Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва

Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на шпионина Скрипал
Обновена: 14 мар 2018 15:42 | 14 мар 2018 15:42, Елка Василева
524
Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Русия е виновна за отравянето на британска земя на бившия шпионин Сергей Скрипал и обяви като ответна мярка експулсирането на 23-ма руски дипломати, предаде Франс прес.

Мей съобщи също "временно преустановяване на двустранните контакти" с Москва.

Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство, припомня АФП.

Още по темата

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат" страната, каза в парламента министър-председателката, цитирана от Ройтерс.

Мей отбеляза, че това най-голямо експулсиране от Лондон за последните 30 години ще намали руския разузнавателен капацитет във Великобритания за години напред.

"Ще замразяваме руски държавни авоари, винаги когато имаме доказателства, че те може да бъдат използвани, за да се застраши животът или собствеността на британски граждани или хора, живеещи в страната", заяви премиерът.

Великобритания е анулирала покана към руския външен министър да посети Великобритания, каза Мей, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
17
 
! Отговори
НОВ СТАР ТРИК преди 6 години
с колбите на ПАУЕЛ. Как не ги е срам да играят тоя театър. Както каза един химик формулата и съставките са известни. Но за да могат квалифицирано да сравнят с оригинала трябва да имат образец. Което значи, че ТЕРЕЗА МЕЙ или лъже най-нагло ИЛИ ТЕ съхраняват забранено химическо оръжие...И още нещо каза, тая сграда, където са пръснали с газ трябва да се упакована с втърдяваща се пяна и разглобена и изнесена от града. Което нещо не виждаме да се случва
35
16
 
10
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Кохортата от КГБ започна с минусите, хаха, каква ***, каква паника, какво чудо...
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двойните агенти не живеят дълго. Справка полковник Георги Марков от ДС.
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Хи-хи-хи.......че то досега риве само еуропската ***!!!
32
7
 
16
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 6 години
Пустите му британци, и те станали "бандеровци"!Нъл тъй, дрогаре старшинки?
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му ли нарушихте правата на Скрипал г-жо Мей, защо беше този антисемитизъм към Скрипал от ваша страна кога ще застанете пред трибунала в Хага.
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19В сурата получи ти и такива като тебе ***, както ти го каза руския патриарх!!! Неблагодарници.....изреждайте още всякаква еуропейска ***, която УЖ ни била освобождавала!!!!
29
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Москва ще изгони 23 английски агенти и какво?Е, Англия ще бойкотира световното първенство по футбол, но те и без това не участват.
28
12
 
34
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Случая много вероятно е изпълнение на украинските фашисти и англичаните!Целта е удар по Русия срещу изборите!Но също много вероятно , това което ще получат от Русия няма да бъде шамар , а як ритник!
27
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чичо-дядкоВъпросът е защо го пусна, а не защо го уби?Не сме толкова чак глупави, за да не знаем как действа машината на КГБ, ще пуснат току така някой, който им знае тайните, ама някой друг път!Човекът явно е харесъл животът в деградиралия Запад и не си е изпълнил поставените задачи.Каквото и да е станало, да се хвърля отрова на обществени места не е приемливо за нормална държава.Нормална, не Русия :)
26
5
 
29
 
! Отговори
Да си припомним преди 6 години
През май 1877 г. Лорд Дерби, по указание на Дизраели, започва преговори с Австро-унгарската империя за съюз срещу Русия и да се удари гръб руската Дунавска армия. На пръв поглед идеята е примамлива, но последствията са война с цялата Руска империя. Още повече, Англия предоставя само флот, без сухопътен десант. Австро-унгария се отказва да мобилизира армията си и склонява само за политически съюз с Лондон за подялбата на Балканите след войната.
25
6
 
22
 
! Отговори
ПРИБРАХТЕ ПАРИТЕ преди 6 години
на избягалите олигарси и не ги предадохте на РУСИЯ след издадена международна заповед за арест. После всички около БЕРЕЗОВСИ умряха, един с полоний друг удавил се въ ваната, самият той го намериха само-обесен в банята. Всички, които са били агенти на МИ5 и МИ6 умират от тайствени болести. Относно този "НОВИЧОК" само това заслужава внимание, че неговия създател емигрира в САЩ 90-те
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Не, Русия унищожава тия гадове и ще продължи да ги унищожава! За мъка и скръб на подлите нато-нацики и техните пуделчета англиканчетата!!!! МАЧКАЙ ПУТИН!!!!
23
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
23 британски *** ще бъдат изгонени от британското посолство. Сградата ще бъде конфискувана за шпионска дейност.
22
6
 
41
 
! Отговори
недка преди 6 години
тази версия може да мине пред *** англичани , но всеки средно интелигентен човек разбира , че всичко е скалъпено и е провокация преди изборите и световното по футбол ...
21
5
 
30
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тази как е застанала още малко и ще и се видят люспите. Блях.
20
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Мей
19
5
 
36
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Ама аз не разбрах някой от тези 23-*** лично ли е отровил предателя или не.Както беше ясно само много шум за нищо.Да беше изпъдила 23-*** украинци по близко щеше да е до истинските извършители.
18
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удряй по балканските празни тикви, Терезо!
17
7
 
39
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
м... русия го осъди, полежа в затвора, преди 5 години го помилва и го пусна от затвора да отиде да живее там. Защо не го уби тогава?! А сега по време на избори?! Кой ли има далавера от това?!