става заради радикализираните общества на други места. Светът гледа глобално, когато иска да им помага, но гледа регионално, когато те са източник на радикални идеи. Т.е., не желаем да ги виждаме, когато ни мразят и празнуват болката ни, гледаме си само нашия човек, тук и се чудим какво е станало. За да може да върви идеята, че трябва да им помагаме на онези, които са го зарибявали. Не само ислямска държава одобрява терора в Европа.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел не вярва че мултикултурализмът е възможен, просто тя работи по поставената и задача, само зомбираните и вярват
4
0
 
19
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Общества, които са враждебни помежду си, трябва първо да се излекуват от тази враждебност и после да се интегрират. Културата и нагласите на хората са най-важния белег, който показва кой ти е ближен и кой не. Тук не важи презумпцията за невинност, да ги вкарваме между нас, после ще ги интегрираме. Защото културата когато е ясна, невинни няма. Ако някой народ ти мисли злото, той не е невинен. И не може да интегрираш такива хора един по един, с надеждата да не са повлияни от собствената си култура
3
1
 
15
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Нашето общество трябва да бъде наясно с нагласите на всички народи по света. Защото щом настояваме да има глобален свят, трябва първо да се убедим, че той е безопасен за нас. Че няма хора по света, които да празнуват, когато в Европа умират хора. Ако има такива общества, ние не може да сваляме границите към тях. Съвсем просто е, на бойното поле не препитваш кой е добър и кой лош от онези, които идват насреща ти, борят се народ срещу народ. Не може да допускаме отделни хора от такива общества.
2
2
 
10
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
Докато УМНИТЕ с експертът по сигурността д-р Тихомир Стойчев, преподавател в Нов български университет СЕ НАУМУВАТ, ЛУДУТЕ ИСЛЯМИСТИ СЕ НАЛУДУВАТ ЗА КАКВО ИМ Е АКЪЛ НА ВСИЧКИ ЕКСПЕРТИ КАТО ЗА ПЕТ ПАРИ НЕ ЧИНИ ИЛИ ОЩЕ ПО ПРОСТО НИКАКВА РАБОТА НЕ ВЪРШИ ОСВЕН ЗА УКРАШЕНИЕ НА УСТАТА
1
0
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ще ни трови докато не унищожът тези който създадоха това зло,САЩ.